Kokosų pieno sriuba su vištiena ir Makaronais
(labai soti, todėl tinka antrų patiekalų teamai

Reikės:
Skardinės kokosų pieno (berods 200 ml. ten)
Vištienos (naudojau filė apie 150 g.)
Alyvuogių aliejaus
1/4 a.š. juodųjų pipirų
1 a.š. imbiero miltelių
1,5 a.š. kalendros lapeliu
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
Kajeno pipirų (pirkau konservuotus, kur būna pjaustyti riekelėmis)
Fetučini makaronų (tokių nebuvo, tai naudojau kažkokius kitokius "garbanotus"

Apie 1 l. vištienos sultinio
1 laimo
Pirmiausia gerai įkaitintam aliejuj ant lėtos ugnies apie 5 min. pakepinti smulkintą svogūną (kol taps permatomas), sudėti juoduosius pipirus, kalendrą, smulkiai sutarkuotą česnaką, imbierą ir pakepinti 30 sekundžių. Įpilti sultinį, kokosų pieną, gabaliukais pjaustytą vištieną ir viską pavirti apie 10 minučių. Tuo tarpu kitame puode virti fetučini makaronus, išvirusius nusausinti, sudėti į sriubą, pagardinti druska, kajeno pipirais pagal skonį. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, įpilti 1 v.š. laimo sulčių, pavirti dar 1 minutę.

Rašliavos daug, bet sriuba tikrai labai labai skani

Raudonasis vištienos karis
Vištienos filė
1 kubeliais pjaustyta raudona paprika
1 griežinėliais pjaustyta morka
1 nedidelis susmulkintas svogūnas
Raudonojo kario pasta
Alyvuogių aliejus
Kokosų pieno skardinė
1 v.š. kukurūzų krakmolo
Pakepinam svogūną ir morką kol šiek tiek suminkštėja, dedam papriką, vištieną, kario pastą (dėjau du gerus šaukštus, nes mėgstu aštriai

