Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

Įdomu, ką reiškia pigu. g.gif
Na, man taip tikrai nepasirodė. Kainas vertinčiau, kaip labai netgi panašias Lietuvos.
Tai jei kažkas važiuoja ir tikisi baisių pigumų, tikrai to neras.

QUOTE(Florestina @ 2008 10 13, 10:54)
drinks_cheers.gif Priklauso ir nuo kiekvieno iš mūsų pajamų. g.gif

Kainas vertini lyginimo principu: faktines lygini čia Lietuvoje, su tuo kas yra Portugalijoje (ar bet kur kitur).
Uždirbamos pajamos čia visai netinkamas vertinimo rodiklis ivertinti pigu ar brangu. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzinte: 13 spalio 2008 - 10:24
QUOTE(Dzinte @ 2008 10 13, 10:17)
Na, man taip tikrai nepasirodė. Kainas vertinčiau, kaip labai netgi panašias Lietuvos.
Pigu, reiškia pigiau nei Lietuvoje.

Parduotuvėse maistas pigesnis nei Lietuvoje.
Dabar tiksliai nesurašysiu, kas ir kiek kainavo, bet "pirkinių krepšelis", kurį mes susirinkom, tikrai buvo pigesnis, nei būtume mokėję Lietuvoje.

Jau nekalbu apie vyną, žuvį ir citrusinius vaisius (už berods 2 eurus nusipirkom 3 kg kvepiančių mandarinų thumbup.gif ).

Beje, priklauso apie kurią Portugalijos dalį kalbat - Algarvėje viskas brangiau. Ir ko norėt - kurortai. lotuliukas.gif
Pervažiavom Portugaliją nuo Porto iki Faro (Algarvėje). Pastebėjau, kad net kavos kainos pietuose šiek tiek didesnės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 13 spalio 2008 - 11:14
QUOTE(Dzinte @ 2008 10 13, 11:17)

Aš tai ir turėjau omeny. Kai kas gal ir nėra brangu, pvz. kavos puodelį galima išgerti už 50eurocentų, bet bendrai paėmus- brangiau nei Lietuvoje, o vidutinis atlyginimas Portugalijoje panašus kaip Lietuvoje. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, reikėtų pažiūrėti. Jei įdomu, galėsiu pažiūrėt oficialią statistiką ir parašysiu.
Dar kas, pasakysiu iš patirties, jei ko nors klausit vietinių, nebūtinai jie jums atsakys teisingai lotuliukas.gif Jie taip nori būti paslaugūs, kad net ir nežinodami, atsako į tavo klausimus. Taip kad geriau orientuokitės ženklais, žemėlapiais ir pan. informacija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2008 10 13, 11:13)
Aš tai ir turėjau omeny. Kai kas gal ir nėra brangu, pvz. kavos puodelį galima išgerti už 50eurocentų, bet bendrai paėmus- brangiau nei Lietuvoje
Atsiprašau, kad klausiu - kiek Lietuvoje kainuoja kava? Pigiau 3 Lt jau seniai nemačiau. blush2.gif

Dabar pagalvojau, kad gal man pasirodė pigu, nes keliavom ne sezono metu. Gal sezono metu pakyla ir maisto kainos. g.gif
QUOTE(regal @ 2008 10 13, 11:13)
Dar kas, pasakysiu iš patirties, jei ko nors klausit vietinių, nebūtinai jie jums atsakys teisingai lotuliukas.gif Jie taip nori būti paslaugūs, kad net ir nežinodami, atsako į tavo klausimus. Taip kad geriau orientuokitės ženklais, žemėlapiais ir pan. informacija ax.gif
Mums to nepasitaikė. schmoll.gif O ženklų tai tikrai trūksta. Ypač kalnuose. lotuliukas.gif Naktį visai neaišku į kurią pusę "podatsia". lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2008 10 13, 12:13)
Pigu, reiškia pigiau nei Lietuvoje.

Parduotuvėse maistas pigesnis nei Lietuvoje.
Dabar tiksliai nesurašysiu, kas ir kiek kainavo, bet "pirkinių krepšelis", kurį mes susirinkom, tikrai buvo pigesnis, nei būtume mokėję Lietuvoje.

