Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

QUOTE(vilmad @ 2007 04 12, 18:02)
Gal kas galėtų patarti, kaip padalinti kelionės laiką: daugiau pralesti pietuose, ar šiaurėje? Ar verta vykti i tuos nacionalinius parkus, ka veikti ten nuvykus? Ar yra galimybe pasivaikscioti, t.y. egzistuoja parengti maršrutai su sužymėtomis trasomis?

Man asmeniškai labiausiai patiko portugalijos šiaurė. Kraštovaizdis ten daug gražesnis. O į nacionalinius parkus tikrai verta nuvykti. Šiaurėje prie Ispanijos sienos yra du parkai, vienas iš jų Geres. Tai jame buvau ir labai man patiko. Tai yra kalnuota teritorija su ežerais ir kalnų upeliais. Ten praleidau visą dieną. dėl specialių maršrutų nežinau, bet tokie tikrai yra. Mes plaukiojom su katamaranais po ežerus, suradom kriokliuką nedidelį ir nutarėm pasimaudyti kalnų upelyje. Vanduo šaltas kaip reikalas. O kavinukėse vietinėse būtent šiame parke, labai skanu. Bent jau alyvuogės pačios skaniausios kiek tik teko ragauti.
O į šį parką mes važiavome su automobiliu nuo Bragos. tiesiog turėk žemėlapį ir surasi.
Dėl sriubų tai pritariu tai nuomonei, jog įvairovės nėra. Ji visada ta pati, tik skiriasi kiek tirštumas. O šiaip tai trinti kopūstai ir bulvės pagrinde.
O dėl miestų, tai porto labiau patiko nei Lisabona, nes jį galima pavadinti tikru Portugališku miestu.
Atsakyti
Dėkui Naktele smile.gif

Kaip tik planuoju maršrutą ir matau žemėlapyje tuos nacionalinius parkus, visi rašo, kad ten labai gražu, tačiau niekur nerandu informacijos, kur konkrečiai apsistoti ir ka tiketis ten nuveikti. Vat tik is tavęs sužinojau, kad galima paplaukioti valtele smile.gif. Gal galėtum patikslinti, i koki miestą važiavote iš Bragos? nu, kur galima ta valtelę išsinuomuoti, ar yra koks centras, kur gali patarti ir pan. Dar būtų įdomu gauti panašios info apie kitą - Monteshinho parka.

Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 04 12, 23:58)
Grizau is Portugalijos pries tris savaites... Ir gal, pagaliau, jau viskas susigulejo ir galiu siek tiek papasakoti savo ispudzius... smile.gif
[b

labai grazus pasakokimas smile.gif

QUOTE(naktele @ 2007 04 13, 10:17)
Man asmeniškai labiausiai patiko portugalijos šiaurė.
Dėl sriubų tai pritariu tai nuomonei, jog įvairovės nėra. Ji visada ta pati, tik skiriasi kiek tirštumas. O šiaip tai trinti kopūstai ir bulvės pagrinde.
O dėl miestų, tai porto labiau patiko nei Lisabona, nes jį galima pavadinti tikru Portugališku miestu.

jo cia irgi tiesa smile.gif
o tu sriubu fuu kaip nemegstu , tiesiog pykina nuo ju kvapo ! tad jei kas noresit sriubos tada uzsisakykit canja (vistienos sultinys su makaronais mazais ir morkos ) cia artimiausia musu sriubytem smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monoka: 15 balandžio 2007 - 15:52
Už poros savaičių skrendu savaitei darbo reikalais į Porto... Nesu tikra, ar turėsiu pakankamai laiko kelionėms kažkur toliau, nors šeštadienis , tikiousi, bus laisva diena- kiek laiko užima tos kelionės į nacionalinius parkus? Ar geriausia ten vykti išnuomotu transpotu?
Kur pasirodė įspūdingiausios ir labiausiai vetos aplankyti vietos pačiame Porto?
Atsakyti
QUOTE(Tebere @ 2007 04 15, 20:48)
Už poros savaičių skrendu savaitei darbo reikalais į Porto... Nesu tikra, ar turėsiu pakankamai laiko kelionėms kažkur toliau,  nors šeštadienis , tikiousi, bus laisva diena- kiek laiko užima tos kelionės į nacionalinius parkus? Ar geriausia ten vykti išnuomotu transpotu?
Kur pasirodė įspūdingiausios ir labiausiai vetos aplankyti vietos pačiame Porto?

