Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 46 namučiai

QUOTE(adžani @ 2011 01 01, 15:29)
Agne,idomi statistika  thumbup.gif ,o kiek pinigu isleista. blink.gif

Dabar kai pagalvoju, ką galėčiau nusipirkt už tą 1000lt doh.gif Bet myliu savo knygas wub.gif Mamos reakcija, kai pasakiau, buvo maždaug tokia swoon.gif blink.gif laugh.gif
Atsakyti
2010 METŲ ATASKAITA

VISO PERSKAITYTA: 117 (į šį sąraša traukiau tik grožinę literatūrą)

IŠ JŲ VAIKIŠKOS, SKAITYTOS KARTU SU MAŽAJA: 15

ANGLŲ KALBA SKAITYTOS:
38

RUSŲ KALBA SKAITYTOS: 16

ĮSIGYTA KNYGŲ: beveik 300

GRAUŽTUKŲ (NEBAIGTŲ SKAITYTI): 0
---------------------------------------------------------------------------------------------

METŲ TRAGEDIJA: Dan Brown 'Prarastas simbolis' (ją taip pat ir ilgiausiai skaičiau, beveik 6 mėn.)

METŲ IŠŠŪKIS: Fiodoras Dostojevskis 'Demonai' (skaičiau originalo kalba)

METŲ NUSIVYLIMAI:Sophie Van der Stap 'Mergaitė su devyniais perukais'

METŲ ATRADIMAI:
Arto Paasilinna 'Gudrioji nuodų virėja', 'Zuikio metai', 'Kaukiantis malūnininkas' ir 'Grupinės savižudybės magija'
Julio Cortazar 'Žaidžiame klases'

METŲ GERIAUSIOS: Katherine Neville 'Aštuoni'
Wieslaw Mysliwski 'Traktatas apie pupelių gliaudymą'
Jean Christophe Grange 'Purpurinės upės'
Marianne Fredriksson 'Ana, Hana ir Johana'
Kathy Reichs 'Jau mirusi'
Jose Saramago 'Evangelija pagal Jėzų Kristų'
Malgorzata Saramonowicz 'Veidrodžiai'
Khaled Hosseini 'Tūkstantis saulių skaisčių'

METŲ KNYGA:
Salman Rushdie 'Paskutis Mauro atodūsis' (labai ilgai negalėjai apsispręsti, kuri geriau ar ši ar 'Evangelija pagal Jėzų Kristų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 01 sausio 2011 - 17:20
Su Naujaisiais! newyear.gif Bukit sveikos ir laimingos!

As ka tik pabaigiau "Tukstantis sauliu skaisciu",ir tikrai zinau,kad tai buvo pirma ir paskutine musulmoniska knyga doh.gif ne delto,kad ji labai bloga ar neidomi,bet del to,kad pajauciau labai didele nemeile kai kuriems musulmoniskiems "paprociams" doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 01 01, 16:27)
Su Naujaisiais! newyear.gif Bukit sveikos ir laimingos!

As ka tik pabaigiau "Tukstantis sauliu skaisciu",ir tikrai zinau,kad tai buvo pirma ir paskutine musulmoniska knyga doh.gif ne delto,kad ji labai bloga ar neidomi,bet del to,kad pajauciau labai didele nemeile kai kuriems musulmoniskiems "paprociams"  doh.gif

noriu pataisyti tave, nes tu dabar LABAI suklydai. NĖRA musulmoniškų papročių yra tik gairės kaip turėtų gyventi tikras musulmonas, bet deja, jų 100 proc nesilaikoma, nes jie yra iškraipyti tradicijų. Ką pasakoja Hosseini savo knygoje yra Afganistane paplitę papročiai ir tai nieko bendra neturi su tikruoju islamu.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 01 01, 17:40)
Klasikos mėgėjoms,ar patiko"Tuštybės mugė",Zola romanai? smile.gif

"Tuštybės mugė" man patiko, o Zola kai kurios knygos truputį nuobodžios, bet irgi patinka.

