Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkite išsirinkti automobilį 2

QUOTE(denaxa @ 2011 11 27, 20:18)
O kam isvis vaziuot,jei tik 2km? ax.gif 15 min. ejimo savom kojom ax.gif
Papildyta:

Aha,sitie patys smile.gif

Tep ir as taip manau, kad 2 km juokingas dalykas.
Arba ir tas pasakymas 2 km net dujos neisijungs - teisingas.
Bet pamirso , kad ir benzino ar dyzelio sanaudos iki 50proc didesnes bus kai vaziuosit saltu varikliu tuos du kilometrus.

O koki rotorini varikli tai ir nuzudytumet per 4 menesius su tokiu vaziavimu. Ir duju nereiktu... smile.gif

Man sitos gamtinem dujom varomos labai idomus dalykas. thumbup.gif

Ir labai logiskas - turi but pigus ir teisingas. Zinant, kad dujos daznai gaunamas kaip "salutinis" produktas siurbiant nafta.
O kitas dalykas - nera tiek kietuju daleliu dujose, kas ypac tersia ora, lyginant su dyzeliais.
Atsakyti
QUOTE(Robertastk @ 2011 11 27, 16:30)
Zodziu vel viskas be argumentu.

O ka jeigu man iki darbo 30km i viena puse?
Kam isvis masina jeigu iki darbo 2km?

Tam yra dviratis arba peskamobilis.

Nebeturiu ka pasakyt.

kazkaip daznai neturit, ka pasakyti, cia kaip pvz 2km... jeigu jum gerai dujos, man gerai dyzelis, tai kam ta diskusija?
kazkodel forume, butinai turi buti persama asmenine nuomone kitam, nu negaliu pakesti, kam turiu keisti tai kas man gerai?
QUOTE(denaxa @ 2011 11 27, 20:11)
vedasi ir vaziuoja tik su dujomis ax.gif

ir žiemą?
QUOTE(Robertastk @ 2011 11 28, 01:29)
Arba ir tas pasakymas 2 km net dujos neisijungs - teisingas.
Bet pamirso , kad ir benzino ar dyzelio sanaudos iki 50proc didesnes bus kai vaziuosit saltu varikliu tuos du kilometrus.

nors karta supratot, ka pasakiau, vaziuoju tikrai daug, daugiau nei 2km ir nei 20km, bet esme ta, kad man ir to dyzeliuko suvalgo ne daugiau 6l, taip, kad kiekvienas skaiciuoti moka, kas jam apsimoka, kaip ir automobili renkasi pagal save, antraip vazinetu gatvej vienodos masinos.
Atsakyti
Kažkada dirbau prie dujinės įrangos montavimo ir visada stebėdavausi, kodėl turtingi žmonės nusiperka naujus BMW ar džipus ir atvažiuoja montuotis dujas, jei jau turi pinigų auto, tai manau turi ir kurui, bet jų visų argumentas būdavo vienas-netaupysi, toli nevažiuosi tongue.gif
Aš irgi už dujas, žinau, kad jos gero nepriduoda mašinai, bet aš neišteku už jos ir važinėju max 5 metus su ta pačia, o parduodant, nelabai žiūriu į kainą, nes to, ką mokėjau, neatgausiu, tai svarbu, kad tik kiemo neužgriozdintų.
Jei finansai leistų netaupyti, tai tik benziną rinkčiausi ir variklį ne mažiau 3l.
Mašinas aš visada perku tik iš USA aukcionų, aišku, ne iš lietuvių, kurie gabūs primeluoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svajone74: 28 lapkričio 2011 - 11:33
QUOTE(Braškutė @ 2011 11 28, 11:17)
ir žiemą?

