Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 46 namučiai

taip smile.gif

aų Ingėną kažkaip buavu aptikusi - BAltušis išdavė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 01 05, 17:45)
Pašnibždėk ir man  biggrin.gif

Na čia gal jau muminuko klauskis tongue.gif mirksiukas.gif Negaliu be jo leidimo išduoti smile.gif

QUOTE(muminukas @ 2011 01 05, 17:47)
*taip smile.gif

**aų Ingėną kažkaip buavu aptikusi - BAltušis išdavė biggrin.gif

*Na vat, atspėjau tongue.gif Ir vėl detektyvą pažaidžiau lotuliukas.gif

** Daėjo ne iš pirmo karto, kur tai galėjai įžvelgti tongue.gif doh.gif Giminystės ryšius turėjai omenyje, taip? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 05 sausio 2011 - 17:53
muminuk, o tu su Nabokovu ryšių neturi? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 05, 17:59)
muminuk, o tu su Nabokovu ryšių neturi?  lotuliukas.gif

Šmaikštuolė biggrin.gif
Atsakyti
Dorifore, mačiau, kad ieškai Isaac Bashevis Singer "Vergas". Tai jei tau įdomu, jį SM pardavinėja už 10 Lt blush2.gif
Atsakyti
Algimantas Zurba. Krisius.

Seniai norėjau paskaityti kokį naują lietuvišką romaną, tačiau labai dažnai atbaidydavo pernelyg depresyvios temos ir dirbtinai sumoderninti tekstai. Ir jau tikrai nesitikėjau, kad toks geras gali būti romanas, su viršelyje nupieštu kareivišku šautuvu.

Ne, nemėgstu karo. Ir pokario tema man nėra pati geriausia. Bet atsitiktinai pakliuvusi į rankas knyga ir iš smalsumo perskaitytas pirmas sakinys jau nebepaleis, lapai versis vienas po kito, įvykiai vys vienas kitą, laikai keisis, žmonės… Būtent svarbūs žmonės. Autorius nepaprastai įtaigiai vaizduoja Žvaiginių kaimo gyventojų, ypatingai vieno neturtingo kaimiečio Krisiaus Turčilo, gyvenimą karo ir pokario metais. Ir dar vėliau, kaip atrodo, neramieji laikai jau praeityje.

Žinoma, atrodytų, nieko čia naujo nebegalima parašyti, viskas jau matyta ir skaityta. Viską žinom: dieną stribai, naktį – miškas. Tačiau knygoje svarbiausia ne tai. Svarbiausia – paprastas kaimo žmogus. Kaip jam viskas tuo metu atrodo, kaip jis viliasi, išgyvena, kaip bando tvarkytis. Saugoti šeimą. Kaimynus. Dar kartą išgyventi. Nesikišti. O gal atvirkščiai, pasipriešinti?

Dar knyga ypatinga savo kalba. Ji paprasta, nėra jokių specialiai prigalvotų frazeofogizmų, prikaišiotų pagražinimų, ji natūrali. Ir kartu nepaprasta – tiesiog matai užpustytus trobesius, žvėrių įmintus pėdsakus, arklius, susmingančius į pusnis iki pat pilvų… Užuodi rūkomų dešrų kvapą. Skaitai, ir tarsi stovėtum kur už karklynėlio ir stebėtum visą kaimą tokį, koks jis anuomet buvo.

Visgi, pabaiga ne visai tokia, kokios norėtųsi. Ji tarsi atitrūkusi nuo viso romano. Bet žinant, kad jame panaudotas autoriaus apsakymo „Krisius“ motyvas ir perskaičius tą apsakymą kaip ir viskas susidėlioja. Krisiaus veikėjas man tarsi kokio lietuvio simbolis, kuriam, nors ir kaip stengtųsi, laimės patirti nėra lemta.

Man labai patiko.

Papildyta:
QUOTE(Finna @ 2011 01 04, 23:03)

Mačiau, kalbėjot apie pirmą skaitomą knygą šiais metais. Pirmoji mano perskaityta knyga šiemet yra J.Picoult "Trapumas". Tiesa, kad ir kokia esu maisto gamybos gerbėja, man ne visada į temą buvo tie receptai knygoje ir vietom netgi erzino g.gif
---

O man atvirkščiai, aš visai ne maisto gamintoja, bet man labai tie receptai knygoje tiko, ir dėl savo aprašymų, ir dėl prasmės jie man pasirodė vietoje.
Perskaitai ir maždaug žinodavai, kas bus sekančiame skyriuje...
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 05, 15:27)
Naujausia U. Eco knyga vadinsis "Prahos kapinės". ax.gif

jau dabar baisingai laukiu biggrin.gif

QUOTE(sphinx @ 2011 01 05, 15:46)
O Pamuko "Nekaltybės muziejų" ir aš kol kas padėjau į šoną, gal kada nors grįšiu prie jos blush2.gif

o kas tau nepritiko? smile.gif Pasirodo ne aš viena čia tokia ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Skaitanti @ 2011 01 05, 17:23)
Algimantas Zurba. Krisius.
[b]

Labai labai noriu paskaityti šią knygą. Man visada labai patiko Zurbos kūrybą.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 05, 18:26)
o kas tau nepritiko? smile.gif Pasirodo ne aš viena čia tokia  ax.gif

Na, aš tiesiog šiuo metu tingiu tookią storą knygą apie meilę skaityt... blush2.gif Be to, kažkaip nelabai užkabino ax.gif
Atsakyti
Nuo rytojaus maximoj jotemos knygoms 30%.Tukstantis sauliu skaisciu gaunasi labai gera kaina thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2011 01 05, 18:08)
Dorifore, mačiau, kad ieškai Isaac Bashevis Singer "Vergas". Tai jei tau įdomu, jį SM pardavinėja už 10 Lt blush2.gif

Ačiū, kad pranešei 4u.gif Aš noriu surinkti visą XX a. aukso fondo kolekciją ax.gif

Fati, o tu gal žinai daugiau ką apie Eco knygą? Angliškai gal skaitinėjai?

Kaip aš noriu paskaityti knygą, bet neturiu nieko po ranka doh.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

o aš turiu prisipažinti, kad neįveikiau nei "Panelės Smilos sniego jausmo", nei "Tyliosios mergaitės", nors abi turėjau blush2.gif ne mano skonio vis dėlto šios knygos buvo..

QUOTE(muminukas @ 2011 01 05, 14:12)
gal kuri esate skaičiusi user posted image

vis bijau pradėti skaityti  unsure.gif teta skaitė, jos patirtis panaši, sakė, kad beveik visą knygą praverkė  unsure.gif

skaičiau, tiksliau klausiau audio knygą smile.gif tikrai jautri, gili, sukrečianti knyga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 01 05, 17:32)
Nuo rytojaus maximoj jotemos knygoms 30%.Tukstantis sauliu skaisciu gaunasi labai gera kaina thumbup.gif .

Na nepasinaudosiu šia nuolaida, nes nebėra ką norėčiau arba ko nebūčiau skaičiusi ar ko neturėčiau iš jų išleistų ax.gif
Atsakyti