Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės, akinukai.

QUOTE(Mama liala @ 2011 01 06, 14:01)
padarysim operacija,as pati operuota 6metu,zinau kad nieko cia baisaus mirksiukas.gif

Na aš nemedikas, bet kiek žinau akis klijuojama ne tiek korekcijai žvairumo, kiek kad akys nesugalvotų pradėti tingėti. O va tinginė akis tai jau ne akių o smegenų bėda. O to jau jokia operacija ir jokiame amžiuje neatstatys schmoll.gif
Nu man visada noris mamoms su kočėlu per galva suduoti, kai jos galvoja palikti vaiku ligų eigą likimo valiai. O ne kovoti už kiekvieną regėjimo procentą doh.gif Atleiskit man už tai. Nu bet žinau atveji kur žmogus viena akim apako todėl, nu kad tėvai tingėjo jį versti ją lavinti, o kitą netyčia pjaudamas virvę peiliu išsikabino. Nu va ir vietoj to kad matytu viena akim yra visai aklas. Ar jūs tikros, kad likimas kada nepapokštaus su jūsų vaikais panašiai? Gal jei gyditojai mato reikalą, tai ir mamos galėtų pasikankinti... g.gif
Mums irgi su amžium vis sunkiau tą akytę klijuoti, bet kalbų kad galima ją neklijuoti nė negali būti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2011 01 06, 16:58)
Na aš nemedikas, bet kiek žinau akis klijuojama ne tiek korekcijai žvairumo, kiek kad akys nesugalvotų pradėti tingėti. O va tinginė akis tai jau ne akių o smegenų bėda. O to jau jokia operacija ir jokiame amžiuje neatstatys  schmoll.gif
Nu man visada noris mamoms su kočėlu per galva suduoti, kai jos galvoja palikti vaiku ligų eigą likimo valiai. O ne kovoti už kiekvieną regėjimo procentą  doh.gif Atleiskit man už tai. Nu bet žinau atveji kur žmogus viena akim apako todėl, nu kad tėvai tingėjo jį versti ją lavinti, o kitą netyčia pjaudamas virvę peiliu išsikabino. Nu va ir vietoj to kad matytu viena akim yra visai aklas. Ar jūs tikros, kad likimas kada nepapokštaus su jūsų vaikais panašiai? Gal jei gyditojai mato reikalą, tai ir mamos galėtų pasikankinti...  g.gif
Mums irgi su amžium vis sunkiau tą akytę klijuoti, bet kalbų kad galima ją neklijuoti nė negali būti  schmoll.gif

na tai ir as taip manau smile.gif bet jus neissivaizduojate kaip su 4 metu berniuku susitarti neimanoma, nei piktuoju nei geruoju,nusiklijuoja nuejes uz kampo ir visai nesvarbu jam ar barsi ar ne nu zodziu padetis su klijavimu yra tragiska,tai ir pagalvoju apie operacija, blush2.gif tikrai nepalieku ligos likimo valiai,niekada taip nedarau ir nedarysiu schmoll.gif dekoju jums uz drasiai issakyta nuomone,smagu kad yra kas ir grieztesni poziuri issako mirksiukas.gif
Atsakyti
O ka daryt su 1.5 metuku? Niekaip neina akiniu uzdet. Nulupa juos, taip visa diena lakstyt turiu is paskos doh.gif doh.gif , o butina juos nesiot, nes labai stipriai skiriasi pliusas.
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 01 06, 21:11)
O ka daryt su 1.5 metuku? Niekaip neina akiniu uzdet. Nulupa juos, taip visa diena lakstyt turiu is paskos  doh.gif  doh.gif , o butina juos nesiot, nes labai stipriai skiriasi pliusas.

