QUOTE(muminukas @ 2010 12 20, 20:42)
buvo taip: LKŽ teikė tik variantą tįsti, o DLKŽ teikė ir tysti, ir tįsti (gal Tysoti, tiksliai nepamenu). DLKŽ skyrė tų į ir y reikšmes, o LKŽ tįsti buvo įrašytos tos abi reikšmės

ir paskui lyg kažkur buvo straipsnis, gal GK ar kur, kad nuspręsta teikti ti su į. bet dabar nebepamenu, kur jį rasti
ach mat kaip
QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 12 20, 20:45)
Mums per lietuvių aiškino, kad reikia žiūrėti ar vertikaliai, ar horizontaliai tęsiasi (

), ir nuo to priklauso ar rašyti reikia -y, ar -į. Tik dabar neprisimenu kas kada
zinok, ir as kazka tokio per migla dabar pamenu
va ka radau:
Bendru Rašybos grupės sutarimu pritarta šaknies tįs- varianto su ilgąja y (tys-) naikinimui. Iki šiol kildavo klausimų, kada vartoti tįsoti, tįso, tįsojo, o kada tysoti, tyso, tysojo. Pirmasis variantas labiau sietas su tąsa (plg.: 'būti nusitęsusiam', 'būti nutįsusiam'), antrasis su tiesti, tiesia, tiesė. Variantą su y, atskridamas reikšmę 'gulėti, būti nusitesusiam', teikė Dabartinės lietuvių kalbos žodynas. Nuo šiol siūloma tiek veiksmažodį, tiek bendrašaknius žodžius rašyti su į, kaip teikiama didžiajame Lietuvių kalbos žodyne (2-oji reikšmė nusakyta taip pat 'būti paguldytam, ištiestam, riogsoti').
http://www.vlkk.lt/l...jiena.1068.html
nu ir aciudie - tas
tysoti man visaaaai nesiziuri
Beje, sitas zodis, kaip pastebejau, ziauriai populiarus - visose knygose praktiskai
Vakar pradejau Dzosio
Paukstis be guztos, 1984 m. leidimo, tai 11 psl. radau
tysoti
Beje, laaaabai idomi knyga
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2010 12 20, 22:17)
Klausti nereikėjo man, nes Užkalnis pats parašė man žinutę. Cituoju:
griuk negyvas
veda savo varda i gugla ir skaiiiiiiito

Labas, gerb. Uzkalni
QUOTE(katilina @ 2010 12 20, 22:34)
O labiausiai netraukia skaityti todėl, kad bent jau pagal aprašymą turėtų būti gana liūdna knyga.
Supratau
Rasei, kad pradejai kelias knygas, bet ne viena nesiskaite, tai va kazkaip ir padariau savas isvadas. Dabar aisku.
Nusipirksiu tadum
QUOTE(linamog @ 2010 12 20, 22:41)
Man nieko negeda, pats supranta, kad yra geroka rakstis siknoj su savo kategoriskumu ir arogancija.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 20, 22:45)
drebėjo net ranka dedant knygą atgal į lentyną
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 20, 23:37)
gavau savo dovėlę
nu kaip faina
beje, Dorifore, tu man palikai
Setoniskose toki suknyga.lt skirtuka, tai mielai asen ji naudoju, nes kito neturiu
QUOTE(sphinx @ 2010 12 21, 09:40)
Ir pasidarė įdomu, o kodėl skaitote jūs?
Nezinau, kaip apibrezti - tiesiog labai patinka pat procesas, patinka laikyti knyga rankose, matyti raides, popieriu, mazytes medzio liekanas popieriuje, uosti kvapa, ir pati istorija, aisku, nepaskutinej vietoj.

Nuo nuotaikos priklauso, ka imsiu - lengva skaitala ar klasikos kurini - kaip Fati pasake, kartais ieskai knygose atsakymu i savo klausimus..