Kopijavimas nesivengiamas besimokant.... Nu va pamatai viena kita darba kuris tau patinka ir bandai atkartoti... Ir tai nera blogai... Visi nuo to pradedam... Bet... visada yra bet.... Tarkim Laukines nestukes serija nu nebuvo man tokia jau pasteliska, nes tai ka daro Loretoidas ar fotopastele yra labai skoninga ir grazu... Cia kas sieja butent ta sesija, tai pastelines spelvos ir detales, taciau fotografavimo kampai, kadruote skiriasi... ir tai nera toks jau ir atkartojimas... Pavyzdziui man daug labiau uzkliuvo vaikucio koliazas su zaisliuku, kur Laukine sake, kad siek tiek spalvu ines, o ten tos spalvos buvo uzpastelintos... Jei jau darai spalvota ir sakai, kad tai spalvota, tai noretusi ir metyti ryskias spalvas, o ne uzsviesintas, susvelnintas.... Nes tai jau (negraziai dabar pasakysiu) bet labai pigiai atrodo...

Siaip besimokant fotografuoti yra rekomenduojama neperziurineti vieno autoriaus visu darbu, nes tokiu atveju norom nenorom, pradesi ji kopijuoti.... Geriau yra ziureti, kad ir panasaus stiliau, bet daugiau autoriu.... Taip bus lengviau pabegti nuo to kopijavimo...
Tarkim kodel as nebesedziu nebeanalizuoju ir nebesigilinu i cia pateiktus darbus, nes noriu atsigauti nuo tu pasteliniu spalvu... Tai nera mano stilius, o beziurint, kazkaip vis kyla ranka tai daryti ir tai nera gerai, nes as zinau, kad galiausiai rezultatas manes netenkins, nes tai ne mano....
Laukine, jei tau patinka toks stilius, tai nera blogai ir tikrai tai nereskia, kad tu kazka kopijuoji (o gal ir kopijuoji), bet kaip ir sakiau, tai nera blogai... Tiesiog pati bandyk paziurinet daugiau tokiu darbu, kad ir tam paciam flickre paieskot.... Galu gale per laika viskas susidelioja i savas vietas...
Ir del to, kad kazkas pasake, kad kopijuoji ar tai atrodo kaip kopija nereikia visko mesti... Tu sakai, kad tau nepatinka studijine fotografija, bet del to as nesiruosiu daryti kitaip ir fotografuti kitaip, nes man tai patinka... man patinka tas minimalizmas, patinka sterilumas ir isciustytos foto... Apskritai studijine fotografija yra klasika ir man tai grazu ir tai nereiskia, kad ir tau turi buti grazu... cia jau visiskai skonio reikalas, koks stilius kam patinka... as tarkim kaiptik nenoreciau namie kabinti nuotrauku, kuriose atrodo jog tai namai, bet ne mano namai(cia as apie tokias kaip tavo ar fotopasteles studijas) Neuzpykit tik

Va kaip as cia daug prirasiau... jei ka sorry....