La Via Apia Antica (Apijaus kelias). Pasak mano knygos: "Pasaulyje nėra garsesnio kelio už Apijaus kelią." Vadinama Kelių karalienė pradėta statyti 312 m. pr. Kr. Abiejose kelio pusėse buvo išsidėstę net dvidešimties kartų kilmingųjų kapai/katakombos.
http://en.wikipedia....wiki/Appian_Way
Per miestą, už Porta S.Sebastiano pavažiuoju autobusu, kur prasideda svarbiausia kelio atkarpa. Ir atsiduriu kaimelyje

Geras pokytis
Užeinu į kavinukę espresso, kur mano mėlynakė didžiaakė lėlytė sukelia visuotinę ekstazę

Mieste jau kaip ir buvau pripratusi prie didžiulio dėmesio mažajai, bet tokios reakcijos dar nebuvo
Kiek teko bendrauti, patys italai ir Italijoje gyvenantys sako, kad jie myli vaikus, bet jais nesirūpina. Konkrečiai įvardinama labai trumpos motinystės atostogos (keli mėn.) ir vos kelios žaidimų aikštelės mieste. Kad myli vaikus, tai tikrai pajutau
La Via Apia Antica
Iš abiejų kelio pusių aukštos sienos, kelias siauras, vežimukas kelkrašty nelabai telpa, o vietomis visai netelpa. Savu noru pėsčiomis su vaikais tuo keliu daugiau neisiu

Tikrai nerekomenduočiau su mažais vaikais dėl saugumo.
Suaugusiems tikrai jokių problemų. Gražu užmiesty
Papildyta:
gėlės dilgėlėse
Apsilankau katakombose, tik nebepamenu, kuriose
Ir toliau keliu
Papildyta:
Lo Scavo: Un Impianto Termale (Termų griuvėsiai)
Papildyta:
Atgal grįžtu autobusu.
Info: Iš Termini stoties važiuoja 110 Open Archeo Bus. Jis ir važiuoja Apijaus keliu, Hop on-Hop off tipo. Aš tokiu būdu nevažiavau, nes jie važiuoja retai, tai išlipus vienam sustojime, kito autobuso ilgai reiktų laukt. Antra, pakeliui tarp sustojimų einant yra, ką pamatyt, gaila būtų pravažiuot. Mano nuomone, tą kelią, bent į vieną pusę, visai verta praeit
Šiuo metu rektų pasitikslinti, gal grafikai pasikeitę.
Papildyta:
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 12 12, 10:10)
Hop on - Hop off turuose galima tam tikrose vietose islipti pasizvalgyti ir testi tura sekanciu autobusu. Nesinaudojot galimybe, kad neverta islipineti ar del kitu priezasciu ?
Taip, žinau, geras dalykas

Tokiu būdu per trumpą laiką tikrai galima daugiau pamatyti, kiek pėsčiomis neapeisi. Pvz, vieną ar dvi dienas turint.
Aš buvau galvojusi poroj vietų išlipti, bet kai mažė užmigo, nepraleidau fantastiškos progos pasimėgauti vaizdais be jokių trukdžių
Tiesa, Via Apia irgi verta važiuoti dideliu vežimu, su sportinuku (mažais ratais) per nelygius akmenis vietomis irgi sunkoka buvo stumtis.