QUOTE(Papla @ 2011 02 14, 12:03)
Sakykit mamos - ar ir jūsų vaikučiai su BA nuolat serga visom įmanomom peršalimo ligom?
Nuo spalio galo vidutiniškai susergam kas dvi sav. Tai gerklė; tai bronchitas; temperatūra vis pakyla iki 39 ir daugiau. Gruodžio - sausio mėn. porą sav. gulėjom ligoninėj. Tik grįžę - vėl susirgom. Po dviejų sav. nuo ligos ir antibiotikų kurso - gerklytė raudona ir vėl temperatūra virš 39... Praėjo 12 dienų nuo sirgimo pradžios - vėl 39... Jau nei į lauką nebeišeinam. Jei reikia pas gydytoją važiuot - kol iki mašinos nunešam tik pabūnam; o kitą dieną vėl aukšta temperatūra...
Nebežinau nei ką daryt; nei ko greibtis; nei kaip stiprint... Praktiškai nuo spalio galo sergam nuolat... Mažutei dar tik 1 metukai. Gal kas susiduriat su panašia situacija? Kaip stiprinat tokių mažulių imunitetą? Jau net nebežinau ko imtis - atrodo lietuviška žiema mums visai nepriimtina...
Na, nebūtinai. Vyresnėlis iki metų pas mane nesirgo visai, kai išėjo į darželį, prasidėjo ligų maratonas pasibaigęs abipusiu plaučių uždegimu. Po jo du atkritimai ir BA diagnozė. Nuo trijų metukų jau sirgo ne daugiau nei visi kiti vaikai, aišku neapleidžiant pagrindinio gydymo nuo BA. O dabar paūmėjimai lengvi, daugiau kosulys bei dusimai, taigi palengvėjimas didžiulis.
O mažylis irgi negaliu pasakyti, kad kažkaip daug serga po BA diagnozės. Tik paūmėjimai pas jį sunkoki, atrodo kaip sunkus bronchitas su smarkiu bronchų spazmu tik tiek kad be temperatūros. Pirmą kartą kai buvo atsidūrėm reanimacijoj (jam tada vienuolika mėnesių buvo), o dabar kai žinau kas kaip tik vaistų dozes pakoreguoju ir tiek. Taigi čia individualu.
O maniškiai irgi alergiški Lietuvos klimatui.

Nes vasara pas mus ramus laikas, bėda - šaltas ir drėgnas oras, ypač atlydžiai. Gydytoja pagal mano vaikus oro paikeitimus fiksuoja.
O buvimas lauke - labai reikalinga. Mes, jei nevėjuota einam kasdien. Šiandien aišku neisim, šaltoka.
QUOTE(Fedes @ 2011 02 14, 12:07)
nebūtinai įsisiūbuos, kaip tik apsiramins
teisą sakant niekas man nediagnozavo tų alergijų vaikystėj, bet pvz mielinių gaminių nemėgau ir beveik nevalgiau pati išį savęs (išskyrus žalią tešlą

), o pasirodo esu alergiška, tik aš jos jau nebejaučiu, sužinojau tik iš tyrimų, labai nedidelė dabar.
tai pat ir dulkių erkutėms ir pelėsiui, prisimenu save, tam tikrose situacijose vaikystėj, tai tikrai man ji buvo ir nemenka, o dabar tikrai visiškai pakenčiama ir beveik nejaučiu, taigi tikiuosi mano vaikai, kurie visą mano komplektą alergijų susirinko irgi lygiai taip pat išaugs . ir jums to paties linkiu
Tikiuosi, kad taip ir bus.

Married life is so easy... seems just like walking in the park... and... the park is like Jurassic Park...