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 18:19)
2010 METŲ ATASKAITA

Vos nuo kėdės nenukritau. thumbup.gif Beveik po knygą kiekvienai metų dienai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 18:36)
noriu pataisyti tave, nes tu dabar LABAI suklydai. NĖRA musulmoniškų papročių yra tik gairės kaip turėtų gyventi tikras musulmonas, bet deja, jų 100 proc nesilaikoma, nes jie yra iškraipyti tradicijų. Ką pasakoja Hosseini savo knygoje yra Afganistane paplitę papročiai ir tai nieko bendra neturi su tikruoju islamu.

Kad ir kaip ten bebutu netraukia manes pazindintis su rytu kultura ir islamu schmoll.gif schmoll.gif Cia ne i tema,bet as tik vis galvoju kodel siuo metu visi karai vis kyla tame musulmoniskame regione,ko ten kas nepasidalina g.gif Negi nafta del visko kalta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 16:08)
Nelabai apie miestą smile.gif tai jo atsiminimų knyga. Žinoma, kokie atsiminimai be miesto aprašymų, jame gyvenančių žmonių analizės. Tačiau manau, viskas labai pateikta per autoriaus jausmų prizmę, t.y. jo vaikystė, šeimos gyvenimas, paauglystė ir miestas, kuris įkvėpė jį kūrybai.

Na intuicija man sako, kad vistiek turėtų daugiau mažiau man patikti smile.gif

QUOTE(eliss @ 2011 01 01, 16:40)
Klasikos mėgėjoms,ar patiko"Tuštybės mugė",Zola romanai? smile.gif

"Tuštybės mugę" varčiau, bandžiau skaitinėti (pas tėvus yra ši knyga Pasaulinės literatūros serijoje), bet nesudomino ji manęs tiek, kad rimtai prisėsčiau, ir apsispręsčiau ją skaityti blush2.gif
O Zola romanų keletą skaičiau, bet išties seniai. Man tuomet patiko. Tik bent tie, kurie man į rankas papuolė, buvo pakankamai niūrūs (jei prisiminimai neapgauna, nuotaikos panašios kaip kad "Andželos pelenai"). Tai jei nesibaidai apie sunkų gyvenimą skaityti, manau, tikrai būtų verta bent pabandymo šio autoriaus kūryba.

QUOTE(adžani @ 2011 01 01, 16:43)
Dvi knygas skaitysi? g.gif Nes ji dviemis knygomis parasyta. bigsmile.gif Knygyne sake,kad labai gera.

Man nepasakyčiau, kad "Kristina Lavransdatter" labai patiko. Bent aš tikėjausi iš jos kažkiek daugiau blush2.gif Ir galėjo ji būti ne tiek ištempta. Kur kas labiau patiko panaši savo charakteriu ir stiliumi saga "Ditė - žmogaus kūdikis".

QUOTE(adžani @ 2011 01 01, 16:53)
O man knygyne rode tik dvi,nors vienoje knygoje buvo 2 tomai tai ir gaunasi trys. mirksiukas.gif

Nauja tikrai išleista dviejomis knygomis, pati tokią skaičiau. Pirmoje knygoje I tomas. O antroje - II ir III tomas.

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 17:19)
GRAUŽTUKŲ (NEBAIGTŲ SKAITYTI): 0
---------------------------------------------------------------------------------------------

Šaunuolė bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 17:36)