kantrybės ir dar karą kantrybės. Vistiek kažkuriuo momentu kažkam teks nusileisti. mamai arba vaikui. Linkiu kad nusileistu ligoniukas.
Aš tiesiog vieną diena nieko nedariau o tik vaiksčiojau paskui. Dėjau tiek kartų kiek nusiėmė. Nu gal kokį 1000 doh.gif Ir po pietų, opa ir prilipo blink.gif
Bet va kol tokiai dienai nepasiryžau tai virš mėnesio maniau, kad nieko nebus su akiniais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2011 01 06, 21:59)
na tai ir as taip manau smile.gif bet jus neissivaizduojate kaip su 4 metu berniuku susitarti neimanoma, nei piktuoju nei geruoju,nusiklijuoja nuejes uz kampo ir visai nesvarbu jam ar barsi ar ne nu zodziu padetis su klijavimu yra tragiska,tai ir pagalvoju apie operacija, blush2.gif tikrai nepalieku ligos likimo valiai,niekada taip nedarau ir nedarysiu schmoll.gif dekoju jums uz drasiai issakyta nuomone,smagu kad yra kas ir grieztesni poziuri issako mirksiukas.gif

Aš jus labai puikiai suprantu. Maniškiui 3,5 m. Situacija ta pati. Daryk ką nori, bet pleistriukas nuplėšiamas akimirksniu...
Loxxy dar vaikiukas per mažas, todėl jai sunkiau suprasti. Su dvimečiu ir aš dar susitvarkydavau, jį imanoma kažkuo užimti, nukreipti jo dėmesį. Po 6 val. tokiam amžiuj mes dengdavom akytę. Bet dabar ir 2 minučių neišbūnam... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 01 06, 22:11)
O ka daryt su 1.5 metuku? Niekaip neina akiniu uzdet. Nulupa juos, taip visa diena lakstyt turiu is paskos  doh.gif  doh.gif , o butina juos nesiot, nes labai stipriai skiriasi pliusas.

Man gydytoja sakydavo, kad jeigu akinukai gerai parinkti, tai turi priprasti. Sakė, kad yra įvairių būdų pripratinimui. Gal reikėtų ir jums pasikonsultuoti su savo gydytoja... g.gif
Maniškis tai buvo 7 mėn. Tai situacija buvo kiek kitokia. Mums pasiūlė dėti pripučiamas rankoves, kad per alkūnes rankytės nesilankstytų ir nuimti negalėtų. Su didesniais gal irgi žino kokių variantų.
Atsakyti
na pasiruosem siandien kaip reiklas :)pazadejom lkad eisim sest sniego senio semynos i kiema lipdytjei uzklijuos jis ta akyte,ir kad jei isbus darzeli tiek iek reikia biggrin.gif pasizadejo saziningai ir sutarem kad jei sykart nieko nenutiks tai nesiosim tada kasdien thumbup.gif ,nu ziuresim kai pasiimsiu kaip jam ten sekesi rolleyes.gif
Atsakyti
pasiskaiciau jusu akyciu dengimo istorijas ir padariau isvada ,kad mes dar gerai laikomes
uzklijuoti akyte labai sunku ,bet jei pavyksta nukreipti demesi kuo nors sudominti -uzsimirsta ir pabuna valanda ,kartais dvi.
bet taip ir taikosi nuplest doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2011 01 06, 20:59)

Isivaizduoju irnesakyk.gif Maniškė irgi keturmetė, dengiam nuo trejų metukų, visko buvo, turim tris varijantus akių dengimo nusipirkę (ir po kelis (darželiui), bandom žaidimais sudominti, kai labai priešinasi (nes užsispyrimas tai neeilinis), sakau, kad lašinsim į akytę (daktarė paskyrė lašiukus, kurie lašinami į gerąją akį, kad ta apie 4 val. blogiau matytų, galima lašinti kas antrą dieną), tada pati užsidengia, nes lašinimo bijo labaiu nei adatų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2011 01 07, 09:06)
(daktarė paskyrė  lašiukus, kurie lašinami į gerąją akį, kad ta apie 4 val. blogiau matytų, galima lašinti kas antrą dieną), tada pati užsidengia, nes lašinimo bijo labaiu nei adatų lotuliukas.gif

kas per lasiukai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2011 01 06, 23:05)
Aš jus labai puikiai suprantu. Maniškiui 3,5 m. Situacija ta pati. Daryk ką nori, bet pleistriukas nuplėšiamas akimirksniu...
Loxxy dar vaikiukas per mažas, todėl jai sunkiau suprasti.