Tai zinoma,juk ir ziema autobusai vazineja smile.gif Tik,skirtingai nuo dyzeliu,ju nereikia per salcius uzvedineti 1-2h nakties,kad 4-5h galetum isvaziuoti ax.gif Tiesiog uzsivedi ir vaziuoji smile.gif
Papildyta:
QUOTE(svajone74 @ 2011 11 28, 12:30)
Kažkada dirbau prie dujinės įrangos montavimo ir visada stebėdavausi, kodėl turtingi žmonės nusiperka naujus BMW ar džipus ir atvažiuoja montuotis dujas, jei jau turi pinigų auto, tai manau turi ir kurui, bet jų visų argumentas būdavo vienas-netaupysi, toli nevažiuosi  tongue.gif
Aš irgi už dujas, žinau, kad jos gero nepriduoda mašinai, bet aš neišteku už jos ir važinėju max 5 metus su ta pačia, o parduodant, nelabai žiūriu į kainą, nes to, ką mokėjau, neatgausiu, tai svarbu, kad tik kiemo neužgriozdintų.
Jei finansai leistų netaupyti, tai tik benziną rinkčiausi ir variklį ne mažiau 3l.
Mašinas aš visada perku tik iš USA aukcionų, aišku, ne iš lietuvių, kurie gabūs primeluoti  biggrin.gif

As gal irgi deciau dujas,bet...mano masinikes variklis su dujomis nelabai sutartu (domejausi pas dujininkus),vaziuotu,bet tik apie metus,paskui-amen jam,kitas dalykas,kad per metus nuvaziuoju tik apie 10tukst.km,tai duju iranga nelabai ir atsipirktu,neapsimoka.
Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2011 01 04, 15:48)
Esu lenktinininko dukra...Tuom viskas pasakyta... lotuliukas.gif

taip įdomu buvo skaityti šią temą, kad prisijuokiau lig soties lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , ypač iš šio komentaro lotuliukas.gif
Mano tėtis-superinis statybų vadovas-tuom viskas ir pasakyta (aš nieko ten neišmanau lotuliukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2011 11 28, 12:42)
As gal irgi deciau dujas,bet...mano masinikes variklis su dujomis nelabai sutartu (domejausi pas dujininkus),vaziuotu,bet tik apie metus,paskui-amen jam,kitas dalykas,kad per metus nuvaziuoju tik apie 10tukst.km,tai duju iranga nelabai ir atsipirktu,neapsimoka.

Aišku, neverta grūsti dujų ten, kur tikrai neapsimoka, mašiniukai irgi su savu charakteriu, ne kiekviena nori papildomų mandrybių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2011 11 28, 11:30)
Kažkada dirbau prie dujinės įrangos montavimo ir visada stebėdavausi, kodėl turtingi žmonės nusiperka naujus BMW ar džipus ir atvažiuoja montuotis dujas, jei jau turi pinigų auto, tai manau turi ir kurui, bet jų visų argumentas būdavo vienas-netaupysi, toli nevažiuosi  tongue.gif

Mašinas aš visada perku tik iš USA aukcionų, aišku, ne iš lietuvių, kurie gabūs primeluoti  biggrin.gif

tas ir buna juokingiausia, kad isvaziuoja jaunimelis i uzsieni, grize nusiperka nauja masina, o ant kuro pinigeliu kaip ir nelieka lotuliukas.gif

taip, cia laimes dalykas, kuriam savininkui su ta masina nepasiseks...praeitoj savaitej buvo mazduke pas mus servise, vazinejusi su dujomis, begus tik 100t km, o jau voztuvai pradege smile.gif taip ir nespejo zmogelis tos masinos pakeisti...

o, kad jus pries pirkdama ieskote pacio optimaliausio sprendimo jums, tai saunu 4u.gif

