Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

[quote=lauraz5,2010 12 15, 22:23]

o siaubas doh.gif na ir situacija na ir gydytoja doh.gif tikiuosi kad galu gale jau radot sprendima ir priezasti doh.gif 4u.gif

Kaupiuosi žygiams nuo kitų metų... Brausiuos į VK, gal pajudės reikalai. Šie metai buvo paskirti draugystei su endokrinologu daugiausiai. Na, neužmirštant ir vėl atgimusios endo slopinimo.
Laukiu Kalėdų savaitės, nes turėtų būti ciklo vidurys... ką gali žinoti, gal aplankys 000054.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2010 12 15, 22:51)
Kaupiuosi žygiams nuo kitų metų... Brausiuos į VK, gal pajudės reikalai. Šie metai buvo paskirti draugystei su endokrinologu daugiausiai. Na, neužmirštant ir vėl atgimusios endo slopinimo.
Laukiu Kalėdų savaitės, nes turėtų būti ciklo vidurys... ką gali žinoti, gal aplankys 000054.gif

oj kad tik taip ir butu nes tikrai kad baisoka situacija doh.gif o as jau i nevilti puolu su savo problemom doh.gif ir apie vaikinimasi rimciau vis galvoju doh.gif pavargau istikro jau ax.gif pavargau nuo tu problemu ir nuo ju sprendimu ieskojimo nors mano situacija ir nera tokia prasta bet nera ir is geriausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zirza @ 2010 12 15, 10:42)
as gal pries tai savo istorija trumpai parasysiu, kad aiskiau butu. 2008 diagnozavo pazengusia III stad endo, po LP seke gydymas diferelinu (3 injekcjos); atsigavus kiausidems, bandem pora ciklu natur, po to - per kokius 8 menesius pasidarem 4 ar 5 IUI. nieko, kibimas nulinis. seke keliu menesiu pertrauka. 2009 gruodi - pirmas IVF. echo metu pries IVFa toj pacioj operuotoj kiausidej vel rasta endo cista. prognoze - nuo IUI stimuliuojanciu endo vel pradejo bujoti. per ta IVFa ispunktavo 19 kiausialasciu, apsivaisino 13, kokybisku embrionu turejom 10. kiausialastes, sake, geros kokybes buvo. rezultatas, sakyciau, labai neblogas  mirksiukas.gif stimuliavosi puikiai abi kiausides (gana minimaliom puregono dozem), ta, kur su cista - kiek vangiau, bet logiska, nes ir vietos joje maziau buvo. cista pasalino punkcijos metu. labiausiai U nerimavo ne del to, kad "kazkas gali nutikti cistai" stimuliacijos metu, o grynai del kiausides atsako i vaistus. viskas mano atveju buvo ok.
praejus porai trejetai menesiu po nepavykusio IVFo vel rasta endo cista (kitoj kiausidej)..
Anot U - kiausidziu cistas operuoti turi tikras auksarankis, nes nori nenori ju salinimo metu pasalinama ir dalis kiausidziu folikulinio audinio, susidaro randai - zodziu, paciai kiausidei nieko gero. be to, jos linkusios greitai atsinaujinti.. (mano atvejis - per 2 metus 3 naujos endo cistos).
taip kad, darant IVF - svarstytinas klausimas, ar verta jas salinti pries procedura, tuo labiau, kad jas ispunktuoja punkcijos metu - o tai reikalas kur kas "neskausmingesnis". bet aisku - sprendimas labai priklausys nuo gydytojos nuomones tavo konkreciu atveju, ka ji patars  4u.gif as linkusi gydytojais pasitiketi  4u.gif

tiesa, labai noriu paskatinti sio skyrelio merginas nenuleisti ranku. pati pries keleta metu ilga laika cia "sedejau" ir ieskojau vilties smile.gif pastoti tikrai imanoma. is tu laiku mano bendrazygiu yra net naturaliai pastojusiu ir su 3-4 stadija endo, yra su rezultatais po IUI, as pati esu po sekmingo IVFo nors ir su progresuojancia endo, kaip minejau - stimuliavosi gerai, kibo, beje, irgi. tiesa, pirmas IVFas nenusiseke - nestumas nutruko net nespejes padoriai prasideti. o su sekanciu bandymu su saldytais pagavom net 2 mazylius  wub.gif taip kad, merginos, ramybes, kantrybes ir dideles sekmes visoms  4u.gif

Iu Zirza,atsimenu gerai tave,cia ziuriu senbuves pradeda listi vel su gerais rezultatais thumbup.gif . Didziausi sveikinimai tau,pagal termina ziuriu gimdyt tau geguze jei neklystu,is kart po manes smile.gif .
Tai va merginos,tai dar karta teorija irodo,kad nesvarbu kokiu budu,ir su endo imanoma pastoti,dideliausios sekmes visoms smile.gif smile.gif smile.gif ir nosis ir galvas aukstyn tikslo link nestuke.gif
Atsakyti
Ice tea, na va prasides planavimas thumbup.gif linkiu greitai pagauti zirniuka.
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2010 12 15, 20:23)
*na tai ka mergiote laukiam rezultatu tada mirksiukas.gif

**mano KT kursas isibegejo bet idomus dalykas g.gif kad ir geriu KT krutine pries tariama O jautri kazkokia pasidare g.gif seniai begeriau KT nebeatsimenu cia taip buna ar ne? g.gif

