QUOTE(*GAILĖ* @ 2011 01 18, 18:49)
man paciai pernai dare bronchoskopija. suaugusiems daro tik su vietine nejautra, tai tyrimas tikrai labai skausmingas. tikiuosi vaikams daro su narkoze. esme jo tokia, kad per gerkle i bronchus iveda 1 zarnele, o per nosi - kita. 1 zarneles gale yra kaip kamera kazkokia ir filmuoja bronchus, ten iesko svetimkuniu, augliu ar kokiu infiltraciju, vaizdas buna per monitoriu, na panasiai kaip echoskopu. dar per ja leidzia kazkoki skysti, kuri su kita zarnele nusiurbineja. tada tiria ta skysti, iesko nuo ko kosulys - bakteriju, grybu, alergenu ar kokia tuberkuliozes bakterija kalta. zodziu, tyrimas tikrai nemalonus, manau vaikas be narkozes jo ir neissedetu. bet tada jau tikrai gauni atsakyma, kas ta kosuli sukelia ir aisku galima tinkama gydyma pritaikyt.
Maziukams daro su narkoze

Bet kad jus zinotumet kaip neramu

Atrodo darom viska o neina geryn, plaukus rautis noris nuo galvos

Siandien dare alerginius tyrimus, ant odeles uzlasina ir ziuri kam isryskeja alergija. Vienam nesuregavo i nieka, o va kitam 4 punktai, kates ir sunys tarp + ir - o dar sienlige ir medziai. Darysim kraujo dabar tyrima, kad issiaiskint tiksliai. priedo rado labai stipru refliuksa, cia jau pas LOR, skirs vaistus Bet jei nors viena kart pasikartos priepuolis laukia ligonine ir procedura

Mane taip isgasdino priepuoliai, kad net siurpas ima pagalvojus jei dar vienas bus toks
QUOTE(taupuokle @ 2011 01 18, 22:13)
o mum siandien paklause,pasake obstrukcija stipri,nes ir vaikas uzsikosti iki beveik vemimu,israse antibu,sako bacila sedi ir sukelia pirepuolius,kadangi salbutamolis ir flexotidas neveikia,blogyn bukle,tai sako kad nuo brolio vyresniojo uzsikrete tikriausias,nes anas sirgo pries tai ir antibus gere.Tai ziuresim kaip cia bus.
knielita-laikykites!!!
aciu
Gali tikrai buti taip
QUOTE(shimmer @ 2011 01 19, 11:07)
Tikrai nėra ko bijoti
Mano sūneliui darė, dar nė 4 metukų nebuvo.Darė su narkoze, KMUK.Užtrunka apie 15-20 min.
Apžiūri, paima pasėlį.Tikrai labai neramu prieš darymą, ypač mamoms, bet po to patikėkit, kaip ramu būna, kai viskas aišku.
O jus gulde i skyriu? man tos ligonines

O kai dar nupiese toki vaizda kad augliukai

nepraeinanmumai, jetau staugt noris. Siaip aisku geriausias var. kad nieko neranda, bet sake gali but ir bakteriju neveikiamu geriamais antibiotikais, tada jau ligoninej 2-3 sa. but reiktu

Nors aisku, svarbu praeitu vaikui.