QUOTE(denaxa @ 2011 11 28, 12:42)
Tai zinoma,juk ir ziema autobusai vazineja  smile.gif Tik,skirtingai nuo dyzeliu,ju nereikia per salcius uzvedineti 1-2h nakties,kad 4-5h galetum isvaziuoti ax.gif Tiesiog uzsivedi ir vaziuoji smile.gif

bet tai benzininis - dujinis variklis? nes as norejau pasakyti, kad vien tik dujinis, negaminamas be benzino irangos, be bako ir panasiai smile.gif
QUOTE(svajone74 @ 2011 11 28, 15:28)
taip įdomu buvo skaityti šią temą, kad prisijuokiau lig soties  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , ypač iš šio komentaro  lotuliukas.gif
Mano tėtis-superinis statybų vadovas-tuom viskas ir pasakyta (aš nieko ten neišmanau  lotuliukas.gif )

lotuliukas.gif bet tai koki automobili rinktis? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2011 11 28, 10:17)
kazkaip daznai neturit, ka pasakyti, cia kaip pvz 2km... jeigu jum gerai dujos, man gerai dyzelis, tai kam ta diskusija?
kazkodel forume, butinai turi buti persama asmenine nuomone kitam, nu negaliu pakesti, kam turiu keisti tai kas man gerai?
ir žiemą?

Kam ir kodel apverciat savo zodzius vis aukstyn kojom???
Negaliu suprast.

QUOTE(svajone74 @ 2011 11 28, 15:28)
taip įdomu buvo skaityti šią temą, kad prisijuokiau lig soties  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , ypač iš šio komentaro  lotuliukas.gif
Mano tėtis-superinis statybų vadovas-tuom viskas ir pasakyta (aš nieko ten neišmanau  lotuliukas.gif )

Pirma kart skaitydamas foruma balsu kvatojau! thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Braškutė @ 2011 11 28, 21:57)
tas ir buna juokingiausia, kad isvaziuoja jaunimelis i uzsieni, grize nusiperka nauja masina, o ant kuro pinigeliu kaip ir nelieka  lotuliukas.gif

CHA CHA CHA CHA. Juokinga. Ne.

Pazistamu tarpe turiu zmoniu kurie sau gali leist be problemu nusipirkt masina uz 400.000 litu.
Spekit kuo varoma kasdienine masina? Taip, dujom! Na ir kas? Uz tai zmogus gali skirt nemazai finansu protingiau nei per duslintuva ismest.

Daugiau nei puse Vilniuje vazinejanciu Porsche Cayenne - dujiniai. Ir ka?
Savom akim maciau, kaip i Corvette (~2005-2006m.) montavo dujas. Ir?
CLS 63 AMG - dujos. Na?
Hummer H2, Range Rover Sport HSE, MB G class, S 55, S63??

Kur cia juokas? Kad zmogus protingiau pinigus isleidzia?
Nemanau, kad yra juokinga ar kvaila pasirinkimas uz TA PATI, moketi dvigubai pigiau.
Cia runkeliu arba nova rusu, mastymas "dujos - neprestizas".
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2011 11 28, 21:57)
tas ir buna juokingiausia, kad isvaziuoja jaunimelis i uzsieni, grize nusiperka nauja masina, o ant kuro pinigeliu kaip ir nelieka  lotuliukas.gif

na aš turėjau galvoje ne tuos pienburnius smile.gif , bet tikrai turtingus žmones, kuriems pinigų sočiai lieka po automobilio pirkimo, bet ir jie taupo
QUOTE(Robertastk @ 2011 11 29, 00:30)
Daugiau nei puse Vilniuje vazinejanciu Porsche Cayenne - dujiniai. Ir ka?
Savom akim maciau, kaip i Corvette (~2005-2006m.) montavo dujas. Ir?
Hummer H2,

bigsmile.gif , negaliu patikėti, net į tokius mašiniukus deda dujas bigsmile.gif , o beto, pas mus LT dar varikliukus graužia nekokybiškos dujos (kaip ir daugelis dalykų), kai pasivažinėji su vakarietiškom dujom-viskas kitaip, ir kuro sąnaudos ženkliai sumažėja, ir filtrai ilgiau laiko ir t.t.
Papildyta:

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir vėl iš pačio ryto skaniai prisijuokiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2011 11 28, 22:57)
bet tai benzininis - dujinis variklis? nes as norejau pasakyti, kad vien tik dujinis, negaminamas be benzino irangos, be bako ir panasiai  smile.gif

Ne,tai yra grynai dujinis variklis,ir bakas yra vienintelis-duju,talpinamas ant stogo,jokio kito kuro ten nera,ir iranga tik dujine smile.gif
Atsakyti

jus gal laisvalaikiu dujas montuojat, kad cia per visas temas kisat ir net galva i sienas dauzytis kyla noras? lotuliukas.gif
man britvai reiketu, gal galit parupinti? ziauriai daug ryja lotuliukas.gif
QUOTE(svajone74 @ 2011 11 29, 09:09)
na aš turėjau galvoje ne tuos pienburnius  smile.gif , bet tikrai turtingus žmones, kuriems pinigų sočiai lieka po automobilio pirkimo, bet ir jie taupo

as tik paminejau, kad yra tokiu smile.gif

QUOTE(denaxa @ 2011 11 29, 10:01)
Ne,tai yra grynai dujinis variklis,ir bakas yra vienintelis-duju,talpinamas ant stogo,jokio kito kuro ten nera,ir iranga tik dujine smile.gif

supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2011 11 29, 09:09)
bigsmile.gif , negaliu patikėti, net į tokius mašiniukus deda dujas  bigsmile.gif , o beto, pas mus LT dar varikliukus graužia nekokybiškos dujos (kaip ir daugelis dalykų), kai pasivažinėji su vakarietiškom dujom-viskas kitaip, ir kuro sąnaudos ženkliai sumažėja, ir filtrai ilgiau laiko ir t.t.
Papildyta:

thumbup.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ir vėl iš pačio ryto skaniai prisijuokiau  drinks_cheers.gif

Manau geriau nesutaupyt ant komplektacijos ir variklio galios. o vat ant kuro galima. smile.gif

Del vakarietisku duju irgi sutinku. Yra tokiu istoriju kai ziema vandens realiai prileidzia i baka lietuvoj, nes nesilaikoma taisykliu, kad po benzovezio ~30-60minuciu degaline turi buti pilnai uzdaryta. smile.gif
Todel stengiuos piltis mazose degalinese, ten jie daznai labiau taisykliu paiso , o blogiausiu atveju "rankas issukiot" lengviau. smile.gif

Maciau ir viena dzipuka "perikupo" su 3 balionais po 80litru. smile.gif
Pastoviai vazinedavo i vokietija - belgija ir pns. Tai vieno uzpylimo uztekdavo i viena puse.

Pagrindiniai dujininkai Vilniaus (turiu omeny 2 imones) mate ooooi kiek ir kokiu masinu. Ten ju jau nebenustebinsi.
Zmones atvaziave su prabangiom masinom nesuka galvos - sumoka 5-7 tukstancius gauna viska ka siai dienai imanoma geriausio ir ramiai vazineja.

Nors buna tokiu kurie tik nakti vaziuoja piltis. lotuliukas.gif

QUOTE(Braškutė @ 2011 11 29, 10:53)
jus gal laisvalaikiu dujas montuojat

man britvai reiketu, gal galit parupinti? ziauriai daug ryja  lotuliukas.gif 

Ne tik, kad dujas montuoju , bet ir dujiniu degaliniu tinkla turiu, bei nuosava grezini.
Esu labai suinteresuotas.
Todel galiu ir i britva imontuot be vargo. Baliona mielai po salmu pakisciau. mirksiukas.gif
Atsakyti
planuoju kažkada keisti mašiniuką, iš yario sėsti į Hyundai i30/Toyota Auris/ Opel corsa, 5-7 metukų g.gif
aktualiausia mažos kuro sąnaudos
Atsakyti