* blush2.gif kaip sakoma- gyvenimas parodys rolleyes.gif Žiūrėsim ką ten rasim po NAUJAMETINE EGLUTE mirksiukas.gif
**man beveik visą ciklą (.)(.) buvo jautrūs doh.gif Užtat prieš mmm atlėgo rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Beldziuos i jusu temute informacijos ir pagalbos 4u.gif
Perskaiciau sia ir senas temas, bet radau ne visus atsakymus i mane kamuojancius klausimus blush2.gif
Taip jau yra, kad turiu polinki i cistu susidaryma, bet iki siol jos po keliu menesiu be vaistu pagalbos dingdavo pacios. Taip pat iki siol mmm budavo mazdaug 5-7 dienu ilgumo, prasidedavo be jokiu tepliojimu, kartais skausmingos, kartas nelabai.
Siais metais nuo vasaros vidurio labai pasikeite ciklas ir pacios mmm: pasigedau sviesaus menesiniu kraujo, gimdos gleivine valosi, bet ne toks pat kraujavimas kaip pries stai. Visu mmm trukme apie 4 dienas, 2 paskutines rudi tepliojimai. Trecia cikla daktare itaria endo cista (apie 2 cm), jei situacija nepasikeis, sausi LP.
Nepastojam virs 2 metu, priezasciu nerasta, kiek mano, tiek vyro tyrimai visi geri.
Mergaites, suprantu, kad viskas labai individualu, bet gal galit trumpai apibudinti tuos endo tepliojimus? Ar mano ciklo pasikeitimai - endo pradzia? Gydytoja nei patvirtino, nei paneige. Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oliunia @ 2010 12 16, 10:01)
Mergaites, suprantu, kad viskas labai individualu, bet gal galit trumpai apibudinti tuos endo tepliojimus?

Būten, kad individualu drinks_cheers.gif Bet man (prieš LP) tepliodavo prieš mmm. O tos teplionės tai būna tokios: pradžioj rudos lyg ir taškinės, nu matosi tokie kažkokie kaip ir grūdeliai, o ne gleivės. Po to (o ypač per rimtą reikalą) išeina tokie kaip krešuliai rudai raudoni ir prasideda rudos gleivės. Tada diena pertrauka kaip ir švaru ir po to PRASIDEDA rausvos tąsios gleivės ir skausmingos mmm ateina rolleyes.gif Jos pabūna 2 dienas (bet negausios-1-2 paketai per dieną ir tai dėl higienos). Tada 1-2 dienas vėl rudai pateplioja, pradžioj gleivėm, o paskui vėl tais "trupiniais" ir vsio rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2010 12 16, 11:20)
Būten, kad individualu  drinks_cheers.gif

Aciu 4u.gif Ir mano mmm pasidare negausios. Ir anksciau visad budavo su kresuliukais, bet dabar , kai neber sviesaus kraujuko, paskutines dienas iseina rudi tepliojimai doh.gif Tikrai nesinori sau ligu ieskotis, bet neramina - kodel taip staiga paeme ir pasikeite ciklas g.gif Rytoj einu pas gydytoja, tai renku informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2010 12 15, 23:02)
o as jau i nevilti puolu su savo problemom

As manau, kad visom uzeina tokiu depresiniu dienu. Tu tik nepasiduok tokioms mintims ir nuotaikoms, reikia kuo pozityviau mastyt ir gink dieve vilties neprarast. Isivaikint visada spesi.
Atsakyti
QUOTE(Oliunia @ 2010 12 16, 10:28)
kodel taip staiga paeme ir pasikeite ciklas  g.gif

Pas mane irgi buvo kad vieną ciklą bakst ir teplionės blink.gif doh.gif Tą ciklą net prisisvaigau, kad užkibo, bet... pabėgo doh.gif Nes ir BT per tas tepliones laikosi aukštumose doh.gif Ir dar lyg tyčia NT brokuotas pasitaikė- vaiduokliavo doh.gif Žodž- buvau gerai įsvaigus doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Myllia @ 2010 12 16, 10:31)
As manau, kad visom uzeina tokiu depresiniu dienu. Tu tik nepasiduok tokioms mintims ir nuotaikoms, reikia kuo pozityviau mastyt ir gink dieve vilties neprarast. Isivaikint visada spesi.

drinks_cheers.gif group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 16 gruodžio 2010 - 10:42
QUOTE(Ice tea @ 2010 12 16, 11:42)
Pas mane irgi buvo kad vieną ciklą bakst ir teplionės  blink.gif  doh.gif Tą ciklą net prisisvaigau, kad užkibo, bet... pabėgo  doh.gif Nes ir BT per tas tepliones laikosi aukštumose  doh.gif Ir dar lyg tyčia NT brokuotas pasitaikė- vaiduokliavo  doh.gif Žodž- buvau gerai įsvaigus  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Oj tas svaigimas doh.gif Mano BT vadoveline doh.gif (bet is jos jokios naudos), pries O nukrenta, po O pasoka, 13 DPO laikosi graziausiai, o 14 DPo nukrenta ir mmm diena doh.gif
Zinau, reikia tiketi ir tiketis, bet kazko nebera jegu - sis menuo pirmas menuo be vilties verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oliunia: 16 gruodžio 2010 - 10:48
QUOTE(Oliunia @ 2010 12 16, 10:48)
Oj tas svaigimas  doh.gif

blush2.gif bet JAU pasiilgau tų svaigulių blush2.gif Trys ciklai be vilties man PER SUNKU doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti