Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir mėnesinės

Sveikutes nezinau ka begalvoti likus apie savaitei iki menesiniu eme pykinti rytais ir taip 2 dienas po to nurimo. Taip pat emiau slykstetis kai kurio maisto kvapu pvz suriu negalejau nei i burna paimti man jo skonis ir kvapas buvo slykstus nors seip suri megstu. Pasidariau siek tiek nervinga, tai nieko i burna nesinoredavo paimti tai valgydavau, gan daug. Atejus laikui prasideti menesinems pamaciau kraujavima tarsi jos butu prasidejusios ir pajutau skausma pilvo apacioja isgeriau ibumetin ir skausmas liovesi. Taciau kraujavimas buvo negausus ir truko trumpiau nei iprasta vietoj 7 dienu 5. bet ir tai paskutinesias buvo isvis tik tpliojimas. Ispradziu del silpno kraujavimo pamaniau kalti tamponai nes,kadangi plaukiau baidaremis juos teko deveti 3 dienas (aisku keiciau juos, ir nakti naudojau paketus). Tiesa paplaukus baidarem atsidurus sausumoj truputi svaigo galva, bet gan trumpai. O vakare kai isgeriau keleta taureliu vermuto ir laseli degtines supykino, ir net vemiau iki siol tokios rekcijos nera buve...
Bet tuo metu pagalvojau gal negerai,kad maisiau. Kai baigesi kraujavimas po poros dienu vel jutau sunkuma skrandi ir rytini pykinima. bet nekiekviena ryta. Skaudejo galva staigei pradedavo skaudet greitai nustodavo buvau labai nervinga, pastoviai jauciau nuovargi. Ir tai norejau valgyti tai nebuvo apetito arba pavalgius uz 20 min vel budavau alkana. Tad siandien perzvelgiau nestumo pozymius ir :
1. Kas? Jautrūs krūtų speneliai spenelei isties yra pajautreja
2. Kas? Nedidelis kraujavimas iš lytinių organų, „tepimas“.
Tai gal ir buvo tai o nemenesines
. Kas? Patamsėjusios areolės.
Areolė – tai tamsesnės odos laukas aplink krūties spenelį.

Praėjus keletui savaičių po pastojimo jis paprastai ima tamsėti, gali padidėti jo skersmuo. Manoma, kad tamsesnė areolė gimusiam kūdikiui padeda lengviau surasti spenelį. Jei pastojai – taip pat šiuo metu gali pastebėti ant krūtų išryškėjusias venas, padidėjusias Montgomerio liaukas (aplink areolę esančius spuogeliai)
del patamsejimo nezinau sunku pasakyti bet spuogeliai labai padidejo anksciau ju galima sakyti nesimatydavo o dabar dideli.
4. Kas? Silpnumas
nu tikrai jauciuosi silpnai kartais.
5. Kas? Pykinimas ir vėmimas. kaip ir sakiau pykina
6. Kas? Padažnėjęs šlapinimasis. Gal taip gal ir ne. sito tikrai nezinau
7. Kas? Vidurių užkietėjimas ne to tikrai nera
8. Kas? Pakilusi bazinė kūno temperatūra. nematavau nes sugedes elektrinis termometras naujo vis dar nenusiperku
9. Kas? Neatsirandančios mėnesinės.
gal buvo gal ne nezinau ,kaip pavadinti ta kraujavima
10. Kas? Teigiamas nėštumo testas. Dar nedariau.
Noreciau paklausti kaip jus manote ar galiu buti nescia nes pozymiu sutampa nemazai? Ir ar verta pirkti ir darytis nestumo testa? jei taip kokie geriausiir patikimiausi juosteles, kasetinis ar kokie kitokie?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fibse: 21 rugpjūčio 2011 - 15:41
Norėčiau paklausti, kiek kainuoja kraujo tyrimas nėštumui nustatyti?
Ar būtina prieš tai užsiregistruoti?
Atsakyti
QUOTE(fazane @ 2011 08 21, 17:10)
Norėčiau paklausti, kiek kainuoja kraujo tyrimas nėštumui nustatyti?
Ar būtina prieš tai užsiregistruoti?

Registruotis nereikia, nueini ir pasidarai.
Kaina 35-45Lt priklausoma nuo ten kur daraisi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Fibse @ 2011 08 21, 15:41)
Noreciau paklausti kaip jus manote ar galiu buti nescia nes pozymiu sutampa nemazai? Ir ar verta pirkti ir darytis nestumo testa? jei taip kokie geriausiir patikimiausi juosteles, kasetinis ar kokie kitokie?

