Varškės vyniotinisvyniotinisvyniotinis2Tešlai:
6 kiaušiniai;
200 g cukraus;
truputis vanilinio cukraus;
200 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių.
Varškės įdarui: vienas pakelis plakamos grietinėlės,
500g varškės,
citrinos sulčių,
cukraus.
šaukštas krakmolo
Tešlos gaminimo eiga: kiaušinius išpakti su cukrumi iki standžių putų, persijoti miltus ir suberti į dubenį. viską sumaišyti. išlieti visą masę(aš dariau du viniotinius, tai tešlą pasidalinau į dvi dalis) į skardą ir kepti 180laipsnių orkaitėj kol gražiai paruduos. tada vos tik iškeptą išversti ant rankškuosčio ir susukti. vėliau išplakti grietinėlę, įdėti cukraus, sumaišyti su varške, įdėti krakmolo ir įspausti citrinos sulčių. gautą masę tepti ant vyniotinio ir susukus palaikyti saldytuve kol sustings. viršų galite aptepti tuo, ko geidžia širdis Kaip minėjau iš surašytų produktų dariau du vyniotinius. Ir tešlos į skardą nepilkite storai, nes tada išsipūs per daug ir nebeis susukti
Papildyta:Trupininis pyragastrupininisreikia:
250g margarino
1stiklinė pieno
kondensuoto pieno skardinė
miltų tiek, kad tešla būtų kieta ir išeitų patarkuot
žiubsnelis druskos
Eiga: sviestą išlydom, sumaišom su pienu. dedam miltus ir maišom su rankom. kaip minėjau miltų dedam tiek, kad tešla būtų labai kieta. tada surutuliuojam gabaliukais ir įdedam į šaldomąją. kai tešla pakankamai sušąla sutarkuojam burokine tarka. dėdam į orkaitę. praėjus kokiai 10 minučių kai tešla jau abskrunda reikia nuolat maišyti, kad nesuliptų, o gautųsi trupiniai. kondensuotą pieną reikia 1.5val virti, kad sukietėtų ir viską su rankom gerai išmaišyti ir sudėti į norimą formą. galima užbarstyti cukraus pudros. palaikyti šaldytuve, kad sustingtų Skanaus