Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-10

5 kiaušiniai
230 g cukraus
230 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai Oetker kepimo miltelių
65 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus

kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo, plakant supilti aliejų, galiausiai sudėti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepti 190 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Galima kepti ir atskirais biskvitais, tada po 10 minučių kepa vienas biskvitas. Kepti 24 cm skardoj
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 12 27, 18:32)
o koks tas rafaelo biskvitas,nerandu niekaip g.gif

oj,jau atsake smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mulatux: 27 gruodžio 2010 - 17:52
Olesta, si norma 23 skersmens tortinej formai ar ne? O jeigu pas mane 28 tai kazi dvigubai padauginus nebus per daug g.gif
Noreciau ant nauju metu pabandyti issikepti rafaleo tikraji, bet galvoju kiek cia ko didint, nes 23 tortines formos neturiu g.gif
Ir aplamai idomu kiek visko didinti, ne tik biskvitui bet ir kremui g.gif

kiek supratau pagal originala recepta, berods sroves(jeigu klystu nepykit blush2.gif ) tai kepami du biskvitai paskui jie perpjaunami ar ne?
Man su biskvitais nu labai sunkiai viskas gaunasi lotuliukas.gif


Dariau rudeniop snikersa, laukiau kazko toookio super ispudingo, bet man nepatiko schmoll.gif Na tikrai isskirtinis visai skanus bet tai ne tas tortas kuri daryciau vel. Kaip sakoma pabandziau ir uzteko biggrin.gif

Va kaledom dariau iprasta meduti, dieve kaip jo pasiilgus buvau wub.gif na labai labai jau skanus jis man wub.gif Dabar lakstus pagal cipciuka, o krema is grietines 40% riebumo. Ir i viena pertepima dejau bananus, tai gailiuosi daba kad visa torta issiveziau pas uosvius, namie nieko peasilikau blush2.gif lotuliukas.gif

Tai va ir mastau keptis ant nauju metu sutikomo rafaelo ar vel meduti doh.gif Zinau reik bandyti rafaelo, bet kiek produktu padaugint kad uztektinai butu g.gif
Atsakyti
dėk dvigubai, nepamaišys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 20:08)
dėk dvigubai, nepamaišys  4u.gif


AS irgi taip pagalvojau biggrin.gif
Tai is dvigubos normos gal bandyti kepti tris plonesnius biksvitus paskui juos pjaustyti per pus? g.gif
O laistymui kiek skysciu tada pasidaryti? Nes kiek prisiskaiciau dabar tai vienom ziauriai daug reikia vos ne gero litro kitom uztenka ir 0.2l g.gif
bet kiek suprantu kremas nesudrekina torto, tai biskvita sulaistyt reiktu gerokai g.gif

Na as cia daugiau garsiai mastau, soriukas bigsmile.gif
Atsakyti
Rafaelas skanesnis jei kepant atskirai po vieną biskvitą, bet aš nesicackinu ir kepu per kartą, paskui susipjaustau į 3-4 dalis...o sulaistymui 0,5 litro tikrai nereikia, sočiai per akis 150-200 ml...
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 20:14)
Rafaelas skanesnis jei kepant atskirai po vieną biskvitą, bet aš nesicackinu ir kepu per kartą, paskui susipjaustau į 3-4 dalis...o sulaistymui 0,5 litro tikrai nereikia, sočiai per akis 150-200 ml...


O kokio storio mazdaug tada pilti biskvitui tesla? g.gif
Sakau man kazkaip sudetinga su tais biskvitais viskas doh.gif su lakstais issikociojai ir ramu blush2.gif
Atsakyti
taigi išsiplaki biskvitą, ir jeigu kepsi atskirai po vieną, tai pasidalini tešlą į 4 bliūdelius po lygiai šaukštais 4u.gif
o jei pilsi per vieną, tai susipjaustysi pagal iškilimą, tik gal užtektų kokių 6 kiaušinių 28 skersmeniui jei bus iš 3 biskvitų tortas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2010 12 27, 21:19)
O kokio storio mazdaug tada pilti biskvitui tesla? g.gif
Sakau man kazkaip sudetinga su tais biskvitais viskas doh.gif  su lakstais issikociojai ir ramu blush2.gif

as tai kolkas kepu ne viena bendra,o atskirus biskvitukus.padarau tesla,tada ja susipilstau i pvz 3 vienodus indukus -va ir vienodo dydzio biskvitai
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 17:48)
5 kiaušiniai
230 g cukraus
230 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai Oetker kepimo miltelių
65 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus

kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo, plakant supilti aliejų, galiausiai sudėti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepti 190 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Galima kepti ir atskirais biskvitais, tada po 10 minučių kepa vienas biskvitas. Kepti 24 cm skardoj

viskas aišku,aš kepu tokį biskvitą,tik nežinojau pavadinimo.Parodau su tuo biskvitu savo paprastą tortuką.Kremui grietinę su grietinėle išplakiau.Baltam biskvitui išpjoviau vidurį(nes dukra labai norėjo smile.gif )ir įdėjau braškių.Suvalgėm skaniai smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 22:14)
Rafaelas skanesnis jei kepant atskirai po vieną biskvitą, bet aš nesicackinu ir kepu per kartą, paskui susipjaustau į 3-4 dalis...o sulaistymui 0,5 litro tikrai nereikia, sočiai per akis 150-200 ml...

na žinot rafaelo buvo pirmas mano gamintas tortas, aš net nežinojau jog į grietinėlę galima dėti vaisių blush2.gif galvojau pasileis grietinėlė blush2.gif mat visai žalia esu biggrin.gif jeigu kas kreipsiuos į jus, matau jog Jūs patirites ir kūrybiškumo nestokojat thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Noriu patarimo:
ruošiuosi kepti plikytos tešlos tortą. Bet bijau, kad lakštai nepriliptų prie popieriaus, todėl noriu paklausti, ar Fino popierius tiks?
Atsakyti