Imbieriniai Kalėdiniai sausainiai
nuoroda į namo blogą :
http://astriai-saldu...sausainiai.html

Reikia:
200gr sviesto
2 dideli kiaušiniai
1 puodelis rudojo cukraus
1/3 puodelio balto cukraus
vanilinio cukraus šiek tiek
citrinos žievelės
citrinos emulsijos pora lašų
1a.š. sodos (nugesiniau su actu)
apie 3 puodeliai miltų
0,5 puodelio medaus
prieskoniai:
2 a.š.imbiero
2 a.š. cinamono
1/2 kardamono
1/2 gvazdikėlių
1/2 muskato riešuto
Eiga:
Sviestą ištirpinau ,atvėsinau .Kol jis vėso į atskirą dubenį suplakiau kiaušinius,sudejau visus prieskonius , cukrų abiejų rūšių ir medų .Supyliau atvėsusį sviestą, tada nugesinau sodą , sukrėčiau miltus.Labai gerai išminkiau tešlą,ji turi gautis minkšta ,vientisa . Tada tešlą suvyniojau į plievelę ir padėjau į šaldytuvą kelioms valandos ( laikau kartais ir per naktį ) .
Išėmus tešlą atsipjauti nedidelį gabaliuką,sušildyti rankose ,tešla suminkštėja, ir kočiojame plonai , spaudžiame sausainėlius ir dedame į skardą kepti

Kepame 180c apie 15-20 minučių . Skanaus
Papildyta:
QUOTE(Asseni @ 2010 12 28, 13:41)
Labas, mergaites. Kokia sauni tema, tiek daug cia svenciu, silta ir taip malonu.
As siemet pirma kart gyvenime kepiau meduolius ir dariau namuka. Labai patiko. O ja meduoliai KOKIE skanus, niekad negalvojau.
Stai mano namukas
be sviesos
ir su sviesa
Labai gražu , kaip pirmam kartu tai super . Norėčiau ir aš pabandyti , vis neprisiruošiu ,lauksiu kitų Kalėdų