Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

QUOTE(picea @ 2011 01 28, 10:59)
Kokio skersmens torto forma? Gera mintis daryti tortą  bigsmile.gif  Aš dariau stačiakampėje kepimo formoj, bet tokios ant stalo nepadėsi  doh.gif

nezinau tiksliai, paprastoje biskvito formoje dariau
Atsakyti
QUOTE(carnitaster @ 2011 01 29, 09:02)
puikiai galima pakeisti paprastais sausainukasi, aš visada naudoju Selga, nes jie gerai permirksta smile.gif


Dėkui, pasinaudosiu patarimu

QUOTE(vvjuka @ 2011 01 29, 10:07)
Damų pirštelių Vilniuje yra IKI parduotuvėse. Supakuoti po 400 gr. smile.gif


aš ne Vln verysad.gif, grįžau iš parduotuvės pikta kaip širšė-net Mascarponės nagavau, o ką kalbėt apie Philadalfią morkų pyragui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 29, 17:11)
Man net skaniau su Selgos šokoladiniais... (šiandien kaip tik darysu). Aišku, gal tada jau nebegalima vadinti jo tiramisu, bet koks gi skirtumas, bile skanu  tongue.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dariau "Šventinį vištų kepenėlių paštetą" iš antros knygos. Nerealiai skanus thumbup.gif Tik susmulkinus paragavau, tai tos dar šiltos košės su duona nemažai nuvalgiau lotuliukas.gif Tikrai paštetų daugiau nebepirksiu schmoll.gif Ir darbo tiek nedaug, maniau, kad bus žymiai sunkiau pagaminti smile.gif Tiesa, mano paštetas be spanguolių, suabejojau ar tiks, tai ir nedėjau irnesakyk.gif

Dabar verda šoninė, bus lietiniai blyneliai su mėsos įdaru, irgi iš antros knygos ax.gif Dar labai rūpėjo kumpio ir varškės įdaras, bet kai pagalvojau, kad dar teks ir kumpį virti, tos minties atsisakiau, šį kartą užteks ir su mėsos įdaru biggrin.gif

QUOTE(rutulux @ 2011 01 29, 08:25)
Labas rytas  4u.gif

noriu daryt Tiramisu, bet abejoju ar gausiu damų pirštelių. Kažin ar įmanoma juos kuom nors pakeist  g.gif. Kepti pačiai nesinorėtų  ax.gif


Damų pirštelių yra pirkti visose IKI parduotuvėse, net šalia namų visai mažytėj jų randu 4u.gif
Atsakyti
įdėkit prašau pašteto receptą ax.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif,
gaminau baklažanus su blanširuotais pomidorais, bet rezultatas sūrokas, nors ir gardus ax.gif . Ar pasūdžius baklažanus reikėjo nuplauti blush2.gif ? Aš tik nusausinau.
Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 01 29, 17:17)
įdėkit prašau pašteto receptą  ax.gif

http://www.beatosvir...olemis-ir-romu/
Man jis irgi be proto skanus, nors nesu kepenėlių mėgėja. Galiu jį kabinti vieną biggrin.gif Ir tikrai, žinokit, tos spanguolės priduoda pikantiškumo, nebijokit jų įdėt (arba supjaustytų džiovintų slyvų). Kadangi uogos įsimaišo pačioj pabaigoj jau pagaminus paštetą jau prieš dedant jį į indą, tai įmaišykit jų į paštetą į atskirą indelį paragavimui.
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 01 29, 17:17)
įdėkit prašau pašteto receptą  ax.gif

Šventinis vištų kepenėlių paštetas

300 g rūkytos šoninės,
150-200 g sviesto
1 svogūnas
500 g vištų kepenėlių
2 laurų lapai
1 kuokštelis čiobrelių
50 ml romo
100 ml vandens
200 g džiovintų spanguolių
druskos, juodųjų pipirų, tarkuoto muskato riešuto

Smulkiai supjaustome šoninę ir ant nedidelės ugnies pačirškiname keptuvėje. Jei šoninė liesa, įdedame sviesto.
Svogūną smulkiai supjaustome ir beriame į keptuvę kartu su šonine.
Kai svogūnai suminkštėja, sudedame likusį sviestą ir vištų kepenėles. Padidiname ugnį, nes kepenėlėse nemažai vandens, reikia, kad jis išgaruotų, o jos pačios būtų troškinamos svieste.
Į keptuvę dedame laurų lapus, čiobrelius, beriame druskos, pipirų ir muskato riešuto, leidžiame kepenėlėms pasitroškinti apie 10 min, kol iškepa. Pabaigoje į keptuvę įpilame romo (arba brendžio). Baigę troškinti, išimame laurų lapus.
Visą keptuvės turinį supilame į elektrinio smulkintuvo indą ir sumalame (jei neturite smulkintuvo, galima pora kartų viską sumalti mėsmalėje). Jei tyrė per tiršta, įdėti dar truputį sviesto arba įpilti vandens. Košė turi būti kaip tiršta grietinė.
Džiovintas spanguoles nupilame verdančiu vandeniu, nuplauname ir įmaišome į kepenėles.
Masę sudedame į indelius, palaukiame kol ataušta, viršų uždengiame plėvele ir statome į šaldytuvą.

