QUOTE(gotte @ 2010 12 05, 12:17)
Nu va, perskaičiau robobebro žinutę papildomai 4 kartus. Esmę aš pagaunu, ką jis nori pasakyti, bet vat turiu porą klausimų:
1. O kas yra ta
teisingai išeksponuota nuotrauka?

nelabai suprantu, kas yra tas etalonas, nuo kurio jau galima dėlioti tuos stopus

Tarkime aš renkuosi nustatymus 2.8 f, iso 200, išlaikymas 1/200... nu čia iš lempos aš aišku surašiau, bet kaip man žinoti? Nežinau, ar aiškiai, klausiu

Aš suvokiu, kad pakeitus vieną parametrą, atitinkamai keičiamas kitas ar kiti du. Bet mano galbūt jau pirminiai nustatymai leis blogai išeksponuoti
O kodėl čia renkamasi
1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas) kodėl pavydžiui ne -2 ir -2 (išlaikymas ir ISO)
3. O kodėl čia diafragmos nėr? Ją paliekam kaip nekintamą vienetą, nes mums būtent tokios diafragmos reik?

Tuomet sus topais žaidžiam tik kaitaliodami išlaikymą ir ISO?
paskaičiau, man dabartinis variantas, kurį matau, visai nieko skamba
1. Teisingai išeksponuota nuotrauka yra nei per tamsi, nei per šviesi, o pati ta

Šiaip tai fotiko eksponometras parodo, ar teisinga ekspozicija.
2. Čia renkamės tokius parametrus tam, kad kuo daugiau sutrumpinti išlaikymą - kad gautųsi kokybiška foto.
3. Diafragma yra - tavo minimu atveju ji keičiama per keturis stopus - iš 5.6 į 1.4. Todėl kitus du parametrus (ISO ir išlaikymą) bendroje sumoje taip pat reikia pakeisti per keturis stopus. Nežinau, ar aiškiai aš čia