Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

stseb, o kaip dėl pentax k-m ir k ? (apie k-x skaičiau jūsų postus, dėl to ir limpa akis prie jų blush2.gif )
konkrečiau tai šis? man įdimu kaip geriau, ar vienas objektyvas 18-200mm ar geriau du atskiri? kokybės atžvilgiu g.gif

http://www.fotoapara...55mm_ _50-200mm

http://www.fotoapara...55mm_ _50-200mm

tai kaip suprantu pentax geriau nei nikon? kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių doh.gif

ir dar klausimukas jei nesunku blush2.gif
suprantu fiksuoto židinio ir zoom objektyvai, bet kuom skiriasi ir kam skirti
plačiakampis, standartinis ir tele ? kurie būna kitiniai?
http://www.vilbrafot...ndex.php?id=122
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 10 sausio 2011 - 11:41
QUOTE(Aryvle @ 2011 01 10, 11:34)
tai kaip suprantu pentax geriau nei nikon? kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių  doh.gif

Reikia žiūrėti į konkrečius modelius, negalima taip vienareikšmiškai pasakyti, kad kompanijos X gaminiai geresni, nei kompanijos Y.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 10, 16:33)
Reikia žiūrėti į konkrečius modelius, negalima taip vienareikšmiškai pasakyti, kad kompanijos X gaminiai geresni, nei kompanijos Y.

na šita aš suprantu, bet pentax k-x korpusas metalinis, bent jau taip tašo, ir tarkim kai stseb minėjo, kitiniai objektyvai jų geresni nei nikon. tik galvoju ar imti iškart su dviem objektyvais, ar geriau su vienu ir paskui kada dasipirkti g.gif

kokia jūsų nuomonė būtent apie pentax k-x?
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2011 01 10, 16:09)
na šita aš suprantu, bet pentax k-x korpusas metalinis, bent jau taip tašo

Tikrai ne metalinis.

, ir tarkim kai stseb minėjo, kitiniai objektyvai jų geresni nei nikon.

Diskutuotinas klausimas.

Na, entry level'io fotoaparatas. Tiesa, galima įsigyti ne vien tik juoda wink.gif
Atsakyti
Sveiki, noriu patarimo.
labai reikia skubiai nusipirkti fotoaparata. Reikia fotografuoti interjerines leles, taip pat kad fotoaparatas tiktu ir gamtai fotorafuoti - kelionese ir siaip seimai. vieni siulo veidrodini kiti sako uzteks muilines.

as labaiu linkusi i veidrodini fotoaparata, siek tiek su juo fotografavus, taim man ju nuotrauku kokybe patiko, prie muilines nepridesi. Aisku gal ir geresniu yra nei mano bandytas. (Nikon)

Padekit ir patarkit koki modeli pirkti iki 1500 lt.
Atsakyti
Ieškau nebrangaus tarpinio varianto tarp skaitmeninės muilinės ir veidrodinio, kad būtų rankiniai nustatymai. Reikalingas šeimos ir kelionių nuotraukoms, nebenoriu tampytis su Zenitu. Ką manote apie Canon SX 120 IS?
Atsakyti
Kaip sis fotoaparatas Nikon D3100 + 18-55mm II?
Gal kas turite?

Atsakyti
na šita aš suprantu, bet pentax k-x korpusas metalinis, bent jau taip tašo, ir tarkim kai stseb minėjo, kitiniai objektyvai jų geresni nei nikon. tik galvoju ar imti iškart su dviem objektyvais, ar geriau su vienu ir paskui kada dasipirkti  g.gif

Metalinių korpusų jau senokai negamina. kiek prisimenu yra metalinis karkasas.
Aš būčiau linkęs imti atskirai kūną ir padorų objektyvą, bet viskas atsiremia į finansus. Šiaip reikėtų konkrečiai žiūrėti kas gaunasi. Jei perkant su dviem objektyvais kaina nedaug skiriasi nuo fotoaparato su vienu objektyvu - pirkti su dviem. Jei kainų skirtumas ženklus... Na, reikėtų labai rimtai pagalvoti. Iš pradžių kitinių užtenka, bet jei išbandai rimtesnį... smile.gif

QUOTE(fotolama @ 2011 01 10, 16:23)
Diskutuotinas klausimas.

Vaizdo kokybė gal ir panaši: vienur vienas, kitur kitas pranašesnis. Tačiau Nikon su objektyvu neduoda blendos, fokusuoti reikia sukiojant priekinį lešį, kuris linkęs klibėti. Dėl vaizdo kokybės, daug ką galima nurašyti skoniui ir subjektyvumui, tačiau naudojimo patogumas žymiai didesnis.

QUOTE(juratele2006 @ 2011 01 11, 11:48)
Sveiki, noriu patarimo.
labai reikia skubiai nusipirkti fotoaparata. Reikia fotografuoti interjerines leles, taip pat kad fotoaparatas tiktu ir gamtai fotorafuoti - kelionese ir siaip seimai. vieni siulo veidrodini kiti sako uzteks muilines.

as labaiu linkusi i veidrodini fotoaparata, siek tiek su juo fotografavus, taim man ju nuotrauku kokybe patiko, prie muilines nepridesi. Aisku gal ir geresniu yra nei mano bandytas. (Nikon)

Padekit ir patarkit koki modeli pirkti iki 1500 lt.

Paskaitykite kas rašyta anksčiau, manau, kad pasiūlymų rasite.