Į stalą šį skanumą Beata patiekia ne tiesiai iš šaldytuvo. Geriausia, kad šiek tiek pastovėtų kambario temperatūroje. Prie pašteto tinka skrebučiai. Ir jau tikrai niekada nepakenkia marinuoti agurkėliai smile.gif
Atsakyti
esu gaminus labai panašų paštetą, laabai skanu, tikiu kad Beatos su spanguolėm ne prastesnis bigsmile.gif
įtraukiu į artimiausius planus, ačiū už nuorodą, nedašilo bloge pažiūrėt doh.gif
Atsakyti

Sveikos, merginos,

Norėčiau ir aš prisijungti į mėgėjų gretas ir pasidalinti savo patirtimi, nors kol kas daugiausiai gaminau iš pirmos knygos, kadangi prie antros dar tik pratinuosi, nes buvau iš tų, kuri tik įsigijus antrąją, iš karto pareiškė verdiktą - pirma geresnė!!! Dabar savo nuomonę beveik pakeičiau, manau, abi geros, bet skirtingos.
Turiu prisipažinti, kad dar nebandžiau gaminti tų patiekalų, apie kuriuos čia tiek daug diskutuojama (šokoladinis pyragas, tiramisiu, aguonų tortas, piemenų pyragas ir kt.), pradėjau nuo kito galo - salotų.
Taigi iš pirmosios knygos:
Nr.1 Avokadų ir pomidorų mišrainė su greifruktais - tikrai super skanios salotos, tobulai tinkančios "dietinei" dienai, tokios sočios, riebios, bet kartu nenuodėmingos smile.gif Nr. 2 Burokėlių ir tuno salotos - atrastas netikėtas burokėlių ir tuno derinys,
Nr. 3 Keptų morkų ir vištienos mišrainė su ryžiais - keptų morkų orkaitėje idėja ir šiaip labai skanios smile.gif
Nr.4 Pomidorų ir fetos - super greitos ir tinka, kai šaldytuve ne kažin ką rasi smile.gif

Nors esu didelė burokėlių mėgėja, burokėlių salotos su lęšiais visai nepatiko, nors atskirai burokėliai kepti orkaitėje labai skanūs, taip pat nepaliko įspūdžio ir kuskuso ir varškės sūrio salotos, nors kuskusas labai tinkamas salotoms, tik šitas derinys man ne itin blush2.gif
Kitos salotos laukia savo eilės, tik avižirnių mišrainė, manau, savosios nesulauks smile.gif

Sriubas gaminau visas, išskyrus lęšių ir moliūgų. Moliūgų tikrai gaminsiu, kai derlius bus smile.gif Patiko visos, galėčiau išskirti tik vasarinę pomidorų kaip atradimą, o visos kitos tikrai skanios ir toliau gaminamos.

Taip pat gaminau vištienos plovą - labai patiko ir vyrui tiko smile.gif Vištienos suktinukų labai geras receptas, tik aš abrikosus keičiu slyvom, nes jos man kur kas skanesnės. Labai skanios ir orkaitėje keptos vištienos juostelės, kurios tobulai tinka į salotas ar sumuštinius. Nenusivyliau ir troškintais raugintais kopūstais, ypač gerai juos įvertino vyras. Pyragėliai su mėsa taip pat puikūs, nors man puikesni iš antrosios knygos su kalakutiena..
Iš saldumynų gaminau Velsietišką pyragą ir šokoladinius sausainius. Abejus labai labai rekomenduočiau. Taip pat karštas vynas pagal Beatą labai dažnas mūsų namų svečias smile.gif

Nepatiko: žuvies aptepėlė, tiesiog skonis kažkaip mums nebuvo subalansuotas g.gif , taip pat daugiau nebekepčiau įdarytų paprikų, nes įdaryti pomidorai daug skaniau blush2.gif Gaminau ir chilli con carne - tikrai labai geras receptas, man labai patiko iki tol, kol įbėriau kakavą, man ji tiesiog netinka, tad kitą kartą gaminsiu be jos arba dar paskutinį kartą pabandysiu su labai mažu kiekiu biggrin.gif
Tai tiek įspūdžių iš pirmos knygos, ji tikrai nedulka, nes daug receptų kartoju ir kitiems ruošiuosi.

Iš antros knygos labai patiko Europietiškas suktinis su medaus ir garstyčių padažu, tik aš tortilijas su padažu ir mėsa dar šiek tiek orkaitėj pakepiau, kad būtų traškus blynas, po to dar užpyliau padažu, įdėjau pomidorų ir mėlynųjų svogūnų - tikrai nerealiai skanu!!! Dar gaminau bananų duoną - man per saldi ir šiaip ne itin, tad greičiausiai nebegaminsiu.
Tai tiek įspūdžių, bendra išvada - tikrai verta gaminti ir bandyti visus Betos receptus, nes pats procesas ir rezultatai suteikia daug laimės pačiam bei visiems valgytojams. Vienintelis minusas - prieš Beatos receptus kapituliuoja visos dietos doh.gif
Tikiuosi, neapkroviau Jūsų savo beletristikom, aš iš tų, kurios labai mėgsta pakalbėti blush2.gif

Atsakyti
Labas mergytes.
Nu kad priplepejot bigsmile.gif O bigsmile.gif jau skanumynu kiek prideta doh.gif
Nugi taip:siandien perliniu kruopu su baravykais sriuba thumbup.gif N thumbup.gif et kelis kartus kartojau ja.Dieviskai skanu.Dar dariau kalakutienos guliasa.Visiems labai patiko.Tikrai dar ne karta gaminsiu ax.gif
Tiramisiu gundo,bet vis neprisiruosiu,nors viska turiu susipirkusi blush2.gif Ryt bandysiu.
Bananu keksiukai man visada pavyksta ir greit nusluojami nuo stalo buna rolleyes.gif
Atsakyti
kepiau varškinius blynus - net pasaulinė nevalgymo čempionė įveikė 2 vnt., nesuprasdama, kad varškę valgo ax.gif
Atsakyti