Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-10

Tam kremui su Rududu imciau dideli indeli grietineles (ir netgi dar puse indelio grietines, as taip pamaisant darau medaus torta) indeli Rududu, ir pora sauju smulkintu rieustu. Cia manau kremo pakaktu kokiam 22 cm tortukui..
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 12 26, 21:18)
per staigiai supylėt kavą arba jos buvo per daug..

aš dedu po du šaukštus ir išplaku.. vėl du šaukštus..  ir tt... paskutinį kartą bandžiau su daugiau kavos tai pamačiau iškart kad bando vandenyt tai nesupyliau visos... šiaip apie 250ml pilu  rolleyes.gif

ir aš taip galvoju,kad dėlto,pirma supyliau,o paskui pagalvojau,kad po šaukštą reikėjo.
Gal galit pasiūlyti kokį kremą su kondensuotu pienu?Tik ne sviestinį,nemėgstu riebių smile.gif Gal galima su grietinėle maišyt?Ką nors bandysiu Naujiems iškepti smile.gif
Atsakyti
Dar karta aciu Olestai uz receptuka... Vysniu karameles tortas - buvo laaabai sokoladinis, labai skanus, tik neigudus kepeja kai kokiu broku padare... na kita karta zinosiu cool.gif

Dabar klausimukas ax.gif irgi Olestai (kazkaip jauciu, kad man geriausiai tinka Olestos tortai - turbut skoniai sutampa) Pacituoju, kuris tortas man idomus blush2.gif

QUOTE(Olesta @ 2010 05 29, 19:44)
Varškinis gaivumėlis rolleyes.gif

Jam Jums išsikepti reikės:

3 baltų biskvitų (kepiau Rafaelo torto biskvitą, nes ji man pats skaniausias, sulaistymas taip pat kaip Rafaelo torto: 200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, šaukštas cukraus)

Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 1 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė +250 ml vandens
pagal pomėgį galit įsidėti kokių konservuotų vaisių irgi labai skanu....

grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakame varškę ir per purokinę tarką surtarkuotą želiukų asorti....torto surinkims, biskvitas + sulaistymas +kremas ir kartojam, kol sudedam viską


Jeigu sita torta noriu valgyt naujuju metu nakti... Kada man ji kept? Ketvirtadieni ryte nebus per velu? Vakare sutepciau - gal iki 5dienio vakaro jau geras butu valgyti? g.gif

Arba gal vietoj jo galetumet man kas nors parekomenduot. Reikia, kad butu minkstas, gaivus, neriebus... Svarbiausiai minkstas, nes mano sesuo jei sausesnis nevalgo, o labiausiai reikia, kad tiktu jai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 27 gruodžio 2010 - 12:01
išbandžiau "andros tortą", kurį Braskytea ( ar panašiai smile.gif ) įkėlė... na, fantastiško skonio tortukas, nei į nieką, bent jau man, nepanašus.. minkštas, bet toks standus, neriebus, daugiasluoksnis, mmmmm. tik man kažkodėl trečią dieną nuo pagaminimo pasidarė toooks saldus, na, kažkaip pasaldėjo, nei kad buvo antrą dieną po sutepimo smile.gif į kremą nedėsiu visos stiklinės cukraus kitą kartą. iš recepto normos gavosi 26 cm tortukas, 10 sluoksnių (kitą kart gal daugiau darysiu sluoksnių, bus plonesni), tik kremo gal kiek mažokai (dėjau 450 ml grietinės), bet iš bėdos užteks smile.gif

user posted image

naujiesiems kepsiu tą patį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 12 27, 12:00)
Dar karta aciu Olestai uz receptuka... Vysniu karameles tortas  - buvo laaabai sokoladinis, labai skanus, tik neigudus kepeja kai kokiu broku padare... na kita karta zinosiu cool.gif

Dabar klausimukas  ax.gif  irgi Olestai (kazkaip jauciu, kad man geriausiai tinka Olestos tortai - turbut skoniai sutampa) Pacituoju, kuris tortas man idomus blush2.gif
Jeigu sita torta noriu valgyt naujuju metu nakti... Kada man ji kept? Ketvirtadieni ryte nebus per velu? Vakare sutepciau - gal iki 5dienio vakaro jau geras butu valgyti? g.gif

Arba gal vietoj jo galetumet man kas nors parekomenduot. Reikia, kad butu minkstas, gaivus, neriebus... Svarbiausiai minkstas, nes mano sesuo jei sausesnis nevalgo, o labiausiai reikia, kad tiktu jai blush2.gif

tiktų tiek šis, tiek Spyglio rikota su vyšniomis arba rikota su persikais, pastarasis tirpsta burnoj nuo minkštumo, jei tik ingridientai tinka thumbup.gif biskvitas Spyglio2 iš recepto, arba rafaello torto biskvitas, o pertepimui 1 indelis (420 g grietinėlės + rikotos sūrio indelis, + vyšnios arba persikai), į vieną sluoksnį dedat kremo ir vyšnių /persikų, į antrą sluoksnį to paties skonio kaip vaisiai želė, arba tų pačių vaisių, jau kaip Jums norisi, skanu ir taip ir anaip 4u.gif dar minkštas tortas yra braškinis jogurtinis, labai skaniai gaunasi...
Atsakyti
o kazin,jei i Olestos "Varskini gaivumeli" vietoj zeliuku ideti tiesiog smulkintu persiku-nesugadinciau mases ir viso skonio g.gif MB zele nemegsta,tai tenka derintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 12 27, 15:00)
o kazin,jei i Olestos "Varskini gaivumeli" vietoj zeliuku ideti tiesiog smulkintu persiku-nesugadinciau mases ir viso skonio  g.gif  MB zele nemegsta,tai tenka derintis  smile.gif