Pats Porto tikrai nera toks jau didelis miestas - po senamiesti pasivaiksciok ir viska rasi mirksiukas.gif I nacionalinius parkus.. pvz nuo porto iki geres kazkur 200 km (jeigu neklystu..). Tai viskas priklauso nuo laisvo laiko ir galimybiu. Autobusu tai as ten nevaziuociau - islipsi stotelej ir negi pestute ta milziniska parka amziuresi? g.gif kalnu pestute irgi neisbegiosi schmoll.gif Nea.. geriau masinyte smile.gif Jeigu maziau laisvo laiko ir geras oras - gal i koki papludimi nuvaziuok mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes nusipirkome kelionę birželio mėnesį į Madeirą 2 savaitėm yahoo.gif
Gal kas turite kokių patarimų ką ten pamatyti kur nuvykti ir t.t.?
Aš jau šiek tiek radau info internete tik man labai įdomu kaip geriau ten keliaut - ar nuomotis mašiną ar naudotis ten kažkokių firmų paslaugomis - kiek domėjausi yra Lido Tours ir Strawberry Tours kurie apveža aplink salą tam tikrais maršrutais? g.gif Ir dar kažkaip pasirodė kad ten nėra brangu o gal tik taip pasirodė ax.gif
Atsakyti
Labai priestaringu vertinimu randu apie Potugalijos maista ir ne tik cia, kituose forumuose, is draugu. Kaip yra is tikruju teks paciai nuspresti, bet jau dabar truputi gailiuosi, kad pasirinkome Portugalija, o ne Graikija, itariu maistas ten man daug labiau patiktu. O maistas man viena svarbesniu turizmo daliu.
Atsakyti
Egoist nesinervink iš anksto,čia gi visos išsako savo nuomone 4u.gif Garbane alpsta nuo Portugališko maisto,aš- ne smile.gif ,bet tau gal patiks ir šiaip nesigailėk,laaabai graži šalis,pasivažynekite palei pakrantes,vaizdai nerealūs,atsipirks visas valgis.O į Graikiją kitą kartą,bet maistas ten man buvo laabai skanus bigsmile.gif
Atsakyti
Jei tik del maisto gailiesi, kad pasirinkai kelione i Portugalija, taigi cia tik smulkmena...! Bent jau man... Ir tikrai neverta net galvoti, kad kelione del to nukentes. Jeigu ka, galesite maitintis svieziais apelsinais ar braskemis... biggrin.gif Tad nesinervink ir geros keliones! vacation4.gif
Atsakyti
Man Portugalija patiko labiau nei Graikija. O ypatingai maistas. Aisku, jis neypatingai imantrus, kaip cia kazkas issireiske, bet visa paslaptis ir yra paprastume, nes geru ingredientu nereikia slepti po padazais, kalnu prieskoniu ar vegetos. Bent jau pietuose, Taviroje, visur garnyras buvo bulves, o salotos tos pacios (salotos lapai, pomidoras ir svogunas). Kasdien ragavom vis kitokius patiekalus (daugiausiai zuvi ir jurines gerybes) ir buvo labai labai skanu (isskyrus tai, kad as kalendros lapu nemegstu, o juos barste ant absoliuciai visko!). Net mano vyras italas gyre maista (aisku, pabumbejo, kad italijoj skaniau butu, bet cia nesiskaito)

Vienas is ypatingesniu patiekalu yra mesa ant akmens. Atnesa karsta akmeni ir pamarinuota mesyte ir pats ant stalo issikepi, kaip patinka thumbup.gif
Dar valgeme juriniu gerybiu troskini/sriuba su astuonkoju. Atrodo, kad kataplanas vadinasi, gal kas patikslins. Pasaka!
Atsakyti
Neseniai grįžau iš Portugalijos, tiksliau, Porto - gal kartu su Tebere buvom tongue.gif . Nu nepaliko man kažkokio ypatingo įspūdžio tas miestas ir pati Portugalijos šiaurė... kai darbo reikalai ten numetė, tai prabuvau, ale pati jau nebevažiuočiau. Maistas- nelabai ypatingas. Visur skanūs aštunkojai, visa kita- labai lietuviška: prieskonių mažai, daržovių mažai, bulvės. Baisingas nacionalinis patiekalas - tiksliai pavadinimo neparašysiu , kažkas panašaus į "tripas a moda do Porto" - kiaulių skrandžių gabaliukai, mėsa, kraujinė dešra su pupelėmis- tik ypatingai sunkaus maisto mėgėjams. Skanūs vaisiai- netikėtas atradima buvo melionas su porto vynu- skanumėlis niam niam. Apskritai, Porto mieste gerti porto vyną- superinis procesas, tačiau parsivežus vyną pusė jo skonio kažkur pradingsta: tad mėgaukitės juo vietoje, nes ten jis tikrai nuostabus.
Miestas pakankamai purvinas, neišvaizdus ir nuotraukose internete pamatysite visą tai, kas gražu - natūroje surasti geresnių vietelių nepavyko. Man gražu buvo tik vaizdeliai palei upę- tiek dieną, tiek naktį.
Žmonės- neįkyrūs, išdidūs, nelabai linkę bendraut- bent jau man susidarė toks vaizdas, nes per savaitę buvimo neteko sutikti kitokių ax.gif
Taksistai - siaubingi: nuolat vaidina ( o gal iš tikro - taip ir likau nesupratusi), kad pasiklysta, nuveža visai ne ten, kur prašai, angliškai kalba tik vienas kitas, bet net viešbutyje užsisakius taksi ir viešbučio tarnautojams "paaiškinus" , kur nori važiuot, nebūtinai ten ir nuvyksi.
Įspūdingas vandenynas- kaip ir visur, kur jis yra smile.gif...
Vnz buvo įdomu pamatyt ir pabūti, bet atgal grįžti netraukia, nes yra tikrai daug įspūdingesnių vietelių...
Shopingo irgi neįvyko, nes prekės - tos pašios kaip vsur, kainos - panašios kaip ir LT.
Atsakyti
Jei apie taksistus - tai tikrai jie siek tiek linke sukciauti: veza siaubingais aplinkleliais ir pan. Tad butina visa marsruta ir kaina aptarti is anksto... rolleyes.gif Pritariu, jog portveina butina gerti vietoje... wub.gif Kitoki jausmai, kitoks skonis... Dar butelis po keliones uzsilikes, tad pabandysiu paragauti su melionais thumbup.gif
Atsakyti