Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(vija @ 2010 12 28, 22:04)

Sveiki, o gal galima lietuviska versija 4u.gif
Atsakyti
O as siemet pirma karta irgi pabandziau daryti nameli ,bet toks sleivokas gavosi ,dar eglute dariau sia:
user posted image
Atsakyti
As pasirodysiu su maza dalele meduoliu smile.gif cia dovanelems, be abejo mazoji dalis.. ir dar kepiau vaikuciams KMUK sergantiems onkologinemis ligomis...

Pagal Cipciuka

user posted image
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 12 29, 04:25)
Sveiki, o gal galima lietuviska versija  4u.gif

Pebernødder

225g sviesto
200g cukraus (aš dedu mažiau)
2 kiaušiniai
350g miltų
1 šaukštelis kardamono
1 šaukštelis cinamono
pusė šaukštelio muskato
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/8 šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukštelis druskos

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui sudėti kiaušinius, prieskonius. Sumaišyti su miltais ir suminkyti tešlą. Daryti mažiukus rutuliukus ir kepti kol gražiai pagels ~10-15min.

Aš prieskonių dėjau gerokai daugiau ir dar galėjo jų būti daugiau - man skanu, kai jie jaučiasi.Tešla minkant šiek tiek limpa prie rankų, bet daugiau miltų nereikia, geriau palaikyti suminkius šiek tiek šaldytuve. Šiek tiek atšalusi visai nebelimpa ir labai maloniai gaminasi rutuliukai.

Galima padaryti 'dešrelę' ir supjautyti gabaliukais kaip kūčiukus, bet vaikai mielai darė rutuliukus. Va mūsų rezultatas:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 29 gruodžio 2010 - 17:51
sveikutės su praėjusiom 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ir kaip pavyko darbštuolėlėm, ar patiko visiems meduoliukai - dovaniukai ir namukai - šaunuoliukai thumbup.gif thumbup.gif ...maniškių meduoliukus tai labai visi gyrė, na ir man jie kuo ilgiau pabuvę atrodo vis skanesni, gal todėl, kad lieka vis mažiau lotuliukas.gif ...man labiausiai tai patiko eglutė, nemaniau, kad sugebėsiu išsikepti ir papuošti, bet tiesiog savimi didžiavausi, žadu dar šįvakar užminkyti tešlą ir išsikepti Naujiems, kaip sako - pyragėlis buvo mažas ir susivalgė - lotuliukas.gif lotuliukas.gif , na, gerų artėjančių. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Imbieriniai Kalėdiniai sausainiai
nuoroda į namo blogą : http://astriai-saldu...sausainiai.html
user posted image
Reikia:
200gr sviesto
2 dideli kiaušiniai
1 puodelis rudojo cukraus
1/3 puodelio balto cukraus
vanilinio cukraus šiek tiek
citrinos žievelės
citrinos emulsijos pora lašų
1a.š. sodos (nugesiniau su actu)
apie 3 puodeliai miltų
0,5 puodelio medaus

prieskoniai:
2 a.š.imbiero
2 a.š. cinamono
1/2 kardamono
1/2 gvazdikėlių
1/2 muskato riešuto

Eiga:
Sviestą ištirpinau ,atvėsinau .Kol jis vėso į atskirą dubenį suplakiau kiaušinius,sudejau visus prieskonius , cukrų abiejų rūšių ir medų .Supyliau atvėsusį sviestą, tada nugesinau sodą , sukrėčiau miltus.Labai gerai išminkiau tešlą,ji turi gautis minkšta ,vientisa . Tada tešlą suvyniojau į plievelę ir padėjau į šaldytuvą kelioms valandos ( laikau kartais ir per naktį ) .
Išėmus tešlą atsipjauti nedidelį gabaliuką,sušildyti rankose ,tešla suminkštėja, ir kočiojame plonai , spaudžiame sausainėlius ir dedame į skardą kepti smile.gif Kepame 180c apie 15-20 minučių . Skanaus
Papildyta:
QUOTE(Asseni @ 2010 12 28, 13:41)
Labas, mergaites. Kokia sauni tema, tiek daug cia svenciu, silta ir taip malonu.

As siemet pirma kart gyvenime kepiau meduolius ir dariau namuka. Labai patiko. O ja meduoliai KOKIE skanus, niekad negalvojau.

Stai mano namukas

be sviesos

user posted image

ir su sviesa smile.gif

user posted image

Labai gražu , kaip pirmam kartu tai super . Norėčiau ir aš pabandyti , vis neprisiruošiu ,lauksiu kitų Kalėdų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 12 29, 18:49)
Pebernødder


Aciu labai , bus isbandyti 4u.gif
Atsakyti
Kalėdos baigės, sausainiai taip pat lotuliukas.gif , bet vis dėlto dar įdedu pasirodyt ir aš savo darbąuser posted image]Imbieriniai sausainiai[/URL]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bolike: 30 gruodžio 2010 - 19:58
QUOTE(bolike @ 2010 12 30, 19:58)
Kalėdos baigės, sausainiai taip pat  lotuliukas.gif , bet vis dėlto dar įdedu pasirodyt ir aš savo darbą

KOkie dailūs! Kaip kruoščiai išdekoruoti!
Ką dedat į tešlą, kad gaustųsi tamsūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 30 gruodžio 2010 - 20:04
Labai faini ir mieli caucainiukai/meduoliukai 4u.gif o kokį glajų naudojot?
Atsakyti
QUOTE(bolike @ 2010 12 30, 19:58)
Kalėdos baigės, sausainiai taip pat  lotuliukas.gif , bet vis dėlto dar įdedu pasirodyt ir aš savo darbąuser posted image]Imbieriniai sausainiai[/URL]



Super bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kalėdos baigėsi, bet aš vakar dar išsikepiau imbierinių sausainukų. Man skaniausi be glajaus ir su daug imbiero bei kardamono thumbup.gif
Atsakyti