QUOTE(raganele @ 2007 05 09, 19:12)
Aš optimistiškai tikiuosi, kad elektra nedinginės

O dujiniam katilui ir boileriui elektos reikia?
Dar klausimėlis - kodėl sako, kad pastatomi katilai - "rimti", o pakabinami - ne

čia dar vienų santechnikų konsultaciją ką tik apturėjau

patarė 2 variantą, bet su pastatomu "rimtu" buderus katilu ir 200 l boileriu, nes atseit momentinis irgi "nerimta"
Na, matai, visko būna

Optimizmas statantis namą yra gerai

Mūsų kaimynai daug vyresni už mus, iškankinti statybų nesibaigiančių užsidegdavo mūsų optimistiškumu ir tuo žavėdavosi

Visko būna ir vanduo dingsta, jeigu aplink statybos vyksta.. be jokio perspėjimo, todėl dar ir dabar stovi "bačiokai" namuose su vandeniu, "jeigu kas". Nebuvo tik, kad dujos be perspėjimo dingtų.. TIk spaudimas per dyyydelius šalčius būna, kad sumažėja ir tada truputį "nesmagu" būna
Taip, elektros reikia dujiniam katilui, be jos jis nedirba..

O boileris, jeigu jis universalus (pas mus galima perjungti ir "ant" elektros).. žodžiu jis tik nešildo vandens, jeigu katilas neveikia, arba ne nuo elektros šildo.. Pas mus 200 l irgi stovi boileris ir dar taip nebuvo, ka dmums neužtektų karšto vandens..
Na dėl rimtumo, tai ir aš girdėjau, kad pastatomi yra rimtesni.. kodėl - nepasakysiu.. Pas mus pakabinamas.. Paprasčiausiai mes tokį ėmėm dėl vietos, kad katilinės neužstaty, nes radom ir taip, kuo ją užkraustyt

Dabar statyčiau pastatomą katilą.. ir netgi tokį, kurio viduje yra boileris.. na stovi sau tokia spinta ir viskas.. O mes dar pakabinom ir tą 200 l boilerį..

tai šluostant grindis ne kartą galvą susimušiau..
O momentinis tai mano manymu labiausiai itnka butams, kur yra problema su katilo pastatymu, ta prasme dėl vietos..
O name, jeigu yra atskira katilinė tai rekomenduočiau su boileriu
Nu ir prirašiau, tikiuosi rasi kokios vertingos info..