Aš pati skaitydama ne "Tikras istorijas", o musulmoniškus grožinės literatūros kūrinius (tokius kaip kad "Bėgantis paskui aitvarą", "Mečetės namai") arba kokybiškesnes publicistinio stiliaus knygas apie tuos kraštus ("Kabulo knygininkas", "Juodosios našlės") jau maždaug susidariau vaizdą apie tai, kaip kartais manipuoliuojama sąvoką "islamas". Kaip po religine vėliava dažnai eina karai, žudymai ir smurtas. Bet iš kitos pusės tai juk nieko nauja. Juk su krikščionybe kažkada irgi taip buvo. Prisiminkime kryžiaus karus. Taigi kai religija ir valdžios troškimas, troškimas manipuliuoti susilieja į viena, laukia labai negeri dalykai. O ar vienokia, ar kitokia ta religija, kažin ar yra kažkoks esminis skirtumas. Juk sakoma - iš tiesų Dievas yra vienas, tik vadiname jį skirtingais vardais. Religinis fanatizmas apskritai yra baisu, nesvarbu, kokia ta religija bebūtų doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Creed @ 2011 01 01, 18:03)
Kad ir kaip ten bebutu netraukia manes pazindintis su rytu kultura ir islamu schmoll.gif  schmoll.gif Cia ne i tema,bet as tik vis galvoju kodel siuo metu visi karai vis kyla tame musulmoniskame  regione,ko ten kas nepasidalina g.gif Negi nafta del visko kalta? g.gif

Tu esi teisi mirksiukas.gif Gal ir dar kažkokio gėrio ten yra, gal dar kažkokių turtų (nelabai tuo domiuosi, tiesą sakant blush2.gif ) Bet ne šiaipsau juk rusų armijos pastoviai veržiasi į tuos regionus tvarkos daryti. Kad ir į Čečėniją.
Atsakyti
pradėjau John Ajvide Lindqvist ,,Įsileisk mane'' bigsmile.gif visai įdomi pradžia. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 18:19)

Oho. blink.gif
O aš pradėjau šią. smile.gif Labai gerų atsiliepimų prisiskaičiau ir pagriebiau,nors kitos dar buvau nebaigus. doh.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 01 sausio 2011 - 18:27
QUOTE(katilina @ 2011 01 01, 16:41)

Vos nuo kėdės nenukritau.  thumbup.gif  Beveik po knygą kiekvienai metų dienai.  smile.gif

išlaidautoja aš esu, žinau tai ką jau padarysi blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Laba diena Naujaisiais Metais,

Kol perskaičiau visus topus ir atsiliepimus

QUOTE(laTulipe @ 2011 01 01, 15:16)
Laba diena (norėjau rytas rašyt laugh.gif ) biggrin.gif
Dostojevskis ,,Nusikaltimas ir bausmė''

Labai patiko atsiliepimas. Dabar beveik ir prisiminiau, kaip ten viskas buvo. Bet visai norėčiau knygą paskaityti dar kartą.

Mano paskutinė perskaityta senųjų metų knyga John Irving „Vidutinio svorio santuoka".
Irvingo knygas galima būtų suskirstyti į dvi dalis: šalia tikrai įdomių, netgi jau kultinėmis tapusių knygų, lygiavertę vietą įžūliai stengiasi užsiimti ir visiškai absurdiški romanai apie nieką, tiesiog verčiantys skaitytojus ieškoti nors mažiausių pliusų, pateisinančių išleistus pinigus.

Paskutinė šiais metais perskaityta knyga – kaip tik ir pasitaikė iš pastarosios, įžūliųjų kategorijos. Kaip ištikima Irvingo gerbėja, skaitanti visas jo knygas, kantriai ją perskaičiau, tikėdamasi rasti užslėptų minčių, susukto siužeto, gale paaiškėsiančios priežasties, kodėl gaištu savo brangų laiką. Nieko. Visiškas nulis.

Knygoje pasakojama apie istorinių romanų rašytoją, kurio vardo taip ir nesužinome ir jo žmoną Učę. Likimui susiklosčius, jiedu susipažįsta su jauna, pradedančia rašytoja Edita, kuriai reikia patarimų ir pagalbos (sunku rašyti tas knygas…) ir jos vyru, vokiečių kalbos dėstytoju ir imtynių treneriu Severinu. Pamažu atsiranda bendri pomėgiai (žinoma Viena, menas, literatūra), užsimezga draugystė, o vėliau poros pabando paeksperimentuoti ir apsikeisti partneriais.