QUOTE(mama Danutė @ 2011 01 11, 22:45)
Ieškau nebrangaus tarpinio varianto tarp skaitmeninės muilinės ir veidrodinio, kad būtų rankiniai nustatymai. Reikalingas šeimos ir kelionių nuotraukoms, nebenoriu tampytis su Zenitu. Ką manote apie Canon SX 120 IS?

Nuo Zenito prie muilinės?! Pagalvokite ar tikrai jums užteks lėto, plastmasinio žaisliuko vietoje neužmušamo veidrodinio fofoaparato? Jeigu iki šiol fotografavote Zenitu, geriau galvokite apie veidrodinį.
Šiaip SX120 visai neblogas pasirinkimas. Kainos ir kokybės santykis tikriausiai linkęs būti geru. Tačiau nereikėtų tikėtis, kad rankiniai nustatymai bus itin patogūs, taip pat, vaizdo kokybe tikrai nusileis zenitui. Prieš perkant rekomenduoju gyvai pabandyti keisti nustatymus, padaryti kelis bandomuosius kadrus ir tuomet nuspręsite ar fotoaparatas vertas dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 01 12, 14:23)

Nuo Zenito prie muilinės?! Pagalvokite ar tikrai jums užteks lėto, plastmasinio žaisliuko vietoje neužmušamo veidrodinio fofoaparato? Jeigu iki šiol fotografavote Zenitu, geriau galvokite apie veidrodinį.

Jeigu biudžetas leistų, tai ir pagalvočiau apie kokį Canon EOS verysad.gif Bet reikia kažko tokio, kad galėtum įsimesti į rankinę ir ten nieko nejaustum. Zenitas gerai, bet jau svoris to neužmušamo + dar blykstė doh.gif , kai pagalvoji, kad visą dieną teks su juo prasitampyti... schmoll.gif Todėl ir svarstau, ar rinktis pigiausią automatinį kompaktinį Canoną, ar visgi su rankiniais nustatymais kokybės ieškoti.
Atsakyti
QUOTE(mama Danutė @ 2011 01 12, 23:08)
Jeigu biudžetas leistų, tai ir pagalvočiau apie kokį Canon EOS verysad.gif Bet reikia kažko tokio, kad galėtum įsimesti į rankinę ir ten nieko nejaustum. Zenitas gerai, bet jau svoris to neužmušamo + dar blykstė doh.gif , kai pagalvoji, kad visą dieną teks su juo prasitampyti... schmoll.gif Todėl ir svarstau, ar rinktis pigiausią automatinį kompaktinį Canoną, ar visgi su rankiniais nustatymais kokybės ieškoti.

O kodėl Canon? Yra ir kitų gamintojų, kurie tikrai nenusileidžia ar net lenkia kokybe. Toje kainų zonoje rankiniai nustatymai prasmės turi tik kontroliuojamomis sąlygomis. Tarkime ant stalo pasidedate vazą ir ją fotografuojate. Tuomet galima ir diafragmą pasukioti ir išlaikymą pakaitalioti. Tačiau skirtumas tarp pilnai atvertos ir pilnai užvertos diafragmos nebus didelis. Vienintelis naudingesnis dalykas - išlaikymo reguliavimas, ypač jei reikia ilgesnio. Jei žmogus pereina nuo juostinio veidrodinio, jis pakankamai greitai pradeda stengtis persikraustyti prie skaitmeninio veidrodinio arba bent labai ženkliai rimtesnės muilinės. Todėl gal geriau ilgiau pataupyti ir nusipirkti rimtesnį aparatą, be to, juk juostelė turi savo žavesio. wink.gif
Atsakyti
Sveiki,

kolkas esu megeja, taciau noriu uzsiimti tuo placiau - siuo metu turiu skaitmenini Sony , taciau noriu pereiti prie "rimtesnes"technikos.
Planuoju uzsirasyti i fotografijos, fotoshopo kursus (nors nesu visiskai zalia) ir apskritai visa savo laisva laika skirti fotografijai, nes labai jau traukia smile.gif

Planuoju artimiausiu metu pirkti veidrodini aparata, biudzetas ~3500-5000 lt. Yra galimybe parsivezti is JAV, o ten kainos zymiai mazesnes, kaip zinia. Planuoju, kad fotografija taptu mano 'darbu' - noriu isirengti studija, fotografuoti krikstynas, kitas sventes ir pan.

Buvau nusiziurejus Canon7D - bet daug radau info, kad nelabai tinka studijinei fotografijai, o labiau reportazinei..

Ir apskritai neapsirpendziu - ar geriau pradziai pirkti prastesni veidrodini ir mokintis su juo metus kitus, o paskui jau ziuretis profesionalaus, ar is karto ziureti rimtesni ( bet nezinau ar imanoma uz toki biudzeta).
Pazistamas pataria ziuretis CANON - sako ju valdymas patogesnis, bet as savo nuomones, deja, neturiu sad.gif

Buciau laaaabai dekinga jei pasiulytumet keleta konkreciu modeliu pagal mano poreikius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrutia @ 2011 01 19, 11:20)
Pazistamas pataria ziuretis CANON - sako ju valdymas patogesnis, bet as savo nuomones, deja, neturiu sad.gif

Pažįstamas naudoja Canon, tai jam Canon valdymas patogesnis, Nikon naudojantis guls kryžium, kad Nikon patogesnis, Pentax naudotojas dievagosis, kad Pentax patogiausias ir t.t. smile.gif
Atsakyti