QUOTE(agotel @ 2011 01 03, 15:17)
Aciu

bet is kitos puses baisu,jei man prasy atsiust invoicus,kaip va vienai,tai ka as siusiu,jei nedirbu,o darbuko jau nelabai ir rasiu,niekas nenores besilaukiancios priimt,o tuo labiau kaip self empl,daug kur ejau,nenori jie,nebent su NI. Nezinau net kaip daryt
Reiktu pasiskaiciuot tau ,man atrodo kad tau ir taip jau uzstenka stazo,kad gaut MA. Atsidaryk MA forma nete arba pasiimk is job centro ir pasiziurek ar pakankamai isdirbus per testo perioda.
QUOTE(Emse @ 2011 01 03, 16:16)
Man jokiu invoisu niekur siusti nereikejo. O del counsil tax tai nezinau, mums jie nepriklauso. Gal kas kitas atsakys apie juos
Jie bet kada gali paprasyt atsiust,net ir po metu.
QUOTE(kaktuusas @ 2011 01 03, 21:33)
Sveikos,
Norejau pasiteirauti balandi gime sunus ir iki gruodzio 18 gaudavau Maternity allowance pasalpa, nes darbdavys nemokejo del mazu pajamu. Dabar nuo gruodzio 18 kaip ir negaunu nieko. Ir i darba as negrizau dirbti. Kadangi dabar esu bedarbe kokias pasalpas mes galim gauti? Vyras drba self employer.
Is anksto aciu uz atsakyma
Priklauso nuo pajamu ar gausit working and child tax credit ir ch benefit priklauso .
Kazkurios anksciau raset kad virsvalandziu negalima dirbt,nerasinekit nesamoniu,galit dirbt nors ir visa para, pasalpos ziurimos pagal pajamas .
Grazint reik tik tuo atveju jei nepraneset apie pasikeitusias pajamas iki balandzio,grazint reik tik tai kas bus permoketa nuo balandzio.
Pvz 2009balandis-2010balandis deklaravot seimos pajamas 10000£,bet ipusejus 2010balandis-2011balandis matot kad jusu pajamos bus didesnes vadinasi skambinat jiems ir sakot kad numatomos 2010=2011 pajamos bus pvz 15000£ .Jau einami mokejimai nuo to nepasikeis perskaiciavima darys tik po balandzio ir tada jums nebus padarytos permokos.Nuo balandzio iki liepos kas met jie atsiuncia renueva poka ir ten reik atnaujint savo info tai va tada ir parasysit jau tikslias 2010-2011 pajamas ir jie vel padarys perskaiciavima ir jei bus (pajamos 14000)nedamokeje damokes,o jei bus(pajamos 16000) permokeje reiks grazint.Bet jei busit pranese numatomas pajamas tikrai permoka nebus didele ir grazint nereikes grynais jie tiesiog isskaiciuos is einamos pasalpos.
Siaip lapuose kuriuos gaunat is ju turetu but irasas pagal kokias numatomas pajamas jie jums mokes kitais finansiniais metais ir kokia ismoka bus,tai jei matot jog suma neatitinka realybes praneskit jiems is anksto.