Jau nekalbu apie vyną, žuvį ir citrusinius vaisius (už berods 2 eurus nusipirkom 3 kg kvepiančių mandarinų  thumbup.gif ).

Beje, priklauso apie kurią Portugalijos dalį kalbat - Algarvėje viskas brangiau. Ir ko norėt - kurortai.  lotuliukas.gif
Pervažiavom Portugaliją nuo Porto iki Faro (Algarvėje). Pastebėjau, kad net kavos kainos pietuose šiek tiek didesnės.

Dabar ginčytis negaliu, mano info dėl kainų pasenusi, grįžom iš Portugalijos prieš 4 metus. Vynas, sezoniniai vaisiai ypač turgeliuose tikrai pigiau, bet mėsa, pieno produktai ir visa kita buvo tikrai brangiau. Benzinas, viešasis transportas, butų nuoma, medicininis aptarnavimas (gerai, kad neprireikė ax.gif ), pramogos- buvo tikrai brangiau nei Lietuvoj.
Papildyta:
QUOTE(safarikids @ 2008 10 13, 12:18)
Atsiprašau, kad klausiu - kiek Lietuvoje kainuoja kava? Pigiau 3 Lt jau seniai nemačiau.  blush2.gif

Dabar pagalvojau, kad gal man pasirodė pigu, nes keliavom ne sezono metu. Gal sezono metu pakyla ir maisto kainos.  g.gif  Mums to nepasitaikė.  schmoll.gif  O ženklų tai tikrai trūksta. Ypač kalnuose.  lotuliukas.gif Naktį visai neaišku į kurią pusę "podatsia".  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tikrai ne parduotuvėse. O kavą žiūrint kur gersi. Kavos puodelis pvz. kokioj kavinėj prie vandenyno kainavo 2-5 eurai.
Kaune kavos galima igerti kol kas dar ir uz 2,5LT bigsmile.gif
Papildyta:
Dar apie kainas: MB uždirbo apie 2,5 tūkst euro, mums (3 asmenų šeimai) per mėnesį viskas ir išeidavo, ir nepasakyčiau, kad per daug išlaidavom, pramogavom ir pan. Valgydavom ne pigiausius maisto produktus, bet tikrai ir ne brangiausius, keliavom nemažai, tiesa, sūnus lankė privačią vokiečių mokyklą (kad nebūtų streso dėl kalbos), tai jo mokykla kainavo 350euro į mėnesį. Mes Lietuvoj dabar tiek neišleidžiam. Tiesa, nereiki mokėti butų nuomos, bet vis vien- mažiau.
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2008 10 13, 11:21)
Dabar ginčytis negaliu, mano info dėl kainų pasenusi, grįžom iš Portugalijos prieš 4 metus. Vynas, sezoniniai vaisiai ypač turgeliuose tikrai pigiau, bet mėsa, pieno produktai ir visa kita buvo tikrai brangiau. Benzinas, viešasis transportas, butų nuoma, medicininis aptarnavimas (gerai, kad neprireikė ax.gif ), pramogos- buvo tikrai brangiau nei Lietuvoj.
Man viskas buvo pigiau. O benzinas - tik keliais centais brangiau. Na, prieš 4 metus Lietuvoje degalai iš tiesų buvo žiauriai pigūs. biggrin.gif Mes keliavom 2008 metų vasario-kovo mėnesiais, taigi degalų kainų skirtumo didelio nejutom biggrin.gif.
QUOTE(regal @ 2008 10 13, 11:21)
  Tikrai ne parduotuvėse. O kavą žiūrint kur gersi. Kavos puodelis pvz. kokioj kavinėj prie vandenyno kainavo 2-5 eurai.
Kaune kavos galima igerti kol kas dar ir uz 2,5LT bigsmile.gif
Vienintelėj vietoj suplojau 2 eurus už baltą kavą - kavinėj "Brazileira" Lisabonos centre. lotuliukas.gif
Visur kitur (o per dvi savaites tikrai teko nemažai kavos išgerti), kava kainavo nuo 0,80 iki 1,50 euro (kaip jau minėjau - pietiniuose rajonuose brangiau). Toje pačioje "Brazileiroje" Bragoje kava kainavo berods 0,90 euro. bigsmile.gif

