Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės (III)

Rankovės iki pažasties mezgamos analogiškai kaip ir statytos: matuojama, koks reikalingas plotis per riešą, pagal pavyzdėlį apskaičiuojamas reikalingas akių skaičius. Paskui iki pažasties platinama gal ranką. Kai mezgu rankovę be siūlės, apvaliai, markeriu pažymiu rankovės vidurį (nesamą, įsivaizduojamą siūlę) ir akis pridedu iš abiejų markerio pusių.
Mezginio dalių santykių nėra (arba aš nežinau, visada mezgu pagal savo apimtis). Jei jūsų figūra proporcinga ir tinka standartinės iškarpos iš mezgimo žurnalų - tuomet galima orientuotis pagal tų iškarpų matmenis.
Atsakyti
supratau, tai zodziu nusimezgi atskirai kuna, rankoves ir tada nuo pazastu viska susiveri ant vieno valo ir varai aukstyn reglana?
Atsakyti
Pamėgau mezgimą nuo apačios apvaliais virbalais . Man patogiau rankovių nemegzt prieš prijungimą su "kūno" dalim , o ant pagalbinio virbalo kitos spalvos siūlu užsidėti tiek akių , kiek reikės rankovei (kadangi didelis gabalas jau numegztas , iš jo gan tiksliai galima paskaičiuoti kiek ) , tada primegzti tas rankovių pagalbines akis. Kad būtų lengviau tai padaryti , kelias akis (kaip prieš tai rašė -jeigu siūlas storas maždaug 3-4, jei plonesnis - 6 ) suveriu ant žiogelio , t. y. palieku atviras . Siaurinu iki kaklo 8 vietose ( rankovių sujungimo vietoje darau "takelį" iš1-2 a. tada suimu po 2a. iš abiejų pusių . Kas kiek eilių siaurinti reikia pasiskaičiuoti.
Kaklą formuoju "nebaigtom "eilėm.
Rankovės primezgamos surinkus akis nuo žiogelio + tas akis , kurios lieka nuardžius pagalbinį siūlą ir mezgama į apačią .
Kad didelis mezginys nesivilktų , jį ikišu į tinklelį smulkiems skalbiniams mašinai ir užtraukiu virvute .user posted image
Gaunasi mezgimas be siūlių , ypač tinka mažiukams , nes nespaudžia susiuvimai .
Atsakyti
Aciu merginos uz paaiskinima, viena sakini is vienos, kita is kitos - rodos jau svieseja akyse. O va, ka bandau iveikti smile.gif tik pagrindini rasta pasirinkau ne toki blush2.gif
user posted image
Atsiprasau, nemoku sumazinti..
Atsakyti
Gal galite pasiulyti koki nors buda, kaip megzti reglanu, kad nesimatytu kuriose vietose mazinama akiu ? ( mezgu nuo apacios)
Atsakyti
Labas, gal kam privers nuoroda apie reglano nuo apačios mezgimą:
http://knittingpatterns.is/#/Design
programėlėje galima ir rusiškai paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(tinike @ 2014 02 11, 21:53)
kaip megzti reglanu, kad nesimatytu kuriose vietose mazinama akiu ?

Ką jūs turite omenyje - kad nesimatytų? Labai ryškiai akių suėmimai nesimato, matosi paprastai patys reglano takeliai.
Atsakyti
Reglano bėgelių nesimato, jei mezgama apvali koketė, t.y. mažinama ar ties raštu, ar kas kiek akių. kaip čia suprantamiau paaiškinti - na nebūtinai kiekvieną eilę. G.b. mažinama vienoje eilėje n kartų, pramezgus vėl n kartų.
Aukščiau nurodytoje programėlėje paskaičiuoja kas kiek ir kiek reikia suimti, atitinkamai pagal dydį, siūlo storį, virb. storį.

Atsakyti
QUOTE(segtukas @ 2014 02 20, 11:47)
Reglano bėgelių nesimato, jei mezgama apvali koketė

Žinau šitą - apvaliai mezgamos perpetės - būdą, bet tai jau ne reglanas. (Juokais kalbant: nėra įstrižų takelių - nėra reglano biggrin.gif ) Užtat man ir buvo neaišku, kad klausiama apie tokį reglaną, kurio mažinimo/didinimo nesimato
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2014 02 20, 15:01)
Žinau šitą - apvaliai mezgamos perpetės -  būdą, bet tai jau ne reglanas. (Juokais kalbant: nėra įstrižų takelių - nėra reglano  biggrin.gif ) Užtat man ir buvo neaišku, kad klausiama apie tokį reglaną, kurio mažinimo/didinimo nesimato

Sveikos, aciu uz bandyma padeti smile.gif bandziau reglano takelius daryti isvirkscioje puseje, pagal mano mezgama rasta blogu akiu takeliai ne taip ryskiai krenta i akis.. Bet numezgus man vaizdas vistiek nepatiko... Galu gale padariau statytas rankoves..
Temos nuotrauka nebeatitiks, bet vistiek ikelsiu parodyti kas gavosi. (Liemenes originalas buvo detas auksciau, su E.Longoria)
Mano liemene cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tinike: 21 vasario 2014 - 16:27
Sveikos, noriu numegzti sūnui megztinį reglano rankovėmis, kurio užsegimas būtų per šoną, bet nežinau kaip tai padaryti sad.gif Gal kažkas galėtų paaiškinti ar nuorodą parašyti su aprašymu. Megziu nuo viršaus. Būčiau labai dėkinga jei atsirastu kas man padėtų. Iš anksto ačiū.
Atsakyti
Noriu ir as ismokti mezti reglanu, principa suprantu, tik noriu paklausti gal turit skaciuokle, kad tiklsiau pasiskaiciuoti kaip daznai uzdeti akis mezgant nuo virsaus 4u.gif Visos senosios skaiciuokles nebeveikia
Atsakyti