5 kiaušiniai
230 g cukraus
230 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai Oetker kepimo miltelių
65 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo, plakant supilti aliejų, galiausiai sudėti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepti 190 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Galima kepti ir atskirais biskvitais, tada po 10 minučių kepa vienas biskvitas. Kepti 24 cm skardoj
QUOTE(eliss @ 2010 12 27, 18:32)
oj,jau atsake

Olesta, si norma 23 skersmens tortinej formai ar ne? O jeigu pas mane 28 tai kazi dvigubai padauginus nebus per daug
Noreciau ant nauju metu pabandyti issikepti rafaleo tikraji, bet galvoju kiek cia ko didint, nes 23 tortines formos neturiu
Ir aplamai idomu kiek visko didinti, ne tik biskvitui bet ir kremui
kiek supratau pagal originala recepta, berods sroves(jeigu klystu nepykit
) tai kepami du biskvitai paskui jie perpjaunami ar ne?
Man su biskvitais nu labai sunkiai viskas gaunasi
Dariau rudeniop snikersa, laukiau kazko toookio super ispudingo, bet man nepatiko
Na tikrai isskirtinis visai skanus bet tai ne tas tortas kuri daryciau vel. Kaip sakoma pabandziau ir uzteko
Va kaledom dariau iprasta meduti, dieve kaip jo pasiilgus buvau
na labai labai jau skanus jis man
Dabar lakstus pagal cipciuka, o krema is grietines 40% riebumo. Ir i viena pertepima dejau bananus, tai gailiuosi daba kad visa torta issiveziau pas uosvius, namie nieko peasilikau
Tai va ir mastau keptis ant nauju metu sutikomo rafaelo ar vel meduti
Zinau reik bandyti rafaelo, bet kiek produktu padaugint kad uztektinai butu

Noreciau ant nauju metu pabandyti issikepti rafaleo tikraji, bet galvoju kiek cia ko didint, nes 23 tortines formos neturiu

Ir aplamai idomu kiek visko didinti, ne tik biskvitui bet ir kremui

kiek supratau pagal originala recepta, berods sroves(jeigu klystu nepykit

Man su biskvitais nu labai sunkiai viskas gaunasi

Dariau rudeniop snikersa, laukiau kazko toookio super ispudingo, bet man nepatiko


Va kaledom dariau iprasta meduti, dieve kaip jo pasiilgus buvau




Tai va ir mastau keptis ant nauju metu sutikomo rafaelo ar vel meduti


dėk dvigubai, nepamaišys

QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 20:08)
AS irgi taip pagalvojau

Tai is dvigubos normos gal bandyti kepti tris plonesnius biksvitus paskui juos pjaustyti per pus?

O laistymui kiek skysciu tada pasidaryti? Nes kiek prisiskaiciau dabar tai vienom ziauriai daug reikia vos ne gero litro kitom uztenka ir 0.2l

bet kiek suprantu kremas nesudrekina torto, tai biskvita sulaistyt reiktu gerokai

Na as cia daugiau garsiai mastau, soriukas

Rafaelas skanesnis jei kepant atskirai po vieną biskvitą, bet aš nesicackinu ir kepu per kartą, paskui susipjaustau į 3-4 dalis...o sulaistymui 0,5 litro tikrai nereikia, sočiai per akis 150-200 ml...
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 20:14)
Rafaelas skanesnis jei kepant atskirai po vieną biskvitą, bet aš nesicackinu ir kepu per kartą, paskui susipjaustau į 3-4 dalis...o sulaistymui 0,5 litro tikrai nereikia, sočiai per akis 150-200 ml...
O kokio storio mazdaug tada pilti biskvitui tesla?

Sakau man kazkaip sudetinga su tais biskvitais viskas


taigi išsiplaki biskvitą, ir jeigu kepsi atskirai po vieną, tai pasidalini tešlą į 4 bliūdelius po lygiai šaukštais
o jei pilsi per vieną, tai susipjaustysi pagal iškilimą, tik gal užtektų kokių 6 kiaušinių 28 skersmeniui jei bus iš 3 biskvitų tortas

o jei pilsi per vieną, tai susipjaustysi pagal iškilimą, tik gal užtektų kokių 6 kiaušinių 28 skersmeniui jei bus iš 3 biskvitų tortas

QUOTE(convict @ 2010 12 27, 21:19)
O kokio storio mazdaug tada pilti biskvitui tesla?
Sakau man kazkaip sudetinga su tais biskvitais viskas
su lakstais issikociojai ir ramu 

Sakau man kazkaip sudetinga su tais biskvitais viskas


as tai kolkas kepu ne viena bendra,o atskirus biskvitukus.padarau tesla,tada ja susipilstau i pvz 3 vienodus indukus -va ir vienodo dydzio biskvitai
QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 17:48)
5 kiaušiniai
230 g cukraus
230 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai Oetker kepimo miltelių
65 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo, plakant supilti aliejų, galiausiai sudėti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepti 190 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Galima kepti ir atskirais biskvitais, tada po 10 minučių kepa vienas biskvitas. Kepti 24 cm skardoj
230 g cukraus
230 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai Oetker kepimo miltelių
65 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo, plakant supilti aliejų, galiausiai sudėti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepti 190 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Galima kepti ir atskirais biskvitais, tada po 10 minučių kepa vienas biskvitas. Kepti 24 cm skardoj
viskas aišku,aš kepu tokį biskvitą,tik nežinojau pavadinimo.Parodau su tuo biskvitu savo paprastą tortuką.Kremui grietinę su grietinėle išplakiau.Baltam biskvitui išpjoviau vidurį(nes dukra labai norėjo



QUOTE(Olesta @ 2010 12 27, 22:14)
Rafaelas skanesnis jei kepant atskirai po vieną biskvitą, bet aš nesicackinu ir kepu per kartą, paskui susipjaustau į 3-4 dalis...o sulaistymui 0,5 litro tikrai nereikia, sočiai per akis 150-200 ml...
na žinot rafaelo buvo pirmas mano gamintas tortas, aš net nežinojau jog į grietinėlę galima dėti vaisių




Labas vakaras,
Noriu patarimo:
ruošiuosi kepti plikytos tešlos tortą. Bet bijau, kad lakštai nepriliptų prie popieriaus, todėl noriu paklausti, ar Fino popierius tiks?
Noriu patarimo:
ruošiuosi kepti plikytos tešlos tortą. Bet bijau, kad lakštai nepriliptų prie popieriaus, todėl noriu paklausti, ar Fino popierius tiks?