Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

user posted image

user posted image

user posted image

stai taip mano vargas atrode, nezinau cia gerai ar ne, bet skanu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kibelė: 27 sausio 2011 - 18:19
QUOTE(Kibelė @ 2011 01 27, 17:58)
stai taip mano vargas atrode, nezinau cia gerai ar ne, bet skanu bigsmile.gif

Žinoma, gerai, ir neabejoju, kad skanu, nes iš tokių produktų negali būti neskanu smile.gif

Darau šventinį kepenėlių paštetą iš II knygos (pamažu jaukinuosi tą II knygą smile.gif Žiūrėsim ryt, kas gausus, ar tikrai jau bus toks šventinis. Net romo bariuke radau, ko visai nesitikėjau. Šiaip nesu didelė kepenėlių mėgėja, parduotuvinių paštetų niekad neperku. Vienintelis, kurį pirkdavau, tai IKI Gurmanų mažose dėžutėse, bet jo kaina - kosminė, o dar kai vienądien pažiūrėjau jo sudėtį...
Atsakyti
klausimukas toms, kurios gamino kiaulienos, obuolių ir salierų troškinį, ten parašyta, kad reikia pilti putojančio pusiau saldaus vyno, tai čia kaip suprantu šampanas g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Kibelė @ 2011 01 27, 18:58)

stai taip mano vargas atrode, nezinau cia gerai ar ne, bet skanu bigsmile.gif


Kokio skersmens torto forma? Gera mintis daryti tortą bigsmile.gif Aš dariau stačiakampėje kepimo formoj, bet tokios ant stalo nepadėsi doh.gif
Atsakyti
Šventinis kepenėlių paštetas viršijo mano lūkesčius - man laaaabai skanu. Ir spanguolės puikiai jame dera. Dar kitąsyk galima pavarijuoti su džiovintom slyvom, man tokie derinukai labai patinka. O jei dar pasigaminus karamelizuotų svogūnų džemo prie jo, tai būtų galima apsivalgyti tokio pašteto. Delikatesas
Viena, kas sunervino, tai šalto rūkymo kumpis (pirkau jį vietoj nurodytos šoninės) - nu baisu, ne rūkytas, o išmirkytas. Tai buvo paskutinis mano pirktas rūkytas daiktas parduotuvėse, geriau pas kokį ūkininką tikrai rūkytos šoninės pasieškot.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 28, 09:40)
Tai buvo paskutinis mano pirktas rūkytas daiktas parduotuvėse, geriau pas kokį ūkininką tikrai rūkytos šoninės pasieškot.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2011 01 28, 08:59)
Kokio skersmens torto forma? Gera mintis daryti tortą  bigsmile.gif  Aš dariau stačiakampėje kepimo formoj, bet tokios ant stalo nepadėsi  doh.gif

Geriausia tiramisu sluoksniuoti stačiakampėj stiklinėj formoj - tokiose dažniausiai ir būna jie daromi,tada ir ant stalo su forma galima drąsiai dėt. Ir šiaip jos namuose praktiškos visokiems apkepams kepti, kuriuos ant stalo galima nešti tiesiai iš orkaitės. Tiramisu dar gražu plačiose taurėse, bet tada gaunasi porcijos, o kai kam porcija gali būti per didelė/maža, tai vėl nepatogumai.

Tiramisu nesigauna gražiai pjaustyti, reikia vos ne kabinti šaukštu. Esu mačiusi ir dailiai pjaustomą tortuką, bet ten tikrai į kremą buvo dedamas standiklis ar želė formai išlaikyti.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 28, 11:06)
Geriausia tiramisu sluoksniuoti stačiakampėj stiklinėj formoj - tokiose dažniausiai ir būna jie daromi,tada ir ant stalo su forma galima drąsiai dėt. Ir šiaip jos namuose praktiškos visokiems apkepams kepti, kuriuos ant stalo galima nešti tiesiai iš orkaitės. Tiramisu dar gražu plačiose taurėse, bet tada gaunasi porcijos, o kai kam porcija gali būti per didelė/maža, tai vėl nepatogumai.

Tiramisu nesigauna gražiai pjaustyti, reikia vos ne kabinti šaukštu. Esu mačiusi ir dailiai pjaustomą tortuką, bet ten tikrai į kremą buvo dedamas standiklis ar želė formai išlaikyti.


Stiklinėj ir dariau, bet tortukas man ant stalo vis tiek gražiau atrodo. Jei tik nesubyrės smile.gif

Gal žinot kur Vilniuj gauti kuminų? Galvoju daryt plovą iš pirmos knygos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2011 01 28, 13:42)
Gal žinot kur Vilniuj gauti kuminų? Galvoju daryt plovą iš pirmos knygos  bigsmile.gif

Delonoj http://www.delona.lt/apie-mus,29.html
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 28, 14:52)


Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2011 01 28, 14:57)

Dar, tiesa, Marks&Spencer mačiau yra: ir sėklomis, ir maltų.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 23, 17:02)


Įtariu, jau pakepei. Neprisimenu, ar skysta ta tešla buvo, kiek buvo parašyta, tiek miltų dėjau. Iškepė ir iškilo puikiai.
Parašyk, kaip sekėsi.

Man 30min neuzteko, vidus slapias buvo. Dar pakepiau, tai apacia apkepe doh.gif Man isejo 14 keksiuku, tai per vakara neliko nei vieno biggrin.gif
Dabar kaip tik kepiau, truputi miltu daugiau dejau, tesla tirstesne dariau. Dar kokiom 5 min ilgiau pakepiau. Eisiu traukti.
Atsakyti