Įkraunama...
Įkraunama...

Sendinimo lakai

As turejau tokio pilstomo (draugas parupina). Jis skirtas medienos gaminiams ir yra aukstos kokybes. Pavadinimo nezinau, nes gaunu tiesiai is pilstymo cecho sad.gif As ji pirma kart bandziau ant sendinto daikto. Tai vat viskas paplauke. Po to dar bandziau ant tiesiog klijuotos serveteles, dazu ir ant sendinto daikto su vienkomponenciu. Visi 3 variantai gavosi gan geros kokybes, lygus ir blizgus. Gal man tada geriau tam sendinimui dvikomponenciu isigyt kokio purskiamo lako? ir ar juo labai sunkiai naudotis pradedanciajai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaffa @ 2011 12 31, 11:12)
<...ar juo labai sunkiai naudotis pradedanciajai? smile.gif>

Viskam reikia žinių...
Kažkas kažko įpylė iš cecho...čia jau būrimas iš kavos tirščių...
Nors...tereiktų sužinoti, kokiu pagrindu įpiltasis lakas...
O visos kitos žinios padės jį tinkamai panaudoti.
Linkiu sužinoti visas pamatines "paslaptis", tada nieko sudėtingo čia ir būt negali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaffa @ 2011 12 28, 19:10)
va su tuo sendinimu biski nesuprantu kas darosi  g.gif  naudoju artmanijos retro dvikomponenti. Visu pirma gal kas turit su juo patirties? ar geras?
sveika
Pirmiausia su Naujaisiais metais drinks_cheers.gif
Man RETRO dvikomponentis - kiek naudojau, iš visų pats gražiausiai skylantis.
Tik jo labai rimtas trūkumas - klaikiai bijo drėgmės. Esu padariusi staliuką, kurio paviršių net ir daug sluoksnių užlakavus sintetiniu laku, ant daikto paviršiaus pateko vandens, ir dvikomponentis sureagavo.
QUOTE
Kiek laiko reikia kiekvienam sluoksniui isdziuti ir kaip storai reikia tepti? Man pirmas dziuvo mazdaug 16val. bet visvien liko siektiek lipnus.
jis ir lieka truputį lipnus net išdžiūvęs, tai normalu. Prie to lipnumo prilimpa miltelinės įtrynimo priemonės (porporinos)
QUOTE
Neiskentejau ir uztepiau antra doh.gif Nesuskylo. Bet po to su fenu pabandziau papust. Tai skilinejimai gavosi labai smulkus ir tankus... Nuo ko priklauso ju storis ir tankumas?
feną jis mėgsta, tai įrodymas kad toks dvikomponentis nemėgsta drėgmės, sunkiai džiūsta vasarą esant lietingam orui, ir jam džiūti reikalinga gana aukšta sausa šiluma (myli radiatoriaus draugiją).
Bet tai nereiškia kad galima su fenu jį deginti, feno dekoruojant nereikia laikyti per daug arti džiovinamo daikto.

Skilimų stambumas priklauso nuo užtepto sluoksnio storumo. Matomai truputuką pamažinai antro sluoksnelio jį tepdama.
Aš šį dvikomponentį dengiu ... pirštais. Ir kontroliuoti galima, ir paskirstyti gerai išeina.
QUOTE
kai praejau lakuot is virsaus doh.gif Nusimuilino visas vaizdas ir pasidare toks ispeckiotas ta bronzos spalva doh.gif Cia kaltas lakas?

ir susivėlė visas paviršius į vientisą kliurzę?
Šį procesą vadiname "suvirė" doh.gif
Kad "suvirė" retro dvikomponentis, kaltas tik lakas reiškia jis vandens pagrindu, ne smirdantis sintetinis.
Retro - puikus dvikomponentis, jei su juo susidraugausi, ir vaizdas super gražus bus.
Bet jam lakuoti šito lako nebenaudok. Ieškok vaitspiritinio ar aliejinio pagrindo lako(brangiausias paaiškins kas tai yra).
QUOTE
Dar kaip patartumet tepti ta 1 komponenta, teptuku ar kempinele?
geriausia - papilti "balutę" ir pirštukais, pirštukais. Gausis liuks.
Storis ir trūkiai - atrasi savo variantą tik pati praktiškai eksperimentuodama.
QUOTE
Dezutes aisku jau neisgelbet, bet norisi ateity nekartot klaidu.
kodėl neišgelbėsi? bigsmile.gif
Normaliausiai išgelbėsi. Pirma paskalbk gerai po karšto vandens stove ir nušveisk visą dekoravimą. Gali išbandyti indams skirtas kempinėles ar net atsargiai metalinį puodų šveistuką, tik nenaudok riebaluoto, geriau naują.

Tada viską perdekoruok iš naujo, bus viskas gerai. Nereikės tos dėžutės mesti lauk, pamatysi .
Na o jau turimą laką sunaudosi kitiems darbeliams lakuoti
thumbup.gif
Atsakyti
Didelis ir storas ACIU nuotaikingai uz issamius atsakymus ir paaiksinimus! Daug kas tapo aiskiau smile.gif bandysim tobulet!
Atsakyti
padėkit, ant balto akrilinio pagrindo akriliniais dazais nupiesiau piesini, paskui nutepiau crackle medium, ir laukiu laukiu neskilineja, nors tu ka smile.gif, ka daryti tokiau, kas cia netaip? ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
Kokios firmos crackle medium? Kiek komponentų?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 12 28, 13:16)
O tos specialios priemonės lakui nuimti negelbsti čia? Nes gi kiek darbo gremžti  doh.gif


Nebandžiau žinok nieko specialaus, o nugremžti tai nebuvo daug darbo, o ir manau su didele skrynia irgi nebus - pakišiu po vandeniu karštu ir atlips, nes kaip minėjau - didelė skrynia nelakuota buvo. Būtų buvus lakuota, tai tada tektų naudot kažką specialaus, kadangi tik sendinimo lakas buvo naudotas, tai atlips. Man tereikia nuimt jį ir paveiksliuką, paskui tą skrynią vistiek dažysiu, tai dažus nuimt neaktualu.
Atsakyti
Noriu paklausti. Rusiskam forume skaiciau, kad jos dvikomponenti laka Nr.2 nuplauna po vandens srove. Ten parodytas "Maimeri" firmos lakas. O gal kas bandet toki buda? Nesuprantu tik kam g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmamata @ 2012 01 14, 20:22)
O gal kas bandet toki buda? Nesuprantu tik kam  g.gif

jei netyčia darbelis sugadinamas ar nepatinka kaip nudekoruoja - kad nemesti lauk daikto, jį galima nudekoruoti iš naujo.
Jį galima nušveisti švitriniu, nugramdyti su kuo nors ar ... atmirkyti vandeniu. Va kam mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Bitch_Intriguer,2011 12 28, 00:46]
Na, jei dar nešveitei - tai aš žinok, kartą po tokios klaidos ir plukdžiau medį - iš pradžių su švitriniu pavargau, o paskui nešiau į vonią, po karšto vandens srove pakišau ir su tais metaliniais šveistukais, nu kur viryklei valyt išgramdžiau. Na, aišku, nusigramdė ir piešinys, bet tai perdariau paskui viską ir tiek. Tiesa, pas mane buvo Dala dvikomponentis lakas, o ir gramdžiau aš iškart kai pamačiau kad sudirbau. Medį paskui galima išdžiovinti gi, padėjus kelioms dienoms sausai, dar su fenu prapučiant karts nuo karto. Nei supuvo kas nei nieko. Jei šiaip ar taip sugadintas darbelis, tai pabandyk nuplaut, jei aišku, į vonią ar į dušą tilps.

Laba diena, ačiū Jums už patarimą. Kaip suprantu, tai dėti dėžę (pas mane medinė dežė daiktams) į vonią ir leisti po karštu vandeniu ir gremžti su šveistuku? Poto išdžiovinti ir naujai dekoruoti. Ar taip supratau smile.gif ? Ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
sveikutes.. pirma karta sendinau dvikomponenciu DALA, suskilo tobulai.. ytrukimus patepau DALA antoque rub.. puikiai atrodo, tik kaip ta pertekliu "nupoliruot" ?su kuo jus poliruojat? doh.gif bandziau su svelniu svitriniu popierium - neima sad.gif
tos vietos liko tokios vario spalvos ir skiriasi nuo baltu sienu.. verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ANGELIUKSTE @ 2012 02 03, 22:23)
sveikutes.. pirma karta sendinau dvikomponenciu DALA, suskilo tobulai.. ytrukimus patepau DALA antoque rub.. puikiai atrodo, tik kaip ta pertekliu "nupoliruot" ?su kuo jus poliruojat? doh.gif bandziau su svelniu svitriniu popierium - neima sad.gif
tos vietos liko tokios vario spalvos ir skiriasi nuo baltu sienu..  verysad.gif  doh.gif


Sito klausimo ir as klausiau, bet atsakymo taip ir negavau verysad.gif Isbandziau viska - vaitspirita, alieju, spec. vaska. Vienintelis kas siek tiek padejo, bet ir tai po jo lieka toks kaip matinis vasko sluoksnis, tokia spec. priemone "Cera in pasta" kitokio budu as neradau schmoll.gif
Atsakyti