Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-10


Olestos varskinis gaivumelis(be zeliuku.su persikais)
user posted image user posted image

Olesta,kada jis buna skaniausias? rolleyes.gif
Atsakyti
po pagaminimo ryt poryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 10, 17:02)
po pagaminimo ryt poryt  4u.gif

aisku.
as tai tik sulipdzius neiskenciau ir prapjoviau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
blink.gif ne nu kantrybės nulis blink.gif tortas gi ne sumuštinis, pabrandinkit gi biškį tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
tortus kepu 15 metų su pertraukomis, o dar mokytis ir mokytis rolleyes.gif
Tik noriu pasisakyti dėl biskvito "kupros". Kažkada per rusų kulinarijos laidą išgirdau, kad biskvitas turi atmintį, kaip supili, taip kyla. Norint, kad kupros nebūtų, reikia krestelt pora kartų formon supiltą biskvitą, bet aš bijau taip daryt, kad "neišgąsdint", todėl visada supiltą tešlą pamaišau formoje mentele, kad neiškiltų vidurys ir kepu visada 140-150 laipsnių kokias 5-10 min (kad per greit pluta nesukietėtų ir bekepant nepraplyštų), kol tolygiai pakyla, paskui jau keliu temperatūrą iki 180 ar daugiau, kaip reikalauja recepte 4u.gif Kupros jau nebeiškepu keletą metų. Tokie mano pastebėjimai, gal kam padės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2011 01 10, 17:06)
aisku.
as tai tik sulipdzius neiskenciau ir prapjoviau  doh.gif  biggrin.gif



lotuliukas.gif nereikejo ne puost tada biggrin.gif


Lidija, man kazkai nesigauna dabar su kupra, bet irgi islyginu su saukstu.
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2011 01 10, 18:48)
lotuliukas.gif nereikejo ne puost tada biggrin.gif

tai anoks ten ir puosimas.mase dejau tik tam,kad pasimokinciau dirbti su ja smile.gif
Atsakyti
vis tiek biggrin.gif zinok nezinosi ar skanus neislaikius 2 paru. jau isitikinau. nes vienas atrode nu skanus, bet ne super. kai mazas gabaliukas atstovejo 2.5 paros, skonis buvo super
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2011 01 10, 19:33)
vis tiek biggrin.gif zinok nezinosi ar skanus neislaikius 2 paru. jau isitikinau. nes vienas atrode nu skanus, bet ne super. kai mazas gabaliukas atstovejo 2.5 paros, skonis buvo super

Mb neleidau valgyti siandien,bet gi vyras-niekaip neisaiskinau kodel reikia laukti doh.gif biggrin.gif turbut pirmas tortas,kuris jam patiko is mano keptu rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip ir zadejau, parodau Snikers torto biskvitus. Kiap tik pasitaike proga vel ji kept.

Kaip ir minejau, lygus, be kepures. Kepta is pilnos normos, tesla padalinta per pus. Forma 25 cm

user posted image

user posted image

2-ju biskvitu ausktis 6 cm (nes liniuotes pradzioje dar yra 0,5 cm laisvo)

user posted image

Bendras 2-ju biskvitu svoris 1020 gr.

Jeigu kalbeti apie surinkto torto svori tai butu:
Biskvitas: ~ 1000 gr.
grietineles kremas ~500 gr. (420 grietinele + cukrus pagal skoni)
Karamelinis kremas ~ 400 gr. (200 gr. rududu, 100 gr. sviestas, 100 gr. riesutai)
Sokoladiniai sluoksniai ~ 200 gr. (sokoladas + pienas)
Sulaistymas ~ 100 gr.

Ir bendras svoris surinkto nepuosto torto : 2,2 kg
plius papuosimas mase ~ 300 gr. (islyginimas + mase)

Tai gi man ir gaunasi kazkur 2,5-2,6 kg


Gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 11 sausio 2011 - 10:02
[quote=Asseni,2011 01 11, 10:59]
labas rytas 4u.gif ar Jus galite man atsakyti,ar aisinga(kiausinio baltymas,cukraus pudra,rugstele)galima uzsaldyti-kitam tortui,ar svitinti laukan? rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
[quote=keno,2011 01 11, 10:26]
[quote=Asseni,2011 01 11, 10:59]
labas rytas 4u.gif ar Jus galite man atsakyti,ar aisinga(kiausinio baltymas,cukraus pudra,rugstele)galima uzsaldyti-kitam tortui,ar svitinti laukan? rolleyes.gif cool.gif
[/quote]
Galima uzsalfyti, galima palikti saldytuve sandariai uzdengtam inde. Ziurint kiek laikyt reikia
Atsakyti