QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 16:08)
Nelabai apie miestą

tai jo atsiminimų knyga. Žinoma, kokie atsiminimai be miesto aprašymų, jame gyvenančių žmonių analizės. Tačiau manau, viskas labai pateikta per autoriaus jausmų prizmę, t.y. jo vaikystė, šeimos gyvenimas, paauglystė ir miestas, kuris įkvėpė jį kūrybai.
Na intuicija man sako, kad vistiek turėtų daugiau mažiau man patikti
QUOTE(eliss @ 2011 01 01, 16:40)
Klasikos mėgėjoms,ar patiko"Tuštybės mugė",Zola romanai?
"Tuštybės mugę" varčiau, bandžiau skaitinėti (pas tėvus yra ši knyga Pasaulinės literatūros serijoje), bet nesudomino ji manęs tiek, kad rimtai prisėsčiau, ir apsispręsčiau ją skaityti
O
Zola romanų keletą skaičiau, bet išties seniai. Man tuomet patiko. Tik bent tie, kurie man į rankas papuolė, buvo pakankamai niūrūs (jei prisiminimai neapgauna, nuotaikos panašios kaip kad
"Andželos pelenai"). Tai jei nesibaidai apie sunkų gyvenimą skaityti, manau, tikrai būtų verta bent pabandymo šio autoriaus kūryba.
QUOTE(adžani @ 2011 01 01, 16:43)
Dvi knygas skaitysi?

Nes ji dviemis knygomis parasyta.

Knygyne sake,kad labai gera.
Man nepasakyčiau, kad
"Kristina Lavransdatter" labai patiko. Bent aš tikėjausi iš jos kažkiek daugiau

Ir galėjo ji būti ne tiek ištempta. Kur kas labiau patiko panaši savo charakteriu ir stiliumi saga
"Ditė - žmogaus kūdikis".
QUOTE(adžani @ 2011 01 01, 16:53)
O man knygyne rode tik dvi,nors vienoje knygoje buvo 2 tomai tai ir gaunasi trys.
Nauja tikrai išleista dviejomis knygomis, pati tokią skaičiau. Pirmoje knygoje I tomas. O antroje - II ir III tomas.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 17:19)
GRAUŽTUKŲ (NEBAIGTŲ SKAITYTI): 0
---------------------------------------------------------------------------------------------
Šaunuolė
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 01, 17:36)
noriu pataisyti tave, nes tu dabar LABAI suklydai. NĖRA musulmoniškų papročių yra tik gairės kaip turėtų gyventi tikras musulmonas, bet deja, jų 100 proc nesilaikoma, nes jie yra iškraipyti tradicijų. Ką pasakoja Hosseini savo knygoje yra Afganistane paplitę papročiai ir tai nieko bendra neturi su tikruoju islamu.
Aš pati skaitydama ne "Tikras istorijas", o
musulmoniškus grožinės literatūros kūrinius (tokius kaip kad "Bėgantis paskui aitvarą", "Mečetės namai") arba kokybiškesnes publicistinio stiliaus knygas apie tuos kraštus ("Kabulo knygininkas", "Juodosios našlės") jau maždaug susidariau vaizdą apie tai, kaip kartais manipuoliuojama sąvoką "islamas". Kaip po religine vėliava dažnai eina karai, žudymai ir smurtas. Bet iš kitos pusės tai juk nieko nauja. Juk su krikščionybe kažkada irgi taip buvo. Prisiminkime kryžiaus karus. Taigi kai religija ir valdžios troškimas, troškimas manipuliuoti susilieja į viena, laukia labai negeri dalykai. O ar vienokia, ar kitokia ta religija, kažin ar yra kažkoks esminis skirtumas. Juk sakoma - iš tiesų Dievas yra vienas, tik vadiname jį skirtingais vardais. Religinis fanatizmas apskritai yra baisu, nesvarbu, kokia ta religija bebūtų
Papildyta:
QUOTE(Creed @ 2011 01 01, 18:03)
Tu esi teisi

Gal ir dar kažkokio gėrio ten yra, gal dar kažkokių turtų (nelabai tuo domiuosi, tiesą sakant

) Bet ne šiaipsau juk rusų armijos pastoviai veržiasi į tuos regionus tvarkos daryti. Kad ir į Čečėniją.