labai ilgai svarsčiau, ar rašyti... Nes Romos kiekvienas pamato tiek, kiek laiko ir noro turi... Nes naujo čia gal ir nelabai daug pamatys...
Ko gero, aprašius mūsų šviežiausias keliones, norisi aprašyt ir savo puikiausias pastarųjų 3 metų atostogas Romoje ir parodyt, kiek ten grožio yra

Nuo kelionės praėjo 2,5 metų, o aš ir dabar dar akyse ją tebematau. Per daug metų kelionių esu atradusi dvi vietas, į kurias noriu grįžti vėl ir vėl: tai Roma ir Himalajai.
Taigi, grįžimas į Romą

Esu Italijoje buvusi seniai su pažintine kelione autobusu, nuo tada ir noriu vėl ten grįžti. Manau, kad po sąlyginių atostogų su mažu vaiku,

Iš patirties jau žinau, kad lengviausia keliauti su kūdikiu apie 6-8 mėn, kai kai visokie pilvų diegliai praėję, jau sėdi, bet dar neatėjęs stojimosi-ėjimo laikas.
Renkuosi miestą, kad su maže būtų paprasčiau - viena su kūdikiu ir daiktais autobusais/traukiniais neprivažinėsiu. Kovo-balandžio mėn. į kalnus su visa manta irgi nesinori... O vienintelis miestas, kuriame aš norėčiau ir galėčiau praleisti 10 dienų ir tikrai turėsiu, ką pamatyti - Roma.
Man labai patinka keliauti vienai, kai veiki, ką nori, eini, kur nori. O per šią kelionę mano mažė tikrai tam netrukdė, ir tai buvo fantastiška

Tikslas ir noras - pamatyti kuo daugiau.
Rėmiausi seniau parsivežta knyga "Roma nuo pradžios iki 2000 metų":

1 diena. Balandžio 13 diena.
Skrydis labai anksti ryte. Roma. Esu labai dėkinga lietuvių porai, kurie mane su visu turtu - mažė, vežimas, kuprinė ir kuprinėlė - paveža iki Testaccio, kur apsistosime.
Gyvenu sename name, kur į senovinį liftą vos vos telpa vežimas.

Pro buto durų vieną pusę vežimas netelpa, reikia pilnai abi durų puses atvert kaip karalienėms

Įsikuriame ir - į miestą. Čia jau tikras pavasaris

Papildyta:
Šiandien pasivaikščiosiu aplinkui, visgi diena labai anskti prasidėjo. Kylu į Aventino kalvą:

Apžvalgos aikštelė

Panorama

Papildyta:

Aventino kalva leidžiuosi link Porta S.Paolo