
o aš gavau džiovintų juodųjų serbentų, tik tiek daug nepirkau, nes kaina didelė. jei kam įdomu tai yra jų Kaune senamiesty. sakliau jei patiks man jie tai kitąmet iš kaimo parsivežus džiovinsiu

QUOTE(mokka @ 2011 11 11, 13:23)
Ačiū labai.
Arevitos įrangoje mačiau, tokios paprastutės, bet gal sausainiuose gražiai atrodys. O į Scilį reikės nueiti. Ačiū


labai gerai viskas gaunasi su tom formom, kepu nn metu, liuks, juk dekuorajate, o jei ir ne-atrodo tikrai neblogai

Pasiųlykit aguoninio mielinio pyrago receptą. Noėčiau, kad nebūtų tok "bulkinis"

QUOTE(vvjuka @ 2011 11 12, 01:31)
vvjuka,

Siūlau aguonų vyniotinį
Produktai:
tešlai;
500g miltu,
30g. mieliu,
70g. cukraus,
1/8l. šilto pieno,
100g. kambario temper. mink6to sviesto,
vieno kiaušinio ,
citrinų esencijos,
miltų tešlai kočioti,
Idarui:
200g nuplikytų ir sumaltų aguonų,arbatiek pat sumaltų lazdyno riešutų,
50g apelsinų ar citrinų cukatų,
50g rome ar konjake mirkytų razinų,
1 mažas kiaušinis,
baltojo glajaus,
10g, kapotų pistacijų ar lazdyno riešutų,
Pagal recepte nurodytus produktus paruošiame mielinę tešlą.
Įdarui sumaišome aguonas smulkiai sukapotas cukatas,razinas,tarkuotą džiuvėsį,kiaušinį.
Iškočiokite stačiakampį tešlos lakštą ir užtepkite įdarą,.
Susukite vyniotinį nuo ilgesnės kraštinės
Galus šiek tiek užlenkite ir užspauskite ,kad neišbėgtų įdaras.
Vyniotinį bent15min.palikite pakilti.,kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Prieš kepdami labai aštriu peiliu viršų ipjaukite įstrižai.
Kepkite 40-45min. 200C.
iškepusį vyniotinį palikite vėst ant grotelių.
Puoškite baltuoju glajumi:
jį užpilkite storu sluoksniu ,kad perteklius gražiai nuvarvėtų ant vyniotinio šonų.
Dar nesustingusį glajų pabarstykite kapotais riešutais.
[quote=regna,2011 11 12, 02:16]
vvjuka,
Siūlau aguonų vyniotinį
Labai labai ačiū
. Tikrai išbandysiu.
vvjuka,

Siūlau aguonų vyniotinį
Labai labai ačiū

Laba diena merginos,
Norejau pasikonsultuoti - ketinu kepti imbierinius sausainius ir man iskilo toks klausimas - zinau, kad kai kuriuos juos reikia kiek palaikyti, kad subrestu sausainuku skonis ir sausainukai suminkstetu. Tik va beda - nezinau - ar juos brandinti jau dekoruotus ar ne??????
Gal kuri is mamyciu kepejeliu galetu patarti?
Aciukas ir visoms grazios dieneles
Norejau pasikonsultuoti - ketinu kepti imbierinius sausainius ir man iskilo toks klausimas - zinau, kad kai kuriuos juos reikia kiek palaikyti, kad subrestu sausainuku skonis ir sausainukai suminkstetu. Tik va beda - nezinau - ar juos brandinti jau dekoruotus ar ne??????




Gal kuri is mamyciu kepejeliu galetu patarti?
Aciukas ir visoms grazios dieneles



QUOTE(etoile @ 2011 11 12, 15:35)
Laba diena merginos,
Norejau pasikonsultuoti - ketinu kepti imbierinius sausainius ir man iskilo toks klausimas - zinau, kad kai kuriuos juos reikia kiek palaikyti, kad subrestu sausainuku skonis ir sausainukai suminkstetu. Tik va beda - nezinau - ar juos brandinti jau dekoruotus ar ne??????
Gal kuri is mamyciu kepejeliu galetu patarti?
Aciukas ir visoms grazios dieneles

Norejau pasikonsultuoti - ketinu kepti imbierinius sausainius ir man iskilo toks klausimas - zinau, kad kai kuriuos juos reikia kiek palaikyti, kad subrestu sausainuku skonis ir sausainukai suminkstetu. Tik va beda - nezinau - ar juos brandinti jau dekoruotus ar ne??????




Gal kuri is mamyciu kepejeliu galetu patarti?
Aciukas ir visoms grazios dieneles



Bent meduolius, jau dekoruotus laikiau dezutej. Bent maniskiams nieko nenutiko. Tik paskutine dienele i dezute idejau, puse obuolio ir jie suminkstejo

dekui uz atsakyma
Manau butu daug patogiau juos laikyti dekoruotus...nes tada nereiktu paskutine savaite pries sventes is proto eiti del visokiu nenuveiktu darbu
tik as pabijojau, kad tarkim nesupelytu.....ar glajaus skonis nepakistu...nebutu toks kaip pasistovejes...nemoku net pasakyt.......

Manau butu daug patogiau juos laikyti dekoruotus...nes tada nereiktu paskutine savaite pries sventes is proto eiti del visokiu nenuveiktu darbu

tik as pabijojau, kad tarkim nesupelytu.....ar glajaus skonis nepakistu...nebutu toks kaip pasistovejes...nemoku net pasakyt.......


QUOTE(etoile @ 2011 11 12, 21:56)
tik as pabijojau, kad tarkim nesupelytu.....ar glajaus skonis nepakistu...
Kartais glajus pakeicia spalva. Va su siais Dansuker milteliais tai tikrai... :
http://www.dansukker..._milteliai.aspx
Ryskiai rozine po keliu dienu tapo ne tokia ryski, ir tarsi susiluoksniavo.
Ir dar būna, kad, laikant dekoruotus, glajus "atšoka" ar patrupa vietomis

QUOTE(Tepaluota @ 2011 11 13, 09:35)
Aha ir man yra buvę. Aš visada dekoruoju prieš pat kalėdas, pasimokiau.
o gal kas galit patarti kur rasti Kalėdinio pyrago tešlos ruošimo aprašymą, nes ta pagrindinė nuoroda pagrinde tik aprašo pyrago sudėtį ir laikymą iškepus. O kaip tešlą daryt
ačiū

