QUOTE(Ersė @ 2010 12 20, 21:03)
O kam reik prie tu standratu prisirist
Nevarzykit menines sielos
Gi normalesnej labaratorijoj apipjaustys tas nuotraukas
as tai susiveikiu pati ta "giliotina" ir pasikapoju kaip man reikia nuotraukas 
Apipjaustys, žinoma, tik ką veiks klientas pasiėmęs krūvą skirtingo formato foto? kur dės? Nei į albumą, nei į rėmelį....
Meninei sielai reikia leisti reikštis, bet taisykles mokėti, kad jas galėtum laužyti, irgi reikia
QUOTE(rarity @ 2010 12 20, 21:13)
Apipjaustys, žinoma, tik ką veiks klientas pasiėmęs krūvą skirtingo formato foto? kur dės? Nei į albumą, nei į rėmelį....
Meninei sielai reikia leisti reikštis, bet taisykles mokėti, kad jas galėtum laužyti, irgi reikia
Na nesutinku
Dariau viena albuma, tai dariau taip. Sudedu nuotraukas i koliaza 20*25 (albumas siek tiek didesnio formato) taip kaip noreciau kad viename albumo lape jos butu suklijuotas ir darau dideliu 20*25 formatu labaratorijoj, namie supjaustau ir taip suklijuoju. Na atrode tikrai graziai ir idomiai.
QUOTE(Alabama @ 2010 12 20, 19:57)
Su kokia programa darai ta efekta pasendintu remeliu?
Naudoju tą pačią kurią ir tu
QUOTE(Mustachio @ 2010 12 20, 21:44)
Photoscape?O tada kaip tas efektas vadinasi, kur jis gyvena?
Labas vakarėlis,
brūkštelsiu ri aš trumpai. Vistik fotografijos pradžiamokslyje randamės. Tai manau standartus reikėtų išmokti, o tada pereinant į aukštesnį lygį ir meninėms sieloms reikštis.
Gan griežtai žiūriu į karpymus, ypač, kai akivaizdžiai matosi yra dar ko pasimokinti, iš techninės pusės. Ir kvadratus reikia pajausti, o ne šiaip sau, gelbėjant foto kapoti iš kairės ar dešinės. O kitokių formatų apart standarto ir kvadrato visai nemyliu
Na bet čia tik mano nuomonė. Kiekvienas renkasi savo kelią, kuriuo nori eiti. Aš ėjau ir einu tokiu
Tiesa, grįžo mano fotoaparatas bastūnas į namus
Manau per šventes ir segtuko foto sumeistrausiu.
O kokią temą dar pasirenkam šventėm, ką? Bus juk ir ilgesniam laikui išvažiuojančių, tai galim pasimąstyti kokią užduotį iki sausio kokios penktos, tarkim
Bet tada sunkesnę
brūkštelsiu ri aš trumpai. Vistik fotografijos pradžiamokslyje randamės. Tai manau standartus reikėtų išmokti, o tada pereinant į aukštesnį lygį ir meninėms sieloms reikštis.
Gan griežtai žiūriu į karpymus, ypač, kai akivaizdžiai matosi yra dar ko pasimokinti, iš techninės pusės. Ir kvadratus reikia pajausti, o ne šiaip sau, gelbėjant foto kapoti iš kairės ar dešinės. O kitokių formatų apart standarto ir kvadrato visai nemyliu
Na bet čia tik mano nuomonė. Kiekvienas renkasi savo kelią, kuriuo nori eiti. Aš ėjau ir einu tokiu
Tiesa, grįžo mano fotoaparatas bastūnas į namus
O kokią temą dar pasirenkam šventėm, ką? Bus juk ir ilgesniam laikui išvažiuojančių, tai galim pasimąstyti kokią užduotį iki sausio kokios penktos, tarkim
QUOTE(Yvette @ 2010 12 20, 23:16)
siūlyčiau " Kalėdos man - tai ..." (arba Naujieji metai man- tai...)
Fantazija gali lietis laisvai
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 20, 20:26)
pastebėjau, kad kai fotkinu šeimą, dažnai darau klaidą kažkokią ir vienas ar keli šeimos nariai pasilieja. Ta prasme fokusuoju vaikučiui į akis, o va tėtis ar mama paplaukia... f kokia 2,2-2,5 būna, bet vistiek mažumėlę plaukia... Kas netaip?
Laukine25, pasipraktikuok su saviškiais
Labas rytas.
Perskaičiau Yvette postą ir susimasčiau.
Kadangi esu visiška žalianka ir dabar paskutiniu metu bandau žaisti su nuotraukos dydžio koregavimu, įdomu paliko kokie turėtų būti tie tikrieji standartai? Suprantu kad 3:2 ar 2:3 . Nuotraukos jeigu įmanoma stengiuosi nekapoti, bet kartais žinoma tenka. O nusigavus iki "Image Size" po Pixel Dimensions pasirenku Width 3000, o Height 2000 . Ir tikriausiai darau kažką netinkamai? Patarkite kaip iš tikrųjų turėtų būti
Kadangi esu visiška žalianka ir dabar paskutiniu metu bandau žaisti su nuotraukos dydžio koregavimu, įdomu paliko kokie turėtų būti tie tikrieji standartai? Suprantu kad 3:2 ar 2:3 . Nuotraukos jeigu įmanoma stengiuosi nekapoti, bet kartais žinoma tenka. O nusigavus iki "Image Size" po Pixel Dimensions pasirenku Width 3000, o Height 2000 . Ir tikriausiai darau kažką netinkamai? Patarkite kaip iš tikrųjų turėtų būti
QUOTE(Refresh @ 2010 12 21, 08:50)
Labas rytas.
o kam tai darai? image size, jei nori keisti foto dydi, o ne santyki. jei nori karpyt, tai karpyk su Crop, o ten rinkis 2:3.
QUOTE(mamagute @ 2010 12 21, 08:38)
Laukine25, pasipraktikuok su saviškiais
Jo... taip ir darysiu
o jei, jei šventinę temą rinksimės, tai labai depresyvios foto sulauksit iš manęs 
Gal pravers šitos dvi nuorodos, rodos paprastai paaiškinta.
kaip mažinti foto
kaip mažinti foto 2
Gal pravers šitos dvi nuorodos, rodos paprastai paaiškinta.
kaip mažinti foto
kaip mažinti foto 2