Mes čiulptuką spjovėm nuo pirmų gyvenimo dienų - kartais šiaip ne taip įkišdavai... O po to ir nebekišom
Tik pastebėjau, kad jis jau kelis mėnesius pirštuką burnytėn kišas - visur ir visada... O kai užmiega to pirštuko nereikia... Bandžiau ir svogūnu tept, ir draust... Kolkas nelabai sekas...

QUOTE(evvva @ 2011 07 28, 21:36)
Jai buvo nepilnai 2m.
Mums ciulptukas irgi buvo nepamainomas miego draugas, kaip beja ir zuokutis, su kuriuo iki siol miega. Kaip ir daugelis, buvau pasiruosusi dideliam protestui, kai jau nusprendem jo atsisakyti. Tada sunui buvo 1m ir 7men. Buvau girdejusi pazystamos istorija, kaip padejo ciulptuko pakirpimas, tik mums jo nerireike faktiskai. Kadangi ciulptukas buvo tas pats pirmasis, vaikams iki 3 men. (bandem siulyti didesni, bet atsisake), tai jis labai mazytis buvo, o per tiek laiko ir gana susidevejes. Pamaciau, kad iplyso, tada sunus nukando galiuka, as tik pakirpau, kad butu lygus ir jau burnyteje sunkiai laikesi
prilaike kelias dienas su rankute, o po to, pasakiau, kad jau suplyso ir reikia ismesti. Nebuvo jokiu isretiju ir nemigo naktu. Gal lupytem pacepsejo pora vakaru ir tiek.

mums ciulptukas buvo tik uzmigimo ritualui,diena jo net nebuvo paemes niekada,atsikelia ir padeda i spintele.Kai buvo 1metai ir 10 men ,vasarojome kaime.Atsikeleme po pietu miegelio,ir nusprendem,kad mums jo jau nebereikia.Tai atidavem mazam versiukui,jis mazesnis,jam reikejo labiau...
ir nuo tos dienos,pamirsom ciulptuka,aisku uzmiega ilgiau,bet tai neproblema.Sekmes atpratinanciom !

O maniškis be tūtės jau nuo 11 mėn...net nžn ar gerai padariau, bet kai radau abi tutes įmestas glozetan (be mažojo niekas kitas nemestų), nusprendžaiu, kad matyt taip jis atsisako...ir geriausia, kad ir nebeprireikė...aišku būna kartais, kad zirzia arba stipriai įsiverkia - atrodo, įkištum tutuką ir truputį aprimtų, bet ar beverta? Taip ir gyvenam

Mes ciulptuka naudojom tik miegojimui. O taip net nesiuliai ir nedejau taip kad butu matomoj vietoj. Metuku pragrauze skyle. Isimdavo, ikisdavo atgal,man parode, pasakiau, kad kitos neturim. Po poros dienu, eidama miegot, trenke i kampa ir uzmigo. Po triju dienu paklause: siose ma?, sakau:ma,tu gi ismetei. Sunkiai atsiduso ir uzmigo. Be asaru ir scenu...
mano suneliui nebereikejo ciulptuko kai jam buvo 1m 6 men.(tai buvo beveik pries 4 men.)taip pat labai masciau,kaip cia reikes atpratinti ji,ir buvau nusiteikusi kad iki 2 metu jAm LEISIU ji tureti...bet viena vakara labai nustebino mane mano mazylis,kai pats atsisake ciulptuko...paskui vel pati daviau,po dienos ji uzsmigo be jo..tai taip ir pakavojau jas visas,ir jis ju net nepasigedo,tai kaip as sakau,mano sunelis pats nusprende kad jam jos nebereikia.ir labai dziaugiuosi kad nebuvo nei jam sunku,nei man

o as cia prisiskaiciusi visu mamu patirties, emiau viena diena ir nukirpau puse papo. Pasakiau, kad paukstis nukando, kuris pas kaimyna ant palanges tupejo. Mazei buvo 1,5m. Labai gailejo, ir 1sav nakciai labai sunkiai uzmigdavo, o jei prabusdavo, nebebuvo ka ideti...
Bet iskentem, o dabar net nededa i burna, jei is draugiu vaiku nugvelbia
. Beje, ta prakirpta soske as jai duodavau, bet neidavo jos ciulpti, nes liezuvis ilisdavo. Ja ismeciau po 1men.

Sveikutes!:-) papasakosiu kai atpratinau savo dukryte nuo ciulptuko,tik ji ciulpdavo ir diena ir nakti.:-( kai dukriukui buvo 1metai ir 10 menesiu,as pradejau kas antra diena pakirpineti ciulptuka zirklutem,ir kai buvo like ne daug ciulptuko sveciavomes pas drauge,netycia ten palikom ciulptuka,tai ta nakti buvo sunku,buvo ir asaru ir zviegimo,bet atlaikiau,ir nedaviau jokio ciulptuko,tai dar kokias dvi tris savaotes pabludijo,ir aprimo,nesakau.kad lengva,sunku yra nenusileisti savo pypliujui,bet bijojau,nes pati su ciulptuku iki 5 metu vaiksciojau.GEDA:-)
SEKMES MAMYTES,IR KANTRYBES,NEPASIDUOKIT VAIKELIO MANIPULIACIJAI!

Na o maniskis budamas 1 m ir 8 men. viena diena neuzmigo pietu miegelio, kadangi vakare buvo labai pavarges, jam soskytes nedaviau, uzmigo gan lengvai. Bet kita diena atsigules pietu miegelio labai pyko, kad nera soskytes, verke, o ka daryt, jei pelyte soskyte mazesniam leliukui isnese? Takart sunkiai uzmigo. Dar savaite ar pusantros atsigules vis sakydavo "sose, sose," bet kaskart vis lengviau uzmigdavo. Dabar jau ir nepraso.
Na o aš viena diena,kol mažyte miegojo,skaitinejau foruma,kaip gi ir man atpratint dukryte nuo soskes. Jinai atsibudo, o as nieko nesitikedama sakau jai, gal einam ir ismetam sose tu juk didele mergaite-ziuriu dukryte atsikele ir nuejom ismest sose(aiskku as ja idejau i maisiuka,nes galvoju,o jei vakare reikes)
Mazyte pabuciavo ja,pasake ate ir ismete. Tada visiem pradejau girt ja,kad jinai jau didele ir jau nebereikalinga sose.Tai vaiksciojo visa patenkinta
Atejo vakaras, dukryte atsigere pienuko ir pradejo prasyt soses,as jai ta pati pasakiau,kad jau didele...na ziuriu ir uzmigo. Ismetem soske rugpjucio 6d, bet vis dar papraso kartais sypsodamasi,bet as jai paaiskinu ir nurimsta. Nesitikejau,kad net nebus asaru, nes anksciau bandziau ikirpt arba sakiau kad pelytei reikia atiduot,tai buvo tiek asaru