Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 2

QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 12 17, 09:34)
labas rytas.

paskutinė darbo savaitės diena.
kaip greit  doh.gif

kokie planai savaitgaliui?

Turėtume pagal planą sostinę aplankyti, ekskursija su sūnaus klase. Šiandien neleidau į mokyklą, nes sakė, kad skauda gerklę, sloga...Tai nežinau, kur tas mūsų savaitgalis bus- lovoje ar Vilniuje?
Atsakyti
Vega-dėkui,kad domiesi, tavo skypas "miega"
tai rasau čia.. blush2.gif

Mes jau namuciuose..Liudna be proto, bet laikausi, savaitgali bus sveciu-renkasi kompanija sveikint mus su vyru su gimtadiniais..tai stengiuosi laikytis. O nuo pirmadienio vel VRC, po to neurologinis...

Vis guodziuosi,kad GAL pakoregavus tuos epi aktyvumus bent kiek tas koncentruotumas jo pageres,gal bent akyte si sonus nlakstys-jau ir tai butu puiku...Bet tokiam maziukui tie vaistai tokie baisus-taip nesinori ju..

O tu šaunuole, kad Ugniui gestus rodai- as tikrai tikiu,kad jus susikomunikuosit ateityje gana gerai,pamatysi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 17, 19:23)
Vega-dėkui,kad domiesi, tavo skypas "miega"
tai rasau čia.. blush2.gif

Mes jau namuciuose..Liudna be proto, bet laikausi, savaitgali bus sveciu-renkasi kompanija sveikint mus su vyru su gimtadiniais..tai stengiuosi laikytis. O nuo pirmadienio vel VRC, po to neurologinis...

Vis guodziuosi,kad GAL pakoregavus tuos epi aktyvumus bent kiek tas koncentruotumas jo pageres,gal bent akyte si sonus nlakstys-jau ir tai butu puiku...Bet tokiam maziukui tie vaistai tokie baisus-taip nesinori ju..

O tu šaunuole, kad Ugniui gestus rodai- as tikrai tikiu,kad jus susikomunikuosit ateityje gana gerai,pamatysi thumbup.gif

Laikykis 4u.gif Neissigask, jei, kol pritaikys vaistus ir ju doze, mazius bus vangus. Koks postumis gali buti, jei pastovios iskrovos jo smegenelese... Galvok pozityviai, kad jas nuemus, turetu viskas pageret. Paziurek kiek epileptiku gyvena normalu gyvenima, kai atitaiko gydyma.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 12 17, 19:56)
Laikykis  4u.gif Neissigask, jei, kol pritaikys vaistus ir ju doze, mazius bus vangus.  Koks postumis gali buti, jei pastovios iskrovos jo smegenelese... Galvok pozityviai, kad jas nuemus, turetu viskas pageret. Paziurek kiek epileptiku gyvena normalu gyvenima, kai atitaiko gydyma.

..Taip, stengiuosi taip ir galvot-kad epi kontrolė kažką pakeis, kažką pagerins..Tikrai noriu tuo tikėti ir tikiu..Net jei bent kiek pagerės mūsų miegelis-jau bus šaunus pasiekimas smile.gif O ir siaip-autizmas autizmui, bet čia jau ir fizinė sveikata,bandau įsivaizduot jo savijautą per tas iškrovas..Tikrai gydysim ir bus matyt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 12 17, 20:56)
Laikykis  4u.gif Neissigask, jei, kol pritaikys vaistus ir ju doze, mazius bus vangus.  Koks postumis gali buti, jei pastovios iskrovos jo smegenelese... Galvok pozityviai, kad jas nuemus, turetu viskas pageret. Paziurek kiek epileptiku gyvena normalu gyvenima, kai atitaiko gydyma.

Nu maniškis buvo hiperaktyvus, tai depakinas nesukėlė jame anei lašo vangumo doh.gif . Visiškai. Ir puseserė mano vartojo ir į mokyklą tuo pačiu ėjo. Irgi nepasijuto.
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2010 12 18, 10:45)
Nu maniškis buvo hiperaktyvus, tai depakinas nesukėlė jame anei lašo vangumo  doh.gif . Visiškai. Ir puseserė mano vartojo ir į mokyklą tuo pačiu ėjo. Irgi nepasijuto.

vega,o primk prasau,kiek jums buvo metu,kai pradėjot vaistus tokius vartot?
maniskis dar toks mazas..Na bet nieko nepadarysi..
Dar raidos centre sake, kad maniskis irgi panešeja į hiperiuka... doh.gif
Atsakyti
Kaunietės, norinčios ryt dalyvauti psichologės seminare apie vaiko raidą, parašykite man į ice_kava@yahoo.com 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 12 18, 11:12)
Kaunietės, norinčios ryt dalyvauti psichologės seminare apie vaiko raidą, parašykite man į ice_kava@yahoo.com  4u.gif

