as gal pries tai savo istorija trumpai parasysiu, kad aiskiau butu. 2008 diagnozavo pazengusia III stad endo, po LP seke gydymas diferelinu (3 injekcjos); atsigavus kiausidems, bandem pora ciklu natur, po to - per kokius 8 menesius pasidarem 4 ar 5 IUI. nieko, kibimas nulinis. seke keliu menesiu pertrauka. 2009 gruodi - pirmas IVF. echo metu pries IVFa toj pacioj operuotoj kiausidej vel rasta endo cista. prognoze - nuo IUI stimuliuojanciu endo vel pradejo bujoti. per ta IVFa ispunktavo 19 kiausialasciu, apsivaisino 13, kokybisku embrionu turejom 10. kiausialastes, sake, geros kokybes buvo. rezultatas, sakyciau, labai neblogas

stimuliavosi puikiai abi kiausides (gana minimaliom puregono dozem), ta, kur su cista - kiek vangiau, bet logiska, nes ir vietos joje maziau buvo. cista pasalino punkcijos metu. labiausiai U nerimavo ne del to, kad "kazkas gali nutikti cistai" stimuliacijos metu, o grynai del kiausides atsako i vaistus. viskas mano atveju buvo ok.
praejus porai trejetai menesiu po nepavykusio IVFo vel rasta endo cista (kitoj kiausidej)..
Anot U - kiausidziu cistas operuoti turi tikras auksarankis, nes nori nenori ju salinimo metu pasalinama ir dalis kiausidziu folikulinio audinio, susidaro randai - zodziu, paciai kiausidei nieko gero. be to, jos linkusios greitai atsinaujinti.. (mano atvejis - per 2 metus 3 naujos endo cistos).
taip kad, darant IVF - svarstytinas klausimas, ar verta jas salinti pries procedura, tuo labiau, kad jas ispunktuoja punkcijos metu - o tai reikalas kur kas "neskausmingesnis". bet aisku - sprendimas labai priklausys nuo gydytojos nuomones tavo konkreciu atveju, ka ji patars

as linkusi gydytojais pasitiketi
tiesa, labai noriu paskatinti sio skyrelio merginas nenuleisti ranku. pati pries keleta metu ilga laika cia "sedejau" ir ieskojau vilties

pastoti tikrai imanoma. is tu laiku mano bendrazygiu yra net naturaliai pastojusiu ir su 3-4 stadija endo, yra su rezultatais po IUI, as pati esu po sekmingo IVFo nors ir su progresuojancia endo, kaip minejau - stimuliavosi gerai, kibo, beje, irgi. tiesa, pirmas IVFas nenusiseke - nestumas nutruko net nespejes padoriai prasideti. o su sekanciu bandymu su saldytais pagavom net 2 mazylius

taip kad, merginos, ramybes, kantrybes ir dideles sekmes visoms
,atsimenu gerai tave,cia ziuriu senbuves pradeda listi vel su gerais rezultatais
. Didziausi sveikinimai tau,pagal termina ziuriu gimdyt tau geguze jei neklystu,is kart po manes
.
Tai va merginos,tai dar karta teorija irodo,kad nesvarbu kokiu budu,ir su endo imanoma pastoti,dideliausios sekmes visoms