Vienintelis tikras požymis yra dingusios mėnesinės. mirksiukas.gif

Pasidarykit neštumo testą ir bus aišku, siūlau darytis vadinama puodeli "EasyCup", arba Vijola ir tas ir tas apie 20Lt kainuoja, jie patikimiausi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, norėjau pasipasakoti ir sulaukti kokių nors komentarų. Man mėnesinės buvo Liepos 7,8d. šeip jos visada būna reguliarios tai kažkaip sunerimavau, jau kaip 2 savaitės nėra mėnesinių. Kaip 5dienos skauda galva, jautrios krūtys, venos ant krūtinės išryškėjo, dažnas šlapinimasis,skausteli šonus troškulys temperatųra 37.2-37.4 . O ir prieš porą mėnesių skaudėjo kiaušides. ir būna taip lyg pilve kutentų, pilvas išryškėjo visi klausia ar aš tik nenėščia. Dariausi nėštumo testą prieš savaitę neigiamas. Šendien buvau pas gine tai ji apžiūrėjo pasakė kad sveika ir kiaušidės ir viskas normaliai. Liepė pakartoti testą po savaitės, jau šendien jį nusipirkau. Bet ar taip gali būti kad aš laukiuosi ? Jau praėjo 3mėnesiai nuo to kaip nesimylėjau ir dar ginė sakė kad gali būti jog vaisius mažas ir ji negali pamatyti per echoskop. Nežinau net ką daryti. Gal kas patartumėt ir ar bent numanote kaip gali būti ? verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes atlikau kasetini nestumo testa Rapipreg ispradziu kai ilasinau kiek buvo rasoma nebuvo rekcijos apie 5 min. tada ilasinau dar papildomai ir isryskejo viena justele. ar kam taip yra buve? ar rezultatai tokiu atveju yra teisingi? ar reiktu pakartoti testa?
Atsakyti
QUOTE(Fibse @ 2011 08 23, 09:52)
Sveikutes atlikau kasetini nestumo testa Rapipreg ispradziu kai ilasinau kiek buvo rasoma nebuvo rekcijos apie 5 min. tada ilasinau dar papildomai ir  isryskejo viena justele. ar kam taip yra buve? ar rezultatai tokiu atveju yra teisingi? ar reiktu pakartoti testa?

Manau , kad reikėtų atlikti testą per naują, šeip bitutės testas žinau geras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinukė @ 2011 08 23, 13:32)
Manau , kad reikėtų atlikti testą per naują, šeip bitutės testas žinau geras  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Shakyra @ 2011 08 23, 19:48)

gal nebešiukšlinkit visose temose iš eilės
Atsakyti
Na, o aš kai laukiausi pirmo tai sužinojau, gal tik jau įpusėjus trečiam nėštumo mėnesiui...
Nes jokių nėštumo požymių visai nejaučiau schmoll.gif Nei mane pykino, nei padidėjo apetitas,nei irzli ar pikta tikrai nebuvau juolab kai mmm... buvo tris kartus po pastojimo plius dar naudojau KT.
Vienintelis gal toks ką pastebėjau tai patamsėję speneliai.
Ėjau pas ginekologą, nė nenutuokdama, kad man praneš, kad aš laukiuosi, tenorėjau recepto KT biggrin.gif
Papildyta:
Beje mmm.. nebuvo tokios skausmingos, kaip būdavo ankščiau, maniau dėl KT.
Kai sužinojau, kad laukiuosi tai pradėjau jaust nėštumo požymius, gal net per daug, nes iki kol nežinojau, nieko "nejaučiau" lotuliukas.gif
Atsakyti
atlikau dar karta. Nezinau nei ka galvot. ar cia kasetiniai euro vaistines testai keisti. ar as neteisingai juos atlikau. Kadangi testa geriausia daryti ryte tai taip ir padariau , bet yra rekomenduojama isvakaro daug negerti nes bus per daug skysciu ir charmono kuris rodo nestuma per mazai. Bet deje mane labai troskino vakare tad isgeriau du puodeliu didokus pieno ir puse puodelio vandens. Ryte ,kai dariau testa pasirode ir labai greitai pasirode viena juostele. testa padejau i sona nes suskambo telefonas juo kalbejau ilgokai ir i nestumo testa net nedirstelejau. Tik po kokios valandos prisiminiau, ji ir nutariau ismest kai pazvelgiau i ji pamaciau viena ryskia ir kita labai neryskia juostele vaiduokliuka. Ant instrukcijos raso vertinti po triju minuciu o is ji ivertinau per kelias sekundes kai pamaciau viena juostele. seip to testo raso nebegalima vertinti po desimties minuciu. Testo pavadinimas toks : nestumo testas kasete dBest Ameritek USA. gal ka esate girdeja apie tokius testus? per kiek laiko isrysketi galejo antra juostele net nenumanau. ar itilpo i termina ar ne nes testa stebejau kol isryskejo pirma juostele tai yra apie 1min.
Atsakyti
QUOTE(Fibse @ 2011 08 28, 13:38)
atlikau dar karta. Nezinau nei ka galvot. ar cia kasetiniai euro vaistines testai keisti.

euro vaistinės testai turi labai blogą reputaciją... Bandyk kitos firmos...
Atsakyti
reikes atlikti tada dar viena ir tikrai ne eurovaistines ir manau tikrai nekasetini.
Atsakyti