Labai pavydziu jums to seminaro,bet tikrai neturiu galimybių iki kauno keliaut šiuo metu.Bet būtų labai šaunu,jei po jo čia pasidalintumėt,ką įdomaus papasakojo.. ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 18, 12:04)
vega,o primk prasau,kiek jums buvo metu,kai pradėjot vaistus tokius vartot?
maniskis dar toks mazas..Na bet nieko nepadarysi..
Dar raidos centre sake, kad maniskis irgi panešeja į hiperiuka... doh.gif

Nedidelis irgi buvo. Metų ir trijų mėnesių. Paskui nusprendžiau nebeduoti, kad ginkdie nepakenktų vaistai, tai po reanimacijų ir vėl daviau kai buvo pusantrų metukų. Duoti reikėjo du metus. Per tą laiką nebebuvo nė vieno priepuolio ir dozė pastoviai mažėjo atitinkamai augant vaiko svoriui (gydytoja nedidino). O hiperaktyvumas bjaurus dalykas...Maždaug keturių-penkių metų buvo kai apsiramino.
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2010 12 18, 10:45)
Nu maniškis buvo hiperaktyvus, tai depakinas nesukėlė jame anei lašo vangumo  doh.gif . Visiškai. Ir puseserė mano vartojo ir į mokyklą tuo pačiu ėjo. Irgi nepasijuto.

Vega, kiekvienas atvejis, vartojant antiepilepsinius vaistus yra labai individualus. Apskritai, vaikams su įvairiais raidos sutrikimais, kai ypač dažnai šalia eina ir metabolizmo įvairūs sutrikimai, reakcija į vaistus yra įvairi ir individuali. Tik tokiems mažiukams, kol pritaiko veiksmingą individualią terapinę dozę, gali pasireikšti šalutiniai reiškiniai. Apie tai būtinai reikia pranešti gydančiam gydytojui, nes jis koreguoja gydymą. Ir jei vienam nepasireiškė, nereiškia, kad šis vaistas ar jo įprastinė dozė tiks ir kitam.
Tiesiog kiekvienas gydymas labai individualus, reik būti atidžiam, tačiau nereik ir bijoti.
O šiaip, ne veltui VRC kiekvienai mamai sako lakią frazę: nekompetetinga būtų prognozuoti. Išties, reikia analizuoti realią situaciją.

Tegu nieko neužpusto 4u.gif Kaune sninga kaip reikalas 4u.gif
Iš mamos parsinešiau krūvą vaikystės eglės žaisliukų. Na kaip gražu, negaliu atsistebėti. Einu dirbti Kalėdų senio darbą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 18, 11:33)
Labai pavydziu jums to seminaro,bet tikrai neturiu galimybių iki kauno keliaut šiuo metu.Bet būtų labai šaunu,jei po jo čia pasidalintumėt,ką įdomaus papasakojo.. ax.gif  blush2.gif

Blogiausia, kad aš pati negalėsiu dalyvauti. MB sakė, jei sugalvosiu ten važiuoti - tai išveš mane į reanimaciją doh.gif Na jo...juk vakar 39,2'C Šiandien jau tempos nėra, bet iš anginos su antibais vaduojuos. Atrodo, jau pagerėjo, lyg ir galėčiau dalyvauti - ko gi dėl žinių ir vaiko nepadaryčiau. Ale vat - kai paguldo liga, tai tada ir susimąstai, kad reiktų "nervus į koncervus", save daugiau prižiūrėti ir mylėti...To sau ir kitiems palinkėčiau Naujiems Metams 4u.gif

P.S. Į seminarą išsiųsiu MB smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 18 gruodžio 2010 - 15:15
QUOTE(Ice @ 2010 12 18, 15:58)
Blogiausia, kad aš pati negalėsiu dalyvauti. MB sakė, jei sugalvosiu ten važiuoti - tai išveš mane į reanimaciją  doh.gif  Na jo...juk vakar 39,2'C Šiandien jau tempos nėra, bet iš anginos su antibais vaduojuos. Atrodo, jau pagerėjo, lyg ir galėčiau dalyvauti - ko gi dėl žinių ir vaiko nepadaryčiau. Ale vat - kai paguldo liga, tai tada ir susimąstai, kad reiktų "nervus į koncervus", save daugiau prižiūrėti ir mylėti...To sau ir kitiems palinkėčiau Naujiems Metams  4u.gif

P.S. Į seminarą išsiųsiu MB  smile.gif

Sveik greičiau 4u.gif . Bjaurus reikalas angina sirgti. Mano Ugnius kai suserga, neapsieinam be antibų...
Atsakyti