Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 2

QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 12 13, 19:52)
pora foto dingo  g.gif

apie kokias čia foto kalbi? g.gif
Ar apie tavo fotki albumo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 13 gruodžio 2010 - 20:01
QUOTE(lod @ 2010 12 13, 18:47)
o mes sveikinam ,kad ir paveluotai keturmeti  su tortadieniu ir siunciam user posted image

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Ice, sveikinimai su gimtadieniu tavo berniukui. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Labas rytas,
Gal kuri esat susidūrusi su kūdikių epilepsijos kokiom nors formom ir ką nors galit papasakot apie tai?
Nezinau, maniškio tos "lakstančios akys" ir tas rietimasis,galvos metimas atgal nu tikrai nėra normalu...Galvoju prašyt Raidos Centre,kad padarytų bent encefalogramą,tik įdomu ar sutiks daryt?...Gal kurios vaikučiui ten ją darė?

Po raiods Centro keliausim gultis į neurologinį,tai ten tikrai pažiūrės, bet norėtųsi kuo anksčiau..
Atsakyti
Apie kalbėjimą kalbai pasisukus ir aš prisiminiau... Mūsų vaikas sava kalba pradėjo kalbėti gana anksti, bet ta kalba buvo tokia savita, kad be manęs mažai kas suprasdavo... 2 metų buvo labai susižavėjęs teletabiais, tai sugalvojo spalvas vadinti jų vardais, pvz. "geltona mašina" jo kalba skambėjo "lialia bvvv". O spalvas tikrai žinojo. Paskui pradėjo šnekėti "žmonių" kalba, bet turėjo daug problemyčių, netarė "l", "k" (tjotiodijas = krokodilas). Nuo 5 metų iki mokyklos lankėmės pas logopedę, bet ir dabar liko truputį savita kalba...
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2010 12 14, 09:29)
Apie kalbėjimą kalbai pasisukus ir aš prisiminiau... Mūsų vaikas sava kalba pradėjo kalbėti gana anksti, bet ta kalba buvo tokia savita, kad be manęs mažai kas suprasdavo... 2 metų buvo labai susižavėjęs teletabiais, tai sugalvojo spalvas vadinti jų vardais, pvz. "geltona mašina" jo kalba skambėjo "lialia bvvv". O spalvas tikrai žinojo. Paskui pradėjo šnekėti "žmonių" kalba,  bet turėjo daug problemyčių, netarė "l", "k" (tjotiodijas = krokodilas). Nuo 5 metų iki mokyklos lankėmės pas logopedę, bet ir dabar liko truputį savita kalba...

Mano aplinkoj irgi buvo mergyte,kuri j vartodavo vietoj v ir l , pvz sakydavo tejejis (tevelis ) ir tt, bet ji neturejo jokios diagnozes,tiesiog apsiejo su logopedu ir tiek.

O kuo pasireiskia dabar tas jo kalbos savitumas?
Atsakyti
Visko nebeskaiciau. AS vis galvodavau, va kaip atgijo musu sitas skyrelis, kiek einu pro sali, tiek vis musu tema matau. galvoju, vau, kaip smagu ten. Nu tai siadnien uzsukau paziuret, ka cia tiek pelpat, bet pamaciau, akd ne taip jau visai ir smagiai.
As suprantu ka Pou pasakyti norejo, ir nemanau, kad piktai tai sake. taip, man buna irgi, akd kai reikia kazka atsakyti, pati berasydama prisimeni visas tas smulkmenas ir vel asaros susikaupia, ar ta skausma pajunti, kaip tada, o atrodo lyg jau ir pasimirso. Suprantu ir mama kuri klausia. As tik Euphoria-mi noriu pasakyti, uzteks liudnume sedeti. Tai nepades. O uzsiimti ir daryti kazka, ne tik su VRC bet tiesiog paciai, pradesit matyti pazanga ir nebebus tu liudnu minciu. As liudejau tik kol nezinojau kas yra su mano dukra. Prazliumbaiu visas akis tada, su vyru pykomes kasdiena, dar ir kitu kaltinama buvau,. O kai issiaiskinom, akd nieko blogo as nepadariau, o buvo nustatyta kas ir kaip yra su dukra, as tik ziurejau ka dabar darysim, man palengvejo ir atsiraitojus rankoves ememes darbu. Taip sunku buvo, budavo uzeidavo ir liudnu minciu ir paverkdavau, bet zinojau, jauciau-ateis kazkoks pagerejimas. Reikia paciai save siek tiek optimistiskaiu nuteikti. Tau issukis dabar mestas( juk dar net nenustatyta, o dar kai toks mazas vaikas, galima laaaaabai daug pasiekti, manes tada psichologas klause, kur jus anksciau buvot? butu dukra tiek pasiekus, kad nei lydinciu mokytoju nereiktu jai), tu dabar turi ta issuki priimti ir irodyti visiems, kad viskas imanoma( tiek kiek tavo vaikuciui tai imanoma) tai bus visas jusu seimos bendras pasiekimas. Taip,kad pirmyn.

