QUOTE(Natele @ 2011 01 11, 08:15)
kadangi jums tas klausimas, rodos, buvo aktualus del to neemimo 56 dienu, tai siryt kazkaip pagalvojau, kad gal aiskintis , kaip yra is tiesu, reiktu pradet ne nuo Sodros, o nuo to, kas pranesa Sodrai apie tokias atostogas

. Jei neimat tu 126d., tuomet kas turi pranest apie tas 56d. po gimdymo? Ligonines gydytojas gauna tokia info ar pati mama su prasymu i Sodra

? Jei ligonines gydytojas, tai reiktu besiruosianciu gimdyt paprasyt, kad pasidometu tuo placiau...
Kazkaip baisu, man rodos, vien Sodra pasikliaut, kai niekas to realiai is cia besilankanciu neisbande

.
tas klausimas apie kurį tn rašiau, tai buvo mamytei aktualus, apie 2009metus
o dėl neėmimo NGA aš jau viską išsiaiškinau nuo a iki ž
pradinio biuletenio neimi, paskui kai pagimdai seselė juk klausia, kada tavo dekretas ir pan ir šiaip prieš gimdant pasakai, jog tu nesi NGA, jie pagal sodros nr matys beja

o kol tu neužregistruosi savo NGA sodroj ar per sistemą gal galima, nesu tikra, niekas į jas neišleis
QUOTE(Rittule @ 2011 01 11, 09:04)
bet kokiu atveju tam, kad skirta būtų skirta pašalpa, jos reikia paprašyti Sodros....
Sakykit, ar prieš prašant/paskiriant motinystės (tėvystės) pašalpą, galima oficialiai užklausti Sodros apie priskaičiuotą kompensuojamojo DU dydį?
sodra man teikė pažymas tik iš to ką jie man mokėjo, pašalpą, visa kita prašyti reikia darbovietėj