Obuolių pyragas
Jau senai kitokio nekepu, tik tešlą varijuoju -kai tingiu, tam obuolių įdarui tinka ir pirktinė bemielė sluoksniuota tešla.
Reikės:
400 gr miltų
200 gr cukraus pudros
150 gr margarino arba sviesto
1 kiaušinis
1,5 šaukšto grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
truputis druskos
2 šaukštai pudros pyragui apibarstyti
2 šaukštai sviesto skardai ištepti
Įdarui:
1,2 kg obuolių, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukšteliai malto cinamo, gabaliuko sviesto, šiek tiek krakmolo.
Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą ir 30 min palaikyti šaldytuve. Paskui padalyti į dvi nelygias dalis, didesniąją dalį įtiesti į paruoštą kepimo skardą ir subadyti šakute.
Paruošti įdarą: obuolius nulupti supjaustyti ir patroškinti keptuvėje su trupučiu vandens, sviesto, cukraus , įdėti cinamoną, krakmolą, atvėsinti ir sudėti į skardą. Kitą tešlos dalį iškočioti, uždengti obuolius ir viršų subadyti šakute taip pat. Pyragą kepti apie 40-50 min, kol gražiai parus. Atšalusį apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.

Orginaliame recepte supjaustyti obuoliai sudedami ant tešlos apibarstomi cukrumi ir cinamonu ir viskas. Skanu ir taip, bet man skaniau patroškintas su sviestu obuolių įdaras.