Arteja sventes, tai yra kitiems itemptas metas. Kiekvienas turi savo jautresnius laikotarpius, taip kad suprantu, kad kazkas gali jautraiu i viena ar kita zinute sureaguoti. Visos cia saunuoles susirinke. Taip kad, ruoskimes Kaledoms 4u.gif

Ice, tavo saunuoli mazaji su gimtadieniu praejusiu, grazios nuotraukos 4u.gif
Atsakyti
linksmai jūs apie kalbas thumbup.gif
pas mus nėra šitaip smagu.
Jokūbas pastaruoju metu išmoko kelis naujus žodžius. bet pamiršo kelis mokėtus.

lyg būtų kokie rėmai, skaičius... žodžių kurie telpa jo atminty...

tikiu, kad tie rėmeliai papalatės ir jų visai neliks.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 13, 20:24)
bigsmile.gif Eina sau-suuuper bigsmile.gif taip nei is sio nei is to ir pasake????? Bet jis pries tai turbut jau daug skiemenimis kalbejo, ar ne??? bigsmile.gif

Parašysiu visus žodžius, kuriuos sakė būdamas 2metukų ir 1 mėn: bamba, mama, tetė, ate, ačiū, duok, gerti, miega, durys, lempa. (Esu užsirašiusi knygoje)Tai tikrai visi žodžiai, daugiau nieko nesakė, bet tardavo juos aiškiai, nešvepluodamas, ėjome pas logopedą, visas raides ištardavo, bet kalbėti nenorėjo... Pirmoji diagnozė, kurią nustatė logopedė-cocialiai apleistas vaikas. Apkaltino mane, kad aš neužsiimu vaiku, nekalbinu jo,nieko jam nerodau...Žodžiu bomžų vaikas, kuris vystosi savaime doh.gif . Gavau šoką. Apie porą metų ypatingai daug dėmesio skyriau vaikui, priverstinai kalbinau, skaičiau pasakas, kurių jis neklausydavo, tempiau į lauką, kad bendrautų su vaikais, nors jis nebendravo, pirkau įvairiausius žaislus, į kuriuos net nežiūrėjo, nes jam reikėjo tik kareivukų, tada lėkiau pas vaiko gydytoją, ji nusiuntė pas neurologą, ta pas psichiatrę ir tada sužinojau, kas yra mano vaikui. Jis aspergeris. Sėdau prie interneto, radau Pareis ir jos dukrytę ir Pau. Praėjo gal kokie metai, kol pati išdrįsau garsiai prabilti apie savo vaiką , nors jų postus skaitydavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 14 gruodžio 2010 - 10:58
QUOTE(Pareis @ 2010 12 14, 10:19)
Visko nebeskaiciau. AS vis galvodavau, va kaip atgijo musu sitas skyrelis, kiek einu pro sali, tiek vis musu tema matau. galvoju, vau, kaip smagu ten. Nu tai siadnien uzsukau paziuret, ka cia tiek pelpat, bet pamaciau, akd ne taip jau visai ir smagiai.
As suprantu ka Pou pasakyti norejo, ir nemanau, kad piktai tai sake. taip, man buna irgi, akd kai reikia kazka atsakyti, pati berasydama prisimeni visas tas smulkmenas ir vel asaros susikaupia, ar ta skausma pajunti, kaip tada, o atrodo lyg jau ir pasimirso. Suprantu ir mama kuri klausia. As tik Euphoria-mi  noriu pasakyti, uzteks liudnume sedeti. Tai nepades. O uzsiimti ir daryti kazka, ne tik su VRC  bet tiesiog paciai, pradesit matyti pazanga ir nebebus tu liudnu minciu. As liudejau tik kol nezinojau kas yra su mano dukra. Prazliumbaiu visas akis tada, su vyru pykomes kasdiena, dar ir kitu kaltinama buvau,. O kai issiaiskinom, akd nieko blogo as nepadariau, o buvo nustatyta kas ir kaip yra su dukra,  as tik ziurejau ka dabar darysim, man palengvejo ir atsiraitojus rankoves ememes darbu. Taip sunku buvo, budavo uzeidavo ir liudnu minciu ir paverkdavau, bet zinojau, jauciau-ateis kazkoks pagerejimas. Reikia paciai save siek tiek optimistiskaiu nuteikti. Tau issukis dabar mestas( juk dar net nenustatyta, o dar kai toks mazas vaikas, galima laaaaabai daug pasiekti, manes tada psichologas klause, kur jus anksciau buvot? butu dukra tiek pasiekus, kad nei lydinciu mokytoju nereiktu jai), tu dabar turi ta issuki priimti ir irodyti visiems, kad viskas imanoma( tiek kiek tavo vaikuciui tai imanoma) tai bus visas jusu seimos bendras pasiekimas. Taip,kad pirmyn.

