Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-10

QUOTE(mamy <3 @ 2011 01 06, 12:56)
Snickers 4u.gif  ten turi būti 1 stiklinė cukraus (nors aš dedu šiek tiek tiek daugiau nei puse) ir 2 stiklinės miltų  4u.gif



aciu 4u.gif

na del to tingejimo tai ka- nu internetine erdve ir forumas svetimas ,tai ir nerandi g.gif

ps. o jus ziurit cia nesat draugoviskos ,nes per kelias temas radau barniu.


atsiprasau uz trukdzius.
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2011 01 09, 00:36)
Klausimukas: ar beze kai sustingsta irgi buna toks kietas kietas ir toks pats saldus kaip aisingas?


Nu aisingas pas amne buna rugstus, ne saldus biggrin.gif
Beze tokia kieta nebuna, nebent jei dziovintum kokias 2 savaites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2011 01 09, 10:51)
Nu aisingas pas amne buna rugstus, ne saldus biggrin.gif
Beze tokia kieta nebuna, nebent jei dziovintum kokias 2 savaites smile.gif


Kad ir dvi savaites dziovintum beze, ji nebus kieta kaip aisingas...
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2011 01 09, 11:51)
Nu aisingas pas amne buna rugstus, ne saldus biggrin.gif
Beze tokia kieta nebuna, nebent jei dziovintum kokias 2 savaites smile.gif



nu tai aip, ziurint kiek rugsteles isidedi. Bet pjaustant po poros dienu man aisingas buna labai kietas, tai idomu kaip beze? Ir dar jei daryti beze su sviestu (ta sviestini -morengini) gal sitas butu maziausiai kietas, gi sviestas g.gif doh.gif Ot klausimai kyla "bevalgant " lotuliukas.gif
Papildyta:
ir dar: ar galima beze puosti MMG? neissileis? Kakur skaiciau, kad negalima
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2011 01 09, 11:03)
nu tai aip, ziurint kiek rugsteles isidedi. Bet pjaustant po poros dienu man aisingas buna labai kietas, tai idomu kaip beze? Ir dar jei daryti beze su sviestu (ta sviestini -morengini) gal sitas butu maziausiai kietas, gi sviestas g.gif  doh.gif Ot klausimai kyla "bevalgant " lotuliukas.gif
Papildyta:
ir dar: ar galima beze puosti MMG? neissileis? Kakur skaiciau, kad negalima


Beze niekad nesukietes kaip aisingas schmoll.gif ji apdzius, bet bus tik minkstai traski, nezinau su kuo palygint.. o beze drasiai ant mmg galima det.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 09, 12:47)
Beze niekad nesukietes kaip aisingas  schmoll.gif ji apdzius, bet bus tik minkstai traski, nezinau su kuo palygint.. o beze drasiai ant mmg galima det.



Dekui 4u.gif kitas tortas bus isbandytas ir su beze 4u.gif
Atsakyti
..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mulatux: 09 sausio 2011 - 16:08
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 09, 10:58)
Kad ir dvi savaites dziovintum beze, ji nebus kieta kaip aisingas...


Ziurint kaip dziovint. Jeigu ant torto saldytuve, tai, zinoma, beze nebus kieta, bet jeigu atviram ore, tai sukieteja kaip aisingas. As puosiau beze meduoliu nameli. Po keliu dienu beze buvo kieta kaip aisingas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 09 sausio 2011 - 16:19
rugiagele, sakei patinka karamele, va kokiu receptu turiu, dar neisbandziau ns pinigeliu neperdaugiausiai turiu tokiems malonumams, gal pirmesne isbandysi blush2.gif

APELSININIS-KRAMELINIS TORTAS


Biskvitas:

1 ½ st miltų
1 ¾ st cukraus
4 a.š. kepimo milteliu
1 a.š druskos
1 ¼ st pieno
¾ st sviesto
3 kiaušiniai
¾ st apelsinų likerio
Pusės apelsino žievelės tarkių
· Cukrų išsukti su sviestu, įmaišyti pieną, miltus, druską, kepimo miltelius, tuomet sudeti kiaušinius, likerį, ir apelsino žievelės. Plakti apie dvi minutes.
· Sukresti I riebalais istepta skardele 180˚ 30-40 minučių. Ataušinti.

Karamelė:
180 g. sviesto
1 ½ st rudojo cukraus
4 v.š. pieno
500g cukraus pudros

· Visus produktus sudėti į indą storu dugnu. Maišant užvirti, užvirus ir įsitikinus kad cukrus ištirpo nukelti nuo ugnies ir po truputį įmaišyti cukraus pudrą. Maišyti apie 15-20 minučių, kol masė taps vientisa ir įgaus tikros karamelės tekstūrą. Jei karamelė gaunasi pertiršta, tai įmaišyti šiek tiek pieno.
· Sutepti tortą.


VISAS KARAMELINIS TORTAS



Karamelinis sirupas:

420gcukraus
1/2 st vandens
240ml vandens(cukraus karamelizacijai sustabdyti)
šlakelis brendžio ar likerio (nebūtinai)

· Iš cukraus ir vandens išvirti tamsaus gintaro spalvos karamelę.
· Kai karamelė išvirta, atsargiai įmaišyti stiklinę vandens (karamelė ‘šaudys’).
· Kaitinant virš vidutinės ugnies plakti kol aptirps, kai atauš turėtų būti lipni palietus pirštais.



