QUOTE(Vasaraitė @ 2011 04 08, 08:48)
Sveiki, gal galit padeti
pritariu, kad labiausiai tikėtina DX kodo nuskaitymo klaida (tiksliau matyt markiravimas neatitinka turinio arba aparatas neteisingai supranta). jei dar tokių juostų turi, tai tiesiog užlipdyk su izoliacine juostą DX kodą ir juostos iso rankom suvesk į aparatą.
Sansara
ir olympus om, ir konica yra labai geri aparatai. padarymo kokybė ir rezultatas puikūs. skirtumai: konicos sistemą pirkti yra pigiau gerokai. ji nėra tokia pupuliari, nes nėra tokia brando skaitmenkių. o olympusas ir dabar žinoma firma. jos optiką manualinę per adapterius populiaru naudoti ant DSLR ir 3/4 sistemos aparatų. tai būtų toks pliusas. dar iš pliusų - tai konstruktyvo ir naudojimo patogumai, kurie skirasi įvairiuose vėlesniuose modeliuose modeliuose (pvz. užvedimo rankenėlė negrįžta iki pat galo pati ir patogu persukti naują kadrą, jei serijom fotografuoji, eksponometras įsijungia kadrų persukimo rankenėlės judesiu ir pan.).
olympuso pliusai - labai šviesus ieškiklis (nerealiai) ir mažas, bet ergonomiškas korpusas. dar gal eksponometro parodymas su + ir -. pas konicą tai rodyklė sustoja ant konkrečios diafragmos reikšmės ieškiklio šone esančioje skalėje. bet čia toks sąlyginis pliusas ir kaip kam. kai kadras tamsus, konicos ieškiklyje sunku išžiūrėti ties kur stovi rodiklė (oly lengviau). bet konicoje ieškiklyje matai išlaikymo reikšmę ir kokią diafragmos reikšmę siūlo fotikas. atitinkamai paprasčiau daryti ekspokorekciją stopais. olympuse tai padaryti kiek kebliau neatitraukiant akių nuoieškiklio. pirštais reikia labai jautriai jausti diafragmos žiedo klikus, kai suki.
tai mano subjektyvi nuomonė. naudoju abi sistemas beveik lygegrečiai. konicai turiu daugiau objektyvų. oly imu, kai manau, kad išsiversiu tik su 50-uku.
apie tyliai-netyliai veikia pasakysiu tiek, kad "duslintuvą" galima kiekvienam beidrodiniam aparatui priklijuoti. ir veiks labai minkštai.
c-girl
sayonara turi canon 1N (ar V

) bet nemanau, kad ten bus tokia dideli skirtumai, kaip tarp DSLR. ji gal daugiau pasakys. aš pasikartosiu. tau tereikia paimti "vyresnį" modelį, bet ne senesnį body. pas pažengusiems ir profi skirtiems modeliams ir korpusas didesnis/ergonomiškesnis, ir bajonetas metalinis , todėl nėra to jausmo, kad objektyvas išraus "su mėsa" aparato gabalą. ir nustatymus lengviau daryti, nes yra ratukas ir visokiu daug mygtukų pagalbinių ir nereikia po meniu klaidžioti arba kažkokių svarbių funkcijų nėra. mano 50e turėjo ratuką, tad valdymas keičiant išlaikymą/diafragmą buvo 1:1 kaip canon 30d. galima buvo programuoti fokusavimą ant expo lock mygtuko ir ant kito mygtuko. multiexpo galima buvo iki 5 kadrų naudoti, iso reikšmė nustatyti kokią nori (kas