
diasaja,kaip paprastai ir lengvai atrodo

QUOTE(diasaja @ 2011 01 02, 12:13)
Krokodilas
net valgyt butu gaila

Krokodilas tai super
, butinai isbandysiu. Tikrai nieko sudetingo, bet atrodo super.

Merginos, ačiū už pagyras visoms
Tikrai nesudėtingai pagaminsite. Ant stalo atrodo įspūdingai


QUOTE(hazelnut @ 2010 12 30, 01:34)
Taip žinau , tiesiog suklydau , orgnaliame recepte (bloge) pataisiau.
Nu viskas, einu kepti krokodilo

Svogūnų pyragas (receptas iš žurnalo ,,Žmonės".
Reikės:
500 g. šaldytos bemielės tešlos (man gabalėlis liko);
1 kg. svogūnų;
250-300 g. fermentinio sūrio;
4 kiaušiniai plius vienas kiaušinis aptepimui (praktiškai užtenka pusės kiaušinio);
3-4 šaukštai grietinės;
druskos, pipirų;
krapų, petražolių (aš dėjau džiovintus-puikiai tiko);
asmeniškai aš dar įdėjau kmynų saujelę, kadangi juos labai mėgstu.
Darbo eiga:
Svogūnus nulupti, supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti svieste, bet ne per daug, kad neištižtų (apie 15-20 min.). Tuo tarpu burokine tarka sutarkuoti sūrį, kitame dubenėlyje išplakti kiaušinius, sudėti grietinę ir prieskonius bei prieskonines žoleles. Tada sumaišyti išplaktus kiaušinius su sūriu, dar galima įdėti pievagrybių arba špinatų-aš neturėjau, todėl nedėjau. Į viską įmaišyti pakeptus svogūnus (truputi pravėsusius).Pusę tešlos atšildyti ir iškloti visą indą ir kraštus, sudėti įdarą ir vėl užkloti likusia tešla. Įpjauti tešlą skerstai ir išilgai, aptepti kiaušiniu ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje. Valgėme su grietine. ŽIAURIAI skanu-tikrai rekomenduoju ir aš, ir mano šeimyna

Reikės:
500 g. šaldytos bemielės tešlos (man gabalėlis liko);
1 kg. svogūnų;
250-300 g. fermentinio sūrio;
4 kiaušiniai plius vienas kiaušinis aptepimui (praktiškai užtenka pusės kiaušinio);
3-4 šaukštai grietinės;
druskos, pipirų;
krapų, petražolių (aš dėjau džiovintus-puikiai tiko);
asmeniškai aš dar įdėjau kmynų saujelę, kadangi juos labai mėgstu.
Darbo eiga:
Svogūnus nulupti, supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti svieste, bet ne per daug, kad neištižtų (apie 15-20 min.). Tuo tarpu burokine tarka sutarkuoti sūrį, kitame dubenėlyje išplakti kiaušinius, sudėti grietinę ir prieskonius bei prieskonines žoleles. Tada sumaišyti išplaktus kiaušinius su sūriu, dar galima įdėti pievagrybių arba špinatų-aš neturėjau, todėl nedėjau. Į viską įmaišyti pakeptus svogūnus (truputi pravėsusius).Pusę tešlos atšildyti ir iškloti visą indą ir kraštus, sudėti įdarą ir vėl užkloti likusia tešla. Įpjauti tešlą skerstai ir išilgai, aptepti kiaušiniu ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje. Valgėme su grietine. ŽIAURIAI skanu-tikrai rekomenduoju ir aš, ir mano šeimyna

puikiai skamba, o kaip čia būtų su namine tešla, kaip išsiskaičiuot kad pusė kilo gautųsi?

QUOTE(mamairute @ 2011 01 03, 18:29)
puikiai skamba, o kaip čia būtų su namine tešla, kaip išsiskaičiuot kad pusė kilo gautųsi? 

pasidarykit daugiau, atsisverkit puse kg, o is to kas liks pasidarysit kokiu pyrageliu prie arbatos


QUOTE(diasaja @ 2011 01 02, 11:13)
Krokodilas
Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną maišome tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną maišome tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
Kaip suprasti 3 kartus?

Kepta karka su darzovemis paprasta bet skanu.Karka pamarinuoti,as emiau puse galvutes cesnako,baziliku,pipiru,aliejaus.Cesnakus smulkiai supjaustyti,berti baziliko,pipiru,pilti alieju,viska ismaisyti,karka keliose vietose ipjauti ir gerai itrinti paruostu marinatu,palaikyti bent pora valandu.Luptas bulves pjaustyti skiltelemis,morkas-griezineliais,svogunus-kubeliais,darzoves padruskinti,ipilti siek tiek aliejaus ir ismaisyti.I kepimo rankove deti karka,ten pat darzoves ir sauti i 170-180 laipsniu karstumo orkaite.Kepti apie 1.5-2val.Labai sultinga ir skanu!
Papildyta:
Papildyta: