Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės skambinti pianinu

LINA net 20 metu,tai as cia tik pelyte...............
blush2.gif tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
Nieks niekur neaptingo!
Jei ir neprieinu prie pianino nes turiu globojama kaciuka tai bent paimu natas ir bandau "skaityt" smegenuose biggrin.gif
As nezinau as gal blondine patamsinta...man reikia viska aiskiai suprast kad ir su kvintom kad ir su mazorais/minorais, tokia jau esu kad man kartais skamba linksmai tai kas kazkam skamba liudnai ir atvirksciai, ne del tingejimo, tiesiog turbut jums kaip profesionalems sunku su tokiomis kaip as blush2.gif blush2.gif
Tada suvokiu kad nieko nesuprantu ir nieko nedarau, nes geda klaust to pacio per ta pati..geda atimt is zmoniu laisva laika nes nesuprantu to kas yra paaiskinta, velniskai sunkiai sekasi grot TEISINGAI pirstai rieciasi atgal (mociute sakydavo tu kaip aristokrate net valgant tavo pirstas maziukas atsikises) turiu save kontroliuot kad pirstai butu "uzriesti" nes jei tik atsipalaiduoju jie atsiriecia i virsu.
Suprantu kad nuorodu pridejau ir viska tik noriu pabrezt kad vistik as pradedancioji ir negaliu taip greit susigaudyt tame kas jums mergytes yra jau kaip kvepavimas, zinau kad tai juodas darbas, tik matyt man reikia tai isisavint kitaip.
Nezinau su kuo palygint..kad ir su mokymusi vaiksciot..gi atrodo nu va atsistoji ir einu, bet jei zmogus tik mokosi to jis nesupras..
Aciu jums nuosirdus kad aukojate savo laika cia, kad mokote. tik matyt cia man sunkiai daeina smile.gif

ot pripyliau a..
As per stipriai uzsispyrus ir zinau kad kazkada mano sis postas kels man sypsena blush2.gif
Atsakyti
juodaake,
neprarask vilties ,ir kaip mazas vaikas ismoksta vaikscioti,taip ir tu gali ismokti groti,aisku,gal nebusi kapi mozartas,bet bent jau kazka sugroti sugebesi.
del ranku pabandyk kuo dazniau palaikyti kamuoliuka delniuse arba nedideli vandens buteliuka,padeda.bandyk isivaizduoti ,kad klavisais vedzioji teniso kamuoliuka,o jei turi tai ir praktiskai atlik.taip greiciau ranka pripras.
kas del natu,tai irgi tik laiko klausymas.as visai suprantu,kad nera lengva ir nera cia ko gedytis klausti,tik gal pabandykit aiskiau isdelioti savas mintis,ne sgal cia mes kartais nesuprantu,kas jums neaisku.jei ka tai pradesim viska is pradziu.nera cia nieko blogo.jei jau esame cia reiskia nusprendem padeti,ir nesvarbu,kad tik po menesio issiaiskinsim kaip tie diezai ir kam jie reikalinga,jau geriau po menesio zinoti viena konkretu dalyka,negu kad pruirasyti daug ir nieko nezinoti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=F71YivtTYZ8
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=yCGZU07cS6c
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=LhVHyTkK214

http://www.youtube.c...h?v=i7KwYfABpe8
Atsakyti
dar apie intervalus:sekundos kvintos,sesos...........
http://www.youtube.c...h?v=aVivp_ro1tI
Atsakyti
sveikos merginos,
aš irgi tokia pradedančioji iš naujo.kažkada lankiau muzikinę, o dabar po daug metų noriu atnaujinti žinias, tik va kad aš užsispyriau su akordeonu, bet tokios temos kaip jūs čia su pianinu susikūrusios nerandu...gal kur užmačiusios bendraujančias akordeonistes?kad ir ne supermamoj...jei ne tai kiba reiks pianiną pradėt virkdyt smile.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos! Atsiprašau labai, žadėjau padėt ir pradingau, bet kad mokytojai po atostogų kaip išprotėję visi, nieko nebespėju.. O dar ir olimpiados prasideda doh.gif Kiek permečiau temą akim, tai super, volpe ir Lina O., labai gerų patarimų prirašėt thumbup.gif
Išties, reikia tik nepatingėt keletą kartų viską pasiskaityti ir pasiaiškinti. Na, o jei vistiek nesuprantat, tuomet žinoma visada geriau klausti mirksiukas.gif Tiesa, volpe, labai šaunūs filmukai 4u.gif Ryt pasistengsiu ką nors parašyt, pažiūrėsiu ko čia dar nėra ;>

linksmuoliuk, išties, kažkaip nepamenu, kad būčiau mačius akordeonisčių g.gif
Tačiau, jei pamatysiu, būtinai pranešiu ;> O šiaip, visad laukiam: ir jei nuspręsit imtis pianino, ir jei norėsit tiesiog teoriją prisimint mirksiukas.gif

Tiesa, vos nepamiršau, Lina O., balionas už šitiek metų muzikoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juodaake25+ @ 2011 01 12, 10:54)
Nieks niekur neaptingo!
Jei ir neprieinu prie pianino nes turiu globojama kaciuka tai bent paimu natas ir bandau "skaityt" smegenuose biggrin.gif
As nezinau as gal blondine patamsinta...man reikia viska aiskiai suprast kad ir su kvintom kad ir su mazorais/minorais, tokia jau esu kad man kartais skamba linksmai tai kas kazkam skamba liudnai ir atvirksciai, ne del tingejimo, tiesiog turbut jums kaip profesionalems sunku su tokiomis kaip as blush2.gif  blush2.gif
Tada suvokiu kad nieko nesuprantu ir nieko nedarau, nes geda klaust to pacio per ta pati..geda atimt is zmoniu laisva laika nes nesuprantu to kas yra paaiskinta, velniskai sunkiai sekasi grot TEISINGAI pirstai rieciasi atgal (mociute sakydavo tu kaip aristokrate net valgant tavo pirstas maziukas atsikises) turiu save kontroliuot kad pirstai butu "uzriesti" nes jei tik atsipalaiduoju jie atsiriecia i virsu.
Suprantu kad nuorodu pridejau ir viska tik noriu pabrezt kad vistik as pradedancioji ir negaliu taip greit susigaudyt tame kas jums mergytes yra jau kaip kvepavimas, zinau kad tai juodas darbas, tik matyt man reikia tai isisavint kitaip.
Nezinau su kuo palygint..kad ir su mokymusi vaiksciot..gi atrodo nu va atsistoji ir einu, bet jei zmogus tik mokosi to jis nesupras..
Aciu jums nuosirdus kad aukojate savo laika cia, kad mokote. tik matyt cia man sunkiai daeina smile.gif

ot pripyliau a..
As per stipriai uzsispyrus ir zinau kad kazkada mano sis postas kels man sypsena blush2.gif

juodaake, prasau, neisizeiskit ir nepriimkit asmeniskai. As nepykstu visiskai. Bet va kokia situacija: volpe jau kelis kartus yra parasiusi: dabar namu darbas toks, dabar toks, parasykit tai ir tai.... ir jokio atsakymo, absoliuciai jokio. Ne vieno, tegu ir nepilno, tegu klaidingo... g.gif tai kaip ziureti mums, prirasiusioms tiek teorijos ir nesulaukiancioms atsakymo.. manau, vienintele logiska isvada tada ir ateina, kad tingi gilintis, nepriseda, neskiria tam laiko... is pirmo zvilgsnio pasirodo per sudetinga, ir tuo ir baigiasi.... na patikekit, tikrai nera taip sunku, kaip atrodo. Niekas nepraso gaudytis greitai - viskas Jusu pasirinktu, Jums priimtinu tempu. Bet kazkoks tempas, kazkokia pazanga turi buti. Nes kitaip bus stovejimas vietoj. Nors kazka pabandykit, padarykit, suskaiciuokit ir cia parasykit rolleyes.gif
Del girdejimo - aisku, malonu, kai is klausos zmogus atpazista dermes, intervalus.. to irgi mokomasi, tai ateina su praktika. Tiesiog atsimeni, kad sitas, kuris skamba sitaip, vadinasi sitaip, o tas, kur skamba taip, vadinasi taip.... atsimeni pati skambesi ir tai, kaip tai vadinasi smile.gif
Bet tos teorijos, ka sitoj temoj desteme, paremtos ne girdejimu, o paprastu skaiciavimu, gryna logika. Matematikos muzikoje yra gana daug smile.gif skaiciuojam pustonius, gamos laipsnius, zenklus.... Paskaiciuoji, zinai, ka spausti ir kaip tai vadinasi. Paspaudi, t.y. pagroji - ir suzinai, kaip tai skamba. Nuo pavadinimo eiti prie skambejimo - irgi geras budas mokytis muzikos. Nes mokyti einant nuo skambejimo, viska rasant internetiniame forume - gerokai sudetingiau rolleyes.gif
taip kad sekmes skaiciuojant
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina O.: 15 sausio 2011 - 03:50
Aš nedingus, bet atsiskaitymai visokie semestrai tai neperdauygiausia laiko.. schmoll.gif
bandau atlikt vieną namų darbą surašau gamas kai[p aš manau kad turi būtu:
MAŽORINĖS:
F dur- FA SOL LA SIb DO RE MI FA
C dur-Do RE MI FA SOL LA SI DO
G dur-SOL LA SI DO RE MI FA# SOl
D dur-RE MI FA# SOL LA SI DO# RE
A dur-LA SI DO# RE MI FA# SOL# LA
E dur-MI FA# SOL# LA SI DO# RE# MI
B dur-SI DO# RE# MI FA# SOL# LA# SI
Na patikrinkit jei sunku ar bent kažką pataikiau, ir kokia čia būtų melodinė harmioninės ar kokios gamos? g.gif
O jei parašyta Bb tai b-mol ar kaip skaitos?
Beto vis dar nesupratau kuo skirias harmoninė melodinė ir dar chromatinė ar kokia tai gama,galėtumėt pasakyt?
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
saunuole masiatautoja!!!!!!!!
tai yra normalios mazorines gamos.ir butent tokius turi zenklus.
Jei parasyta Bb-tai yra si bemol mazor.stai kodel mes mokinomes,kad si tai yra H,o si bemol tai yra B.taip niekas nepasimeta.o dabar:
B - SI MAZORAS,tures 5 diezus
Bb - si bemol mazoras ir tures 2 bemolius ,o ne diezus.
Viena uzduoti jau atlikai :visos mazorines gamos nuo baltu klavisu.
dabar surasyk visas durines gamas su diezais,o paskui visas su bemoliais.
turetu buti isviso 12 gamu,aisku be C-dur(ji butu 13-oji) biggrin.gif
chromatines gamos:sudarytos is 12 diatoniniu ir chromatiniu pustoniu.
Kylancioje mazorineje chromatineje gamoje tonai tarp gretimuju laipsniu uzpildomi aukstinant laipsnius isskyrus 6 laipsni,kutio vietoje zeminamas 7 laipsnis.
bus aukstinamas - 1,2,4,5 ir zeminamas 7.
pvz:do-do#-re-re#-mi -fa-fa#sol-sol#-la-sib-si(bekar)-do

Zemyn einancioje mazorineje chromatineje gamoje ,tonai uzpildomi zeminant laipsnius,isskyrus 5 ,kurio vietoje aukstinamas 4 laipsnis,
zeminamas7,6,3,2 ir aukstinamas 4.
pvz:do - si- sib- la- lab-sol - fa#- fa(bekar)- mi-mib-re-reb-do
26 puslapis yra ir pavyzdys penklinej.paskaityk ten labai aiskiai parasyta,truksta tik aukstyn kylancios gamos apibudinimo,bet ta as tau parasiau.
user posted image
ACIU MERGINOS,KAD NEPATINGEJOTE IR UZSUKOTE PAZIURETI KA AS TEN NUFILMAVAU.ATSIPRASAU UZ KOKYBE,BET TURIU TIK MAZES PIANINELI,IR TAS VOS VOS VEIKIANTIS..........DABAR BANDZU IDETI KVINTU RATA...........
Atsakyti