tikrai nesgadintum, vietoj želiukų dėk persikų skilteles į varškinį kremą irgi labai skanu, tik dėk persikinę varškę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 16:19)
tikrai nesgadintum, vietoj želiukų dėk persikų skilteles į varškinį kremą irgi labai skanu, tik dėk persikinę varškę thumbup.gif

liux thumbup.gif
Atsakyti
aš rafaelo biskvitui prikūrus tų pertepimų begales, kas tik šauna į galvą doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 17:37)
aš rafaelo biskvitui prikūrus tų pertepimų begales, kas tik šauna į galvą  doh.gif  thumbup.gif

gal galėtumėte pasakyti kokių?nes per Kalėdas pirmą kartą dariau tortuką - rafaelo, nu gi labai patiko 4u.gif , bet kadangi saldumynuose esu žalia tai norėčiau jūsų patarimų dėl pertepimų blush2.gif
Atsakyti
1) plakta grietinėlė+ vaisiai norimi (persikai, vyšnios, bananai, vynuogės, kiviai, žodžiu ką mėgstat)
2) plakta grietinėlė + desertinė varškė+ vaisiai (dažniausiai derinu kad būtų to paties skonio varškė ir vaisiai) o priedai ir vaisiai patys įvairiausi, persikai, braškės, želė asorti gabaliukai tarkuoto pavidalo... arba sakysim į vieną sluoksnį su vaisiais, į kitą to paties skonio želė...
3) plakta grietinėlė + rikotos sūris+ vaisiai ar uogos (420+indelis rikotos)
4) plakta grietinėlė + jogurtas + varškė+ vaisiai (420+500+180+ iš akies) + želatina apie 25 g Dr.Oetker firmos, skaičiuoju kad litrui kremo 20 g želatinos, skonių variacijos irgi įvairių įvairiausios, kokių tik skonių jogurtų ir vaisių yra ir mėgstama...
5) plakta grietinėlė + rududu gabaliukai

sudėtinės dalys iš esmės kaip ir tos pačios, grietinėlė, varškė, sūriai ir jogurtai, tik pasidarau tokio skonio, kokio norisi...
dar yra variantas: 420 grietinėlės + pakelis citrininės Dr.Oetker.želės skiestos 250 vandeniu, kai atvėsta įmaišyti į plaktą grietinę, nu jei ten dar braškių įdėjus tai pasaka skonis su baltu biskvitu arba ant šakočio trupinių supylus... su kitais skoniais nebandžiau, bet citrininis su šviežiom braškėm buvo jėga...kad ir tas vyšninis karamelinis, ten irgi galima į vieną sluoksnį vyšnių, į kitą rudud gabaliukų ir skanių skaniausias tortas gaunasi.... nebijokit kurti ir ekperimentuoti, keisti sudėtines dalis... cukraus tai irgi pagal skonį 3-5 šaukštai priklausomai nuo kremo ir būtinai visur dedu citrinos rūgštelės plakdama grietinėlę 4u.gif

va kaip pavyzdys, Rafaello biskvitai su aguonomis, pertepimui naudojau 420 g grietinėlės (Saulės pieno), 500 g Smilgos žemuogių skonio jogurto (tą dieną nebuvo pirkti braškinio), 400 g pakelį šaldytų braškių, braškių skonio želė+300 vandens, 4 šaukštai cukraus, 0,5 arbatinio šaukštelio citrino rūgštelės. Braškes iš vakaro užpilu iš akies cukrumi na 3-4 šaukštai maximum, palieku per naktį, atsiranda sulčių, ryte apverdu atvėsinu, nusunkiu. Braškes sutrinu arba netrinu kaip šauna į galvą. Nuvirusiu braškių sirupu užpilu 25-30 g želatinos, palieku išbrinkti. Išplaku indelį grietinėlės su 4 šaukštais cukraus ir citrinos rūgštele, po to plakant, supilu kambario temperatūros jogurtą, sudedu braškes ar jų piurė ir galiausiai supilu ištirpintą išbrinkusią atvėsusią iki kambario temperatūros želatiną, sudedu supjaustytą gabaliukais želė. Biskvitas 25 cm skersmens, keptas per kartą. Laistytas vandens sirupu su citrinos sultimis...skanumėlis ir gaiva, dengtas mase svėrė 3,360 kg. Kolektyvas buvo patenkintas Kalėdiniu tortu, aguonų dėjau vien dėl Kalėdų...prašom
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 27 gruodžio 2010 - 17:46
o koks tas rafaelo biskvitas,nerandu niekaip g.gif
Atsakyti