Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 45 namučiai

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 23, 14:54)

Aš tai viena iš nedaugelio visiškai neskaičiusių ir, matyt, neskaitysiančių Coelho.
thumbup.gif

tu ne viena biggrin.gif

Laba dien,tauta 4u.gif
Atsakyti
Ingėnai, aš taip ir pagalvojau, kad atiduosiu savo pakvietimus tau, o tu atsiimsi ir suorganizuosi savo panai su draugėm išvyką į spektaklį mirksiukas.gif tada parašysiu jiems, kad mano pakvietimus atsiimsi tu 4u.gif
Atsakyti
na ką, baigiau Prisilietimą, pradėjau Marijos knygą (jei nekluystu). ir iš karto kabinėjuosi - pradžioj a la 14metės Marijos dienoraštis. rašo - muzika pasiekė crescendo. nesimokiau muzikos ir muzikos terminų istorijos, bet labai smarkiai abejoju, ar daugiau negu prieš 2000 metų 14metė žydukė, prekiautojo prieskoniais dukra, galėjo žinoti tokį muzikos terminą ir apskritai jis toks buvo g.gif
paskui rašo - seksualus balsas. man vėl kažkaip nesižiūri tas seksualus- čia jau gal vertėja galėjo kitokio žodžio paieškoti.
man kažkaip kartais kliūva tokie dalykai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 12 23, 15:02)
Ingėnai, aš taip ir pagalvojau, kad atiduosiu savo pakvietimus tau, o tu atsiimsi ir suorganizuosi savo panai su draugėm išvyką į spektaklį  mirksiukas.gif  tada parašysiu jiems, kad mano pakvietimus atsiimsi tu  4u.gif

Dorifore, ačiū tau nuo manęs ir nuo mergičkų 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
laba.
šiandien esu labai laiminga thumbup.gif gavau dovanų knygą (o tai nelabai dažnai pasitaiko blush2.gif ) bigsmile.gif Palahniuk ,,Kovos klubas''. Draugė nugirdo, kad dar neskaičiau, o filmą neseniai pažiūrėjau, tai ir sumanė padovanot thumbup.gif
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 22, 22:41)
O kas tai yra kaži ta tikra recencija?
Paskutinį karta apie tai labai seniai girdėjau, vis žadu pasieškoti internete ir atsinaujinti žinias. Kita vertus recenzijos man dažnai ir labai dažnai būna nuobodžios. Todėl kaip rašau pati, kas labai ir labai toli būna nuo bet kokių recenzijų, rašau asmeniškai, taip, kaip man atrodo...

tikrą recenziją rašiau berods prieš porą metų apie Coelho ,,Demonas ir panelė Prym'' - mokyklai reikėjo. na, tai galiu teigti, kad, net jei tos ,,tikrosios'' yra išsamesnės už visokius uh ah ir pan lotuliukas.gif , bet ir man labiau patinka tos ,,netikrosios''. o kaip rašyti recenziją pagal taisykles, tai nelabai pamenu. Bet gal reiks pasikuist po sąsiuvinius atrast ir bandyt kurią dieną ką nors sukurpt. g.gif

QUOTE(Vessta @ 2010 12 23, 01:16)
*,,Prie Piedros upes - ten as sedejau verkdama". 4u.gif
Papildyta:
**Kazkaip nemazai girdejau nuomoniu, kad jo ,,Veronika ryztasi mirti" gera knyga, bet pirkti nesiryztu, o bibliotekoj nepasitaike g.gif

*ši buvo pirmoji skaityta Coelho knyga, tai man jokio įspūdžio nepaliko schmoll.gif
**ši man patiko thumbup.gif

QUOTE(Masako @ 2010 12 23, 10:13)
laba,

man Veronica decides to die filmas zymiai labiau patiko negu knyga.

filmo dar neperžiūrėjau, bet per šias atostogas planuoju tai padaryt
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 12 23, 01:16)
Kazkaip nemazai girdejau nuomoniu, kad jo ,,Veronika ryztasi mirti" gera knyga, bet pirkti nesiryztu, o bibliotekoj nepasitaike g.gif

Aš po "Alchemiko" buvau nusprendusi Coelho daugiau neskaityti, bet patiko "Veronika..." filmas, tai ir knygą perskaičiau. Man ji labai nebloga, gal ir ne visa nuo pradžios iki pabaigos, bet kai kurios vietos labai stipriai paveikė (labai tinkamu metu perskaičiau). Tai dabar dar dvi jo knygas nusipirkau, bet jei nepatiks, tada su juo baigsiu.
QUOTE(Dorifore @ 2010 12 23, 14:02)
Į mugę atvažiuoti ir pristatyti savo naujausias knygas pažadėjo Sofi Oksanen, Yuri Slezkine, Mike Gayle, Stephen Clark, Kevin Brooks, Tomas Venclova, Kristina Sabaliauskaitė, Andrius Užkalnis, Laimonas Briedis, Algis Mickūnas, Ivan Korsak .....
daugelių mylimų lietuvių autorių dienos ir laikas bu...s paskelbtas sausio viduryje

