po pagaminimo ryt poryt
QUOTE(Olesta @ 2011 01 10, 17:02)
po pagaminimo ryt poryt
aisku.
as tai tik sulipdzius neiskenciau ir prapjoviau
ne nu kantrybės nulis tortas gi ne sumuštinis, pabrandinkit gi biškį
Sveikos,
tortus kepu 15 metų su pertraukomis, o dar mokytis ir mokytis
Tik noriu pasisakyti dėl biskvito "kupros". Kažkada per rusų kulinarijos laidą išgirdau, kad biskvitas turi atmintį, kaip supili, taip kyla. Norint, kad kupros nebūtų, reikia krestelt pora kartų formon supiltą biskvitą, bet aš bijau taip daryt, kad "neišgąsdint", todėl visada supiltą tešlą pamaišau formoje mentele, kad neiškiltų vidurys ir kepu visada 140-150 laipsnių kokias 5-10 min (kad per greit pluta nesukietėtų ir bekepant nepraplyštų), kol tolygiai pakyla, paskui jau keliu temperatūrą iki 180 ar daugiau, kaip reikalauja recepte Kupros jau nebeiškepu keletą metų. Tokie mano pastebėjimai, gal kam padės
tortus kepu 15 metų su pertraukomis, o dar mokytis ir mokytis
Tik noriu pasisakyti dėl biskvito "kupros". Kažkada per rusų kulinarijos laidą išgirdau, kad biskvitas turi atmintį, kaip supili, taip kyla. Norint, kad kupros nebūtų, reikia krestelt pora kartų formon supiltą biskvitą, bet aš bijau taip daryt, kad "neišgąsdint", todėl visada supiltą tešlą pamaišau formoje mentele, kad neiškiltų vidurys ir kepu visada 140-150 laipsnių kokias 5-10 min (kad per greit pluta nesukietėtų ir bekepant nepraplyštų), kol tolygiai pakyla, paskui jau keliu temperatūrą iki 180 ar daugiau, kaip reikalauja recepte Kupros jau nebeiškepu keletą metų. Tokie mano pastebėjimai, gal kam padės
QUOTE(mulatux @ 2011 01 10, 17:06)
nereikejo ne puost tada
Lidija, man kazkai nesigauna dabar su kupra, bet irgi islyginu su saukstu.
QUOTE(Bossi @ 2011 01 10, 18:48)
nereikejo ne puost tada
tai anoks ten ir puosimas.mase dejau tik tam,kad pasimokinciau dirbti su ja
vis tiek zinok nezinosi ar skanus neislaikius 2 paru. jau isitikinau. nes vienas atrode nu skanus, bet ne super. kai mazas gabaliukas atstovejo 2.5 paros, skonis buvo super
QUOTE(Bossi @ 2011 01 10, 19:33)
vis tiek zinok nezinosi ar skanus neislaikius 2 paru. jau isitikinau. nes vienas atrode nu skanus, bet ne super. kai mazas gabaliukas atstovejo 2.5 paros, skonis buvo super
Mb neleidau valgyti siandien,bet gi vyras-niekaip neisaiskinau kodel reikia laukti turbut pirmas tortas,kuris jam patiko is mano keptu
Kaip ir zadejau, parodau Snikers torto biskvitus. Kiap tik pasitaike proga vel ji kept.
Kaip ir minejau, lygus, be kepures. Kepta is pilnos normos, tesla padalinta per pus. Forma 25 cm
2-ju biskvitu ausktis 6 cm (nes liniuotes pradzioje dar yra 0,5 cm laisvo)
Bendras 2-ju biskvitu svoris 1020 gr.
Jeigu kalbeti apie surinkto torto svori tai butu:
Biskvitas: ~ 1000 gr.
grietineles kremas ~500 gr. (420 grietinele + cukrus pagal skoni)
Karamelinis kremas ~ 400 gr. (200 gr. rududu, 100 gr. sviestas, 100 gr. riesutai)
Sokoladiniai sluoksniai ~ 200 gr. (sokoladas + pienas)
Sulaistymas ~ 100 gr.
Ir bendras svoris surinkto nepuosto torto : 2,2 kg
plius papuosimas mase ~ 300 gr. (islyginimas + mase)
Tai gi man ir gaunasi kazkur 2,5-2,6 kg
Gal kam pravers
Kaip ir minejau, lygus, be kepures. Kepta is pilnos normos, tesla padalinta per pus. Forma 25 cm
2-ju biskvitu ausktis 6 cm (nes liniuotes pradzioje dar yra 0,5 cm laisvo)
Bendras 2-ju biskvitu svoris 1020 gr.
Jeigu kalbeti apie surinkto torto svori tai butu:
Biskvitas: ~ 1000 gr.
grietineles kremas ~500 gr. (420 grietinele + cukrus pagal skoni)
Karamelinis kremas ~ 400 gr. (200 gr. rududu, 100 gr. sviestas, 100 gr. riesutai)
Sokoladiniai sluoksniai ~ 200 gr. (sokoladas + pienas)
Sulaistymas ~ 100 gr.
Ir bendras svoris surinkto nepuosto torto : 2,2 kg
plius papuosimas mase ~ 300 gr. (islyginimas + mase)
Tai gi man ir gaunasi kazkur 2,5-2,6 kg
Gal kam pravers
[quote=Asseni,2011 01 11, 10:59]
labas rytas ar Jus galite man atsakyti,ar aisinga(kiausinio baltymas,cukraus pudra,rugstele)galima uzsaldyti-kitam tortui,ar svitinti laukan?
labas rytas ar Jus galite man atsakyti,ar aisinga(kiausinio baltymas,cukraus pudra,rugstele)galima uzsaldyti-kitam tortui,ar svitinti laukan?
[quote=keno,2011 01 11, 10:26]
[quote=Asseni,2011 01 11, 10:59]
labas rytas ar Jus galite man atsakyti,ar aisinga(kiausinio baltymas,cukraus pudra,rugstele)galima uzsaldyti-kitam tortui,ar svitinti laukan?
[/quote]
Galima uzsalfyti, galima palikti saldytuve sandariai uzdengtam inde. Ziurint kiek laikyt reikia
[quote=Asseni,2011 01 11, 10:59]
labas rytas ar Jus galite man atsakyti,ar aisinga(kiausinio baltymas,cukraus pudra,rugstele)galima uzsaldyti-kitam tortui,ar svitinti laukan?
[/quote]
Galima uzsalfyti, galima palikti saldytuve sandariai uzdengtam inde. Ziurint kiek laikyt reikia