Žinoma, Irvingo stilius gana savotiškas ir visos jo knygos gana panašios. Todėl ir šioje visa istorija pasakojama naudojant tas pačias, jau taip gerai žinomas ir mėgstamas temas. Knyga ne apie erotiką, ji rašytojui neįdomi; greičiau knyga – tai imtynių varžybos, kurų metų poros psichologiškai galynėjasi viena su kita: kuris prie kurio labiau prisiriš, kuris kurį stipriau valdys ir kuris labiau kentės, jei bus paliktas. Kaip ir tikrose varžybose, čia irgi būna pertraukėlės, kurių metu sužinome iš kur katras kilęs, kaip susipažino, įsimylėjo ir pan. (Beje, tos pertraukėlės knygoje ir buvo įdomiausios). Ir kaip tikrose varžybose, kažkas yra stipresnis ir kažkas jas laimi.

Aišku, tikras gerbėjas išveria visus rašytojo temų pasikartojimus, dar kartą kantriai paskaito apie imtynes, rašymą ir apie Vieną. Pagaliau randa pateisinimą, kad tai „tik“ trečioji Irvingo knyga. Bet dar vienos panašaus turinio knygos nebeištverčiau.

Knyga tik tikriems Irvingo gerbėjams.

Dabar skaitau Algimanto Zurbos „Krisius“. Na labai patinka, negaliu ir atsitraukti. Kaip kažkas iš mūsų pastebėjo, kad modernieji lietuvių rašytojai temoka iš žodžių sudėlioti sakinius, tai šitas taip natūraliai iš sakinių sudėlioja tekstą ir gaunasi tokia natūrali istorija, na negaliu atsitraukti.
Atsakyti
Rašau ir aš 2010 m. ataskaitą:

Iš viso perskaičiau 109 knygas (iš jų 36 anglų kalba, 17 lietuvių autorių)

Labiausiai patikusios knygos:

Vidmantė Jasukaitytė "Stebuklinga patvorių žolė"
Muriel Barbery "Ežio elegancija"
Rolandas Rastauskas "Privati teritorija"

Kitos labai patikusios knygos:

Arundhati Roy "Mažmožių dievas"
Gintarė Adomaitytė "Šokis ant stalo"
Frederic Beigbeder "Gelbėkit, atsiprašau" ir "Prancūziškas romanas"
John Grisham "Dažytas namas"
Andrei Makine "Žako Dormo žemė ir dangus"
Jurga Ivanauskaitė "Kelionių alchemija"
Wladimir Kaminer "Karinė muzika"
Hunter S. Thompson "Baimė ir neapykanta Las Vegase"
Christian Kracht "Fazerland"
Erlend Loe "Naivus. Super"
Paulo Coelho "Veronika ryžtasi mirti"
Thomas Keneally "Jacko. The great intruder"
David Nobbs "Second from last in the sack race"

Patikusios ir labai prajuokinusios knygos:

Danny Wallace "Jis sako taip"
Peter Mayle "Metai Provanse"
Martynas Starkus "Tuk tuk Indija"

Nepatikusios knygos:

Marguerite Duras "Vicekonsulas"
William S. Burrougs "Nuogas kąsnis"
Anna Davis "Batelių karalienė"
Gasparas Aleksa "Ėriukėlis stiklo ragais"
Valdas Bartas "Mirtis Nidoje"

Metų atradimas:

Vidmantė Jasukaitytė (kol kas tik viena knyga)
Gintarė Adomaitytė (jos esė knygos)

Buvo knygų, kurias pradėjau ir nepabaigiau, bet jų graužtukais nelaikau, nes vis tiek kada nors perskaitysiu.

Atsakyti