Gaila, kad iš užsienio rašytojų niekas nedomina.
Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2010 12 23, 14:55)
tu ne viena biggrin.gif

tik alchemiką skaičiau, tas patiko. bet daugiau nežadu jo nieko skaityt. popsas man jis visiškas.

baigiau Mergaitę, patiko. mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 23, 14:54)
Labas 4u.gif

Kai perskaitysi, būtinai prisimink, kad man buvo likę nesuprastų vietų iš tos knygos ax.gif Pasiaiškinsim, kaip kuri supratom.

drinks_cheers.gif butinai
reiks kitiemet ir man susizvejot ,,Veronika..", tiesiog smalsu pasidare...dar dvi teigiamos nuomones g.gif
Atsakyti

Šįryt pabaigiau Torey L. Hayden ,,Mergaitę”. Tai knyga apie nuostabią mokytoją Tori, kuri savo kantrybe, meile ir rūpestingumu sugebėjo parodyti likimo nuskriaustai mergaitei, kad yra kitoks pasaulis : toks, kuriame išgyvena ne tik stipriausieji. Bet juk šioje knygoje kalbama ne tik apie šią megaitę- Šeilą- bet ir apie kitus vaikus, kurie turi sveikatos problemų, dauguma iš jų- protiškai atsilikę. Kiekvieną Tori myli vienodai, visi jai svarbūs, nepaisant to, kad, pasirodžius Šeilai, moteris daugiausiai laiko ir skirdavo būtent jai.

Gal tris kartus esu buvusi mokykloje, kurioje mokosi tokie vaikai. Pamenu, pirmąsyk labai bijojau : nežinojau, ką ten pamatysiu, kokie bus vaikai. Bet ta baimė buvo visai nepagrįsta. Vaikai buvo labai atviri, nuoširdūs. Pastebėjau, kad jie mėgo liesti mus (ėjau ne viena). Buvo tokių, kurie nebijojo rėžti to, ką galvoja, nors tai galėjo įskaudinti kitą. Bet svarbiausia buvo tai, kad jie visi troško dėmesio. O kas jų laukia už mokyklos durų? Kokiose šeimose jie gyvena? Kiek patyčių jie sulaukia? Šioje knygoje vaizduojami lygiai tokie patys vaikai, kokius mačiau ten. Tik neaišku, kiek yra tokių mokytojų kaip Tori. Kai kurios aprašomos situacijos yra tokios beviltiškos, kad net pati nežinočiau, ką daryti, kaip nutraukti įsivyraujantį chaosą, kaip apkabinti ir nuraminti dvylika vaikų, kurie išsigandę daro pačius įvairiausius dalykus: vieni bėgioja į šonus judindami rankas, kiti rėkia, kažkas lenda po stalu… O kaip padėti tam, kuris yra viso to kaltininkas?

Žmogus, negyvenęs asocialioje aplinkoje, nežino, kaip jaučiasi girtuoklio tėvo prižiūrima dukra, kuri kasdien girdi tik ją menkinančius ir kaltinančius žodžius. Tori irgi to nežinojo, bet ji stengėsi ir žingsnis po žingsnio ,,prisijaukino” Šeilą, taip kaip Mažasis princas prisijaukino lapę.

Tikėjausi trupuį kitokios knygos, bet tai nereiškia, kad man nepatiko. Knyga greitai skaitosi, visai nesinorėjo jos paleisti iš rankų,kol nepabaigiau. Siužetas paprastas, nesudėtingas rašymo stilius, bet situacijos priverčia susimąstyti. Ir toji mergaitė- nenuspėjama, bet žavinti savo sugebėjimais…

Patikusi citata: ,, Niekas iš tiesų nėra beprotis. Tai tik toks žodis.(…) Tik žodis. O mes ne žodžiai.” ( 259 psl.)

Rekomenduoju.

Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2010 12 23, 16:13)

laTulipe, puikus, nuoširdus atsiliepimas thumbup.gif Kaip ir pati knyga.
Atsakyti
Koks šiandien Google gražus. smile.gif

Ingėnai, "Medisono apygardos tiltų" dar nepardavei? "Karolinos Kalėdas" irgi mačiau, kad parduodi. Neskaitytą, ar nepatiko?
Atsakyti
Perskaičiau "Valymą".Knyga mane nustebino.Bet po jos liko kažkoks slogutis.Vaikštau ir visą dieną galvoju apie ją.Dar labiau būtų patikę ,jei tos vulgarybės kažkaip kitaip būtų aprašomos...Vienoj vietoj nesupratau,kas ten vyko su tom lempom g.gif Ar tik jūs nediskutavot ta tema?
Liūdna knyga,bet su vilties prošvaistėm...
Atsakyti