Bet turbūt tai buvo "nesezoninės" kainos. thumbup.gif

regal, nekalbu apie pragyvenimą. Portugalai, su kuriais bendravom, irgi pasakojo, kad labai brangu vaikus į daržą leisti, visokie papildomi ugdymai daug kainuoja.
Kalbu apie "paturistavimą".
Net Nazarėj už nakvynę mokėjom nepalyginamai mažiau, nei suplotume Palangoje. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 13 spalio 2008 - 11:35
Vynas, žuvis - aš tokių prekių Portugalijoje net nelyginau ax.gif
Vynas tikrai pigiau.
Žuvis, čia tai net nesulyginama. Ir ką čia gali sulyginti, kai tokios pas mus iš viso nėra. smile.gif

Bet pvz. duona, vaisiai, daržovės, ir dar daug kas - arba tai pat arba brangiau. Ir čia tikrai lyginant ne su vienos parduotuvės kainomis. Na, bet kainos Algarvės regiono ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzinte @ 2008 10 13, 11:34)
Žuvis, čia tai net nesulyginama. Ir ką čia gali sulyginti, kai tokios pas mus iš viso nėra. smile.gif 
drinks_cheers.gif thumbup.gif
Visą gyvenimą sakiau, kad nemėgstu žuvies, o Portugalijoje supratau, kad tiesiog žuvies nebuvau ragavusi. Apie žuvienę Lietuvoje nenoriu nė girdėt, o Portugalijoje bandėm iš padavėjo išlupti žuvienės receptą. lotuliukas.gif
QUOTE(Dzinte @ 2008 10 13, 11:34)
Na, bet kainos Algarvės regiono ax.gif
O aš rašiau apie Portugaliją. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 13 spalio 2008 - 11:38
O nukrypstant nuo kainų, Portugalijoje buvome dar tik vieną kartą, ir taip atrodo nieko nespėjome pamatyti doh.gif

Tai dabar vėl taip noriu bigsmile.gif

Kad ten kokiam visam sezonui įsikūrus lotuliukas.gif
Atsakyti
matau kad diskusija apie kainas uzviriau ax.gif
kainas lyginu ne su Lietuva, o su kitomis salimis, kur vaziuodavom atostogauti ir kur lietuviai daznai leidzia atostogas - Ispanija, Italija, Graikija, - Portugalija daug pigesne (tuo tarpu kelioniu agenturu siulomi kelialapiai - ne, o katalogines kainos man pasirode net didesnes nei kt saliu su kuriom lyginau)
Lyginant su Lietuva man pasirode, kad maistas parduotuvese tokiom pat kainom kaip Lt ar siek tiek (20 proc.) brangiau, kavinese ~ 50 proc. brangiau (lyginant su Vilniaus kavinem). Viesbuciai/apartamentai (ne sezono metu) pigesni nei LT (40-50 eur dviem zmonem ~ 3-4 zv)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvina: 14 spalio 2008 - 15:19
QUOTE(Dzinte @ 2008 10 13, 12:47)
O nukrypstant nuo kainų, Portugalijoje buvome dar tik vieną kartą, ir taip atrodo nieko nespėjome pamatyti  doh.gif

Tai dabar vėl taip noriu bigsmile.gif

Kad ten kokiam visam sezonui įsikūrus lotuliukas.gif

Susieškokit kokį darbą ten ir įsikursi arba studentai per erasmus mainų programą studijuoja Portugalijoj. Taip pat ir portugalų studentų pas mus yra. Vyras dėsto vienam:)
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2008 10 14, 17:46)
Susieškokit kokį darbą ten ir įsikursi arba studentai per erasmus mainų programą studijuoja Portugalijoj. Taip pat ir portugalų studentų pas mus yra. Vyras dėsto vienam:)

Galėtų darbas išsiųsti į komadiruotę metams lotuliukas.gif
Atsakyti