Sveikos, merginos,
Norėčiau ir aš prisijungti į mėgėjų gretas ir pasidalinti savo patirtimi, nors kol kas daugiausiai gaminau iš pirmos knygos, kadangi prie antros dar tik pratinuosi, nes buvau iš tų, kuri tik įsigijus antrąją, iš karto pareiškė verdiktą - pirma geresnė!!! Dabar savo nuomonę beveik pakeičiau, manau, abi geros, bet skirtingos.
Turiu prisipažinti, kad dar nebandžiau gaminti tų patiekalų, apie kuriuos čia tiek daug diskutuojama (šokoladinis pyragas, tiramisiu, aguonų tortas, piemenų pyragas ir kt.), pradėjau nuo kito galo - salotų.
Taigi iš pirmosios knygos:
Nr.1 Avokadų ir pomidorų mišrainė su greifruktais - tikrai super skanios salotos, tobulai tinkančios "dietinei" dienai, tokios sočios, riebios, bet kartu nenuodėmingos
Nr. 2 Burokėlių ir tuno salotos - atrastas netikėtas burokėlių ir tuno derinys,
Nr. 3 Keptų morkų ir vištienos mišrainė su ryžiais - keptų morkų orkaitėje idėja ir šiaip labai skanios
Nr.4 Pomidorų ir fetos - super greitos ir tinka, kai šaldytuve ne kažin ką rasi
Nors esu didelė burokėlių mėgėja,
burokėlių salotos su lęšiais visai nepatiko, nors atskirai burokėliai kepti orkaitėje labai skanūs, taip pat nepaliko įspūdžio ir
kuskuso ir varškės sūrio salotos, nors kuskusas labai tinkamas salotoms, tik šitas derinys man ne itin
Kitos salotos laukia savo eilės, tik avižirnių mišrainė, manau, savosios nesulauks
Sriubas gaminau visas, išskyrus lęšių ir moliūgų. Moliūgų tikrai gaminsiu, kai derlius bus
Patiko visos, galėčiau išskirti tik vasarinę pomidorų kaip atradimą, o visos kitos tikrai skanios ir toliau gaminamos.
Taip pat gaminau
vištienos plovą - labai patiko ir vyrui tiko
Vištienos suktinukų labai geras receptas, tik aš abrikosus keičiu slyvom, nes jos man kur kas skanesnės. Labai skanios ir orkaitėje keptos
vištienos juostelės, kurios tobulai tinka į salotas ar sumuštinius. Nenusivyliau ir
troškintais raugintais kopūstais, ypač gerai juos įvertino vyras.
Pyragėliai su mėsa taip pat puikūs, nors man puikesni iš antrosios knygos su kalakutiena..
Iš saldumynų gaminau
Velsietišką pyragą ir
šokoladinius sausainius. Abejus labai labai rekomenduočiau. Taip pat karštas vynas pagal Beatą labai dažnas mūsų namų svečias
Nepatiko: žuvies aptepėlė, tiesiog skonis kažkaip mums nebuvo subalansuotas
, taip pat daugiau nebekepčiau įdarytų paprikų, nes įdaryti pomidorai daug skaniau
Gaminau ir chilli con carne - tikrai labai geras receptas, man labai patiko iki tol, kol įbėriau kakavą, man ji tiesiog netinka, tad kitą kartą gaminsiu be jos arba dar paskutinį kartą pabandysiu su labai mažu kiekiu
Tai tiek įspūdžių iš pirmos knygos, ji tikrai nedulka, nes daug receptų kartoju ir kitiems ruošiuosi.
Iš antros knygos labai patiko Europietiškas suktinis su medaus ir garstyčių padažu, tik aš tortilijas su padažu ir mėsa dar šiek tiek orkaitėj pakepiau, kad būtų traškus blynas, po to dar užpyliau padažu, įdėjau pomidorų ir mėlynųjų svogūnų - tikrai nerealiai skanu!!! Dar gaminau bananų duoną - man per saldi ir šiaip ne itin, tad greičiausiai nebegaminsiu.
Tai tiek įspūdžių, bendra išvada - tikrai verta gaminti ir bandyti visus Betos receptus, nes pats procesas ir rezultatai suteikia daug laimės pačiam bei visiems valgytojams. Vienintelis minusas - prieš Beatos receptus kapituliuoja visos dietos
Tikiuosi, neapkroviau Jūsų savo beletristikom, aš iš tų, kurios labai mėgsta pakalbėti