QUOTE(vilmad @ 2007 04 12, 18:02)
Gal kas galėtų patarti, kaip padalinti kelionės laiką: daugiau pralesti pietuose, ar šiaurėje? Ar verta vykti i tuos nacionalinius parkus, ka veikti ten nuvykus? Ar yra galimybe pasivaikscioti, t.y. egzistuoja parengti maršrutai su sužymėtomis trasomis?
Man asmeniškai labiausiai patiko portugalijos šiaurė. Kraštovaizdis ten daug gražesnis. O į nacionalinius parkus tikrai verta nuvykti. Šiaurėje prie Ispanijos sienos yra du parkai, vienas iš jų Geres. Tai jame buvau ir labai man patiko. Tai yra kalnuota teritorija su ežerais ir kalnų upeliais. Ten praleidau visą dieną. dėl specialių maršrutų nežinau, bet tokie tikrai yra. Mes plaukiojom su katamaranais po ežerus, suradom kriokliuką nedidelį ir nutarėm pasimaudyti kalnų upelyje. Vanduo šaltas kaip reikalas. O kavinukėse vietinėse būtent šiame parke, labai skanu. Bent jau alyvuogės pačios skaniausios kiek tik teko ragauti.
O į šį parką mes važiavome su automobiliu nuo Bragos. tiesiog turėk žemėlapį ir surasi.
Dėl sriubų tai pritariu tai nuomonei, jog įvairovės nėra. Ji visada ta pati, tik skiriasi kiek tirštumas. O šiaip tai trinti kopūstai ir bulvės pagrinde.
O dėl miestų, tai porto labiau patiko nei Lisabona, nes jį galima pavadinti tikru Portugališku miestu.