Arteja sventes, tai yra kitiems itemptas metas. Kiekvienas turi savo jautresnius laikotarpius, taip kad  suprantu, kad kazkas gali jautraiu i viena ar kita zinute sureaguoti. Visos cia saunuoles susirinke. Taip kad, ruoskimes Kaledoms 4u.gif

Ice, tavo saunuoli mazaji su gimtadieniu praejusiu, grazios nuotraukos 4u.gif

Tai vat, as to ir noriu-issiaiskinti ir eiti pirmyn...NORIU dirbti su juo, bet KAIP-nezinau, bandau čia išsiaiškinti, domiuosi, net angliskų knygų apie ergoterapija ir kudikiu sensorinės integracijos gerinima uzsisakiau (laukiu kol atsius), nes kolkas nezinau-ko daugiau galiu griebtis... Kaip jau sakiau-nededu visu vilčių i VRC, bet gal jie nukreips, į kur man orientuotis??
Atsakyti
Idejau i kita tema apie autizma keleta nuorodu, nors gal jas ir pati radus buvai jau. skaityk ne tik kas grynai su terapija susije, paskaityk ir knygu, jei jau ir angliskai skaitai, kur tevu parasytos apie ju vaikus. Ten pamatai, palygini kaip jiems kaip tau, ko pasieke. Daznai ten galima rasti ir panasiu atveju kaip pa stave ir paskaityti kokiais keliasi ejo ir kokiu rezultatu pasieke, akd viena ar kita problema pasalinti. Man padejo. Perspejum,a kd visu siu knygu pradzios buna nelabai linkmos, arba linksmai parsideda, ir veliau tamsu ir liudna ir juoda palieka, p veliau vel viskas giedrejasi ir svieseja. tenka ir asara nubraukt. Bet man padejo.Sekemes.
beje, motinos intuicija buna pati geriausia. Ne visaks knygose parasyta, galvok pati kaip padeti intuityviai, neziurek kaip i vaika su negalia ar sutrikimu, stenkis auginti ir daryti taip lyg nebutu dideliu problemu, tik mazu biggrin.gif . Bent man sake psichologas viena kas buvo gerai,kad as kol nezinojau kas yra su dukra auginau ja kaip normalu vaika, be sutrikimo, ir leipe toliau i tai taip pat ziureti( tik kai kur vis pasamoje sau issaugiti tai, akd jei kazkur kazko nesupranta, tai nesusinervinti, kad vel neina isaiskinti, o tada dar pakartoti, nes vistik sutrikimas yra) biggrin.gif na gal supratai ka pasakyti norejau, to visai pamirsti negalima zinoma, bet stengtis kuo daugaiu kaip ir siaip bet kuri kita vaika auginant auginti( tik i si daugaiu darbo reikai ideti biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pareis: 14 gruodžio 2010 - 10:54
Kažkaip užplūdo mintys iš serijos, kai mažas buvau....
Sūnui tada buvo apie 4 metukus. Aš vos prikalbinau eiti į lauką, prisidėjau pilną maišą smėlio žaislų, traktorių ir kitokios technikos. Atsisėdau kartu su kitais kiemo vaikais smėlio dėžėje, stačiau pilis, kasiau griovius, kepiau bandeles, o maniškis tuo tarpu sėdėjo ant smėlio dėžės krašto ir žiūrėjo. Praėjus pusvalandžiui sako: Mamyte, pažaidei? Tai eikim namo... lotuliukas.gif . Tai va kaip mano sūnui "reikėjo" vaikų, žaidimų ir kitokių pramogų.
Ko ištikrųjų reikėjo, tai skalbimo mašinos ir kareivukų.
Atsakyti