"
Mamos medutis"
1 stikline cukraus
200 g medaus (aš dėjau 100 g tikro 100 g dirbtinio)
150 g margarino
3 kiaušiniai
2 arb. šaukšteliai nugesintos sodos
2 arb. šaukšteliai prieskoniu (dėjau pirktinių, skirtų karštam vynui ir meduoliams)
miltu tiek, kad kočiotųsi blynai (apie 5 stiklines)
Man gavosi 9 blynai ( 24 cm )
Pertepimui:Beveik 3 pakeliai (po 450 g) Grietinės 30 %
Cukraus ir rūgštelės pagal skoni.
Medų ir cukrų užvirinti, sudėti margariną ir prieskonius. Viska gerai išmaišyti, atvėsinti. Į atvėsusią masę sudėti kiaušinius, nugesintą sodą ir dėti miltus. Miltų dėti tiek, kad būtų galima kočioti blynus (neliptu prie rankų). Blynelius aš susiformuoju ant išsikirpto kepimo popieriaus (apvalaus, šiuo atveju 24 cm. Dedu ant apskrito lapo tešlos gabaliuką, plonai iškočioju. Jei per platu gaunasi, apipjaustau, jei pritrūksta, tai tą atpjauta gabaliuką pridedu). Taip pasiruošiu 4 ruošinius ir po 2 kepu. Kepa labai greitai (3-5 minutes) reikia žiūrėti. Vienas iškepa - traukiu, dedu kitą. Kai yra ruošiniai į priekį tai lengviau, bet visu pasidaryti nėra reikalo, nes daug kepimo popieriau susinaudos, todėl sekančius dariau ant jau naudotu
Iškepti lakšteliai (galima juos išsikepti prieš kelias dienas) pertepami plakta grietine su cukrumi ir rūgštele. Grietine plakiau apie 8 minutes, ji labai gerai išsiplakė.
Mano komentaras:
Iš šitų produktų gavosi labai didelis tortas (apie 3 kg).
Sako, kad medaus tortas skaniausias po 3 parų, bet aš neiškenčiau ir paragavau jau po 1 paros

Man patiko, šeimai taip pat, vienai kolegei buvo truputi per sausas, bet aš manau, kad palaikius 2-3 paras butu pats tas.
Šitas medaus tortas yra iš mano mamos užrašų knygutes, mano vaikyste. Tada nebuvo grietinėlės ir kvapų jokių niekas nedėjo, todėl jis toks labai paprastas ir .... nebrangus.

P.S. Receptą rašiau pirmą kartą, jei ką parašiau ne aiškiai, rašykite