editamm
Nesuprantančioms angliškai, galėtumėte parašyti išbandytą receptą
Ar galetumet dar kart imesti Nerytes namelio trafaretus? Kuriant nauja tema-pirmam puslapy ikelciau.
Papildyta:
NAUJA TEMA
Papildyta:
NAUJA TEMA
QUOTE(Takje @ 2010 12 15, 22:10)
Prasau bukit geros, patarkit, ruosiuosi kepti japoniska aguonu obuoliu pyraga, tik man jis is 8 kiausiniu labai jau didelis pasirode. Problema tame kad orkaite mano mikrobanges dydzio, ta prasme combi
Tai skardos ten neikisi, mano didziausia forma kuria turiu - ta paprasciausia berods 26 cm skersmens torto forma kur atsoka sonai. Tai klausimas - jei is puses normos daryciau, ar tilptu man tada i ta forma pyragas? 


Tikrai tilps

SALDI ŽIEMOS PAGUNDA, arba AGUONŲ PYRAGAS
150g aguonų
200g džiovintų vaisių (slyvų arba abrikosų) arba šaldytų vyšnių
1 sauja riešutų (migdolų)
300g obuolių (3-4 vid. obuoliai)
4 kiaušiniai
200g cukraus arba cukraus pudros
125g sviesto
5 šaukštai manų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glajui:
2 kupini šaukštai kakavos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai vandens
50g sviesto
Aguonas ir džiovintus vaisius atskirai užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pusvalandžiui ar ilgiau
Susmulkinti riešutus. Sumalti aguonas. Susmulkinti išmirkytus vaisius. Sutarkuoti obuolius.
Trynius išsukti su minkštu sviestu. Sudėti aguonas, vaisius, obuolius, riešutus, manus ir kepimo miltelius.
Baltymus išplakti su cukrumi ir sudėti į masę.
Viską supilti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 180 laipsnių 40-45min.
Glajui viską sumaišyti ir įdėjus indą į vonelę su karštu vandeniu sukti, kol taps vientisas. Glajų užpilti ant pyrago arba aplieti kiekvieną atpjautą gabaliuką.
Glajų dariau savaip - iš ištirpintos juodo šokolado plytos įpylus šiek tiek pieno ir sviesto.
Jei kepsit mažesnėj skardoj storesniu sluoksniu, reiks kepti ilgiau. Pyragas beveik nepakyla - kiek įdėsit, tiek turėsit.
[attachmentid=207203]
Rugiagele26, dar sita nuoroda buvo labai gera (deja, neprisimenu kkas idejo) :Kalediniu namuku trafaretai
QUOTE(Kibirkštėlė @ 2010 12 15, 22:52)
Labai mieli

QUOTE(Dzesika:) @ 2010 12 15, 23:11)
merginos, gal galite pasakyti, jei iskepciau Cipciuko meduolius kita ketvitadieni, kaip padaryti kad jie butu minksti kaledoms?
deti i maiseli su obuoliu?

Cypciuko meduoliai pas mane stovi nuo sekmadienio- nesukietejo

O Nerytes meduoliai po paros vis dar minksti


Labas rytas,
Noriu paklausti Ulės pagal kokį receptą kepė namelį? Pirmam puslapy įkeltas *mamytės* receptas be sviesto
man kažkaip keista pasirodė
Noriu paklausti Ulės pagal kokį receptą kepė namelį? Pirmam puslapy įkeltas *mamytės* receptas be sviesto


As praejusiais metais kepiau ta Japoniska aguonu pyraga, tai niekas nesusizavejo
labai jau slapias ir panasus i manu kose gavosi, nors ir grieztai laikiausi recepto...mano drauge irgi kepe, tai i siuksliadeze keliavo
nors gal kitoms pavyksta kazkaip skaniai ji iskept



QUOTE(mamycka @ 2010 12 15, 20:05)
Sveiki, kepant meduolius pagal Cypciuko recepta reikia 100 gr riebalu - ar tiks tam reikalui sviestas?Buvau parduotuveje, galvojau pirkti margarina, bet pamirsau 

as kepiau ir su sviestu ir su margarinu-skirtumo napajutau, sviestas buvo pirktas is ukininku, kiamiskas, tai matyt riebus

Papildyta:
QUOTE(Jurgachka @ 2010 12 16, 09:59)
As praejusiais metais kepiau ta Japoniska aguonu pyraga, tai niekas nesusizavejo
labai jau slapias ir panasus i manu kose gavosi, nors ir grieztai laikiausi recepto...mano drauge irgi kepe, tai i siuksliadeze keliavo
nors gal kitoms pavyksta kazkaip skaniai ji iskept 



as kaip tik ji kept planavau


QUOTE(avietia @ 2010 12 16, 09:03)
Tai labai daug kas ji giria, gal jums gerai pavyks ir bus skanus

Maltu gvazdikeliu yra pirkti parduotuveje "Aroma Rex" prie Operos ir baleto teatro (cia toms, kas Vilniuje) ir dar maciau parduotuvese "Aliejus"
http://www.aliejus.com/kontaktai
http://www.aliejus.com/kontaktai