Biskvitas:

150g kambario temperatūros sviesto
1 ¼ (262.5g) st cukraus
½ a.š. druskos
1/3 (~110g/ml) st karamelinio sirupo (receptas žemiau)
2 kambario temperatūros kiaušiniai
1 a.š. vanilės esencijos
255g miltų
½ a.š. kepimo miltelių
1 st kambario temperatūros pieno


· Orkaitę kaitinti iki 180° C .
· Sviestu ištepti 23cm formą.
· Iki baltumo išsukti sviestą. Įmaišyti svestą cukrų ir druską. Gerai išmaišyti.
· Kiaušinius išplakti su vanile.
· Po truputį įmaišyti iki kanbario temperatūros ataušusį sirupą. Gerai išplakti mikseriu, po truputį įplakant kiaušinių masę.
· Atskiame inde išmaišyti miltus ir kepimo miltelius.
· Po truputį įmaišyti į masę pakaitom su pienu.
· Sukrėsti masę į kepimo skardą.
· Kepti apie 45 minutes.


Karamelinis kremas:

180g sviesto
500g cukraus pudros
4-6 v.š. grietinėlės
2 a.š. vanilės esencijos
2-4 a.š. karamelinio sirupo
žiupsnelis druskos



· Ištirpinti sviestą ir padeginti iki paruduos. Padėti ataušti.
· Ataušusį sviestą išplakti su cukraus pudra.
· Kai masė pasidaro perklampi plakti mikseriu, po truputį įplakti grietinėlę ir sirupą pakaitomis. Labai gerai išplakti.
· Pagal skonį įberti druskos.


Surinkimas:


· Padalinti biskvitą į lygias dalis.
· Pirmą sluoksnį aptepti plonu karamelinio sirupo sluoksniu (galima šepetėliu).
· Užtepti daugmaž 6mm karamelinio kremo. Kartoti su kitais sluoksniais, jei yra, likusiu kremu aptepti tortą.
· Likusiu karamelės sirupu aplieti tortą.

Tortas skaniausias po triju dienų.
Likusį kremą šaldytuve laikyti galima apie mėnesį. Ištraukus palaikyti kambaryje kol sušils ir perplakti.
Sirupas galiojimo laiko neturi J, tereikia prieš naudojant pašildyti mikrobangėje.


KARAMELĖS – VARŠKĖS SŪRIO TORTAS


Iš masės išeina du 23cm biskvitai
Biskvitas:
3 ½ st miltų
2 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos
1 ¾ st cukraus
1 ¾ st rudojo cukraus
1 ¼ st kambario temperatūros sviesto
6 kiaušinai
1 a.š. vanils esencijos
1 st pieno
½ st kondensuoto pieno

· Orkaitę įkaitinti iki 180°. Riebalais ištepti dvi biskvito formeles.
· Miltus, kepimo miltelius ir druską išmaišyti. Askirame inde išsukti sviestą, 1 ¾ st cukraus, ¼ st rudojo cukraus. Po vieną įmaišyti kiušinius, įdėti vanilę. Mažomis porcijomis įmaišyti miltų mišinį ir pieną pakaitomis.
· Supilti į kepimo formas ir gerai krestelti kad pasišalintų oras.
· Kepti 180° temperatūroje 35 minutes.




Karamelinis kremas:

¼ st rudojo cukrasu
10 v.š. tirpinto sviesto
1/3 st grietinėlės
200gr varškės sūrio (cia tas cream cheese)
½ a.š. vanilės esencijos
žiupsnelis druskos
1 ¾ st cukraus pudros

· Cukrų ir 4 v.š. sviesto ištirpinti ant vidutinės ugnies. Maišyti iki vientisos masės. Užvirinus nuimti nuo ugnies. Supilti grietinėlę ir gerai išplakti. Perpilti į vėsų indą ir kartais pamaišant atvėsinti.
· Likusį sviestą ir varškės sūrį išplakti iki vientisos masės, įmaišyti vanilę ir druską. Įmaišyti karamelę. Po truputį įmaišyti cukraus pudrą. Padėti ataušti, karts nuo karto pamaišant. Šaldytuve plaikyti bent keturias valandas prieš tepant ant torto.

Karamelė:

· 1 ½ st rudojo cukraus, kondensuoto pieno ir ¼ st sveisto sudėti į nedidelį indą ir maišant kaitinti ant vidutinės ugiens kol ištirps. Nemaišant dar pavirti ikipasidarys tiršta karamelė (kol pasieks 238°).
· Karamelę sudėti į karščiui atsparų indą ir plakti mikseriu apie tris minutes iki masė teps tepi.

Surinkimas:

1. Negaištant užplti masę ant biskvito, apdengti ir palikti 15 minčių.
2. Ant karamelės tepti ploną karamelinio varškės sūrelio sluoksnį, uždėti antrą biskvitą, tuopat kremu aptepti tortą.
3. Prieš patiekiant šaldytuve palaikyti bent 4 valandas.

Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2011 01 09, 17:14)
Ziurint kaip dziovint. Jeigu ant torto saldytuve, tai, zinoma, beze nebus kieta, bet jeigu atviram ore, tai sukieteja kaip aisingas. As puosiau beze meduoliu nameli. Po keliu dienu beze buvo kieta kaip aisingas


o tai gaunasi, kad saldytuve del dregmes nekieteja?
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2011 01 09, 23:42)
o tai gaunasi, kad saldytuve del dregmes nekieteja?

taip
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2011 01 10, 00:50)



aciuks.gif
Atsakyti