Na žinokit ir aš suprantu. mes klijuojam po 4 val. Kai pradėjom tebuvo 9 mėn. Tuomet buvo kur kas lengviau. O dabar pagrindinė bėda iškilo dėl kitų vaikų. Kadangi gyvenam aktyviai ir su užklijuota akim. Dažnai pasitaiko kai kiti vaikai rodo į maniškės užklijuotą akyte ir sako: nenoriu aš taip klijuoti. Arba va su viena akim ir t.t. O maniškė jau supranta. Tad jos nenoriu labiau dėl replikų atsirado. o dėl jų ir man psichologiškai kur kas sunkiau, nei šiaip su savo vaiku sisiderėti.

QUOTE(Mama liala @ 2011 01 07, 08:48)
na pasiruosem siandien kaip reiklas :)pazadejom lkad eisim sest sniego senio semynos i kiema lipdytjei uzklijuos jis ta akyte,ir kad jei isbus darzeli tiek iek reikia biggrin.gif pasizadejo saziningai ir sutarem kad jei sykart nieko nenutiks tai nesiosim tada kasdien thumbup.gif ,nu ziuresim kai pasiimsiu kaip jam ten sekesi rolleyes.gif

Nu va kaip smagu thumbup.gif
Viena diena lengviau, kita sunkiau. Na bet geresnio regėjimo labau reikia stengtis kaip įmanoma daugiau rezultatyviai susitarti 4u.gif

QUOTE(geruta @ 2011 01 07, 08:48)
pasiskaiciau jusu akyciu dengimo istorijas ir padariau isvada ,kad mes dar gerai laikomes
uzklijuoti akyte labai sunku ,bet jei pavyksta nukreipti demesi kuo nors sudominti -uzsimirsta ir pabuna valanda ,kartais dvi.
bet taip ir taikosi nuplest  doh.gif

Aha mes vakar per 4 val. sunaudojom 4 lipdukus. Nu atsižvelgiant kad vieno kaina arti 1,5 lt. Tai sakyčiau dar ir nepigu doh.gif Bet vistiek vis klijuoju. Kažkiek užžaidinu. Kažkiek leidžiu žiūrėti filmukus per kompą. Kažkiek susitariam. Kažkiek pasipykstam. Nu ir pratraukiam tą savo laiką.
Visom mamom kantrybės 4u.gif Juk ne dėl svetimų, dėl savų vaikų stengiamės.
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2011 01 07, 13:46)

Aha mes vakar per 4 val. sunaudojom 4 lipdukus. Nu atsižvelgiant kad vieno kaina arti 1,5 lt. Tai sakyčiau dar ir nepigu  doh.gif Bet vistiek vis klijuoju. Kažkiek užžaidinu. Kažkiek leidžiu žiūrėti filmukus per kompą. Kažkiek susitariam. Kažkiek pasipykstam. Nu ir pratraukiam tą savo laiką.
Visom mamom kantrybės  4u.gif Juk ne dėl svetimų, dėl savų vaikų stengiamės.

Aš klijuoju gan pigiu būdu- nusipirkau lipnaus spalvoto popieriaus, iškerpu reikiamo dydžio rutuliuką ir klijuoju ant stikliuko.Ir pigu ir daaaaaaaaaug išeina bigsmile.gif .Mums su klijavimu kol kas( 3*tfu) problemų nekyla. bet palyginus jis dar mažas- 1,5 metukų.Ir akinukų kol kas neplėšia rolleyes.gif Beje, galiu pasakyti matau klijavimo teigiamus padarinius.Anksčiau visą laiką be akinukų žvairuodavo, dabar, pvz ryte, kai dar nespėju uždėti akinukų, žiūrėk jau keletą minučių akytės išbūna tiesios.Paskui aišku pabėga.Aš labai tikiuosi, kad akinukų pagalba susitvarkysim žvairumą ir nereiks operacijų cool.gif
O mamytėms ir vaikučiams linkui daug daug kantrybės 4u.gif
Įdedu savo besmegenį wub.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2011 01 07, 14:24)

Įdedu savo besmegenį wub.gif

vajeeee,koks grazus besmegenis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti