QUOTE(laurutexxxx @ 2011 01 30, 17:59)
O kažin ar galėčiau nueiti į Sodra ir ten viską išklausinėti, ar tikrai gaučiau motinystės pašalpas išdirbusi terminuotame darbe (sutartis bus daroma 2 metams)? Nepažiūrėtų ten į mane kreivai?
o patarkite, ar verta tada darbdaviui sakyti, kad ruošiuosi daryti vaikutį?Juk jam turėtų būti vienodai, nes teisės sugrįžti į darbą po vaiko auginimo atostogų aš neturėsiu?Nes aš tik pavaduosiu tą tikrąją mokytoją, kuri tuo metu augins vaikelį.
Be abejo, kad galit ir Sodroj pasiklausti, jei pataikysite pas normalią konsultantę, o ne pas kokią piktą ir viskuo nepatenkintą plius nieko dorai neišmanančią niurzgą, viską turėtų išaiškinti. Bet čia jau kaip pasiseks. Geriausia pateikti jiems užklausimą raštu. O dėl savo planų atskleidimo ar neatskleidimo darbdaviui, tai čia jau tik nuo jūsų ir darbdavio tarpusavio santykių priklauso.
QUOTE(KasYra @ 2011 01 30, 18:00)
Bet dabar taip suabejojau, jeigu as i dekreta iseiciau koki rugsejo ar spalio menesi, o terminuota darbo sutartis baigiasi birzeli, kaip tada?

Jei pateikiu darbdaviui pazyma, kad laukiuosi, tai kaip suprantu neturetu atleisti pasibaigus sutarciai, palaukti bent kol iseisiu i dekreta
Pagal įstatymus jei pateiksite darbdaviui pažymą apie nėštumą jūsų atleidimo data turėtų būti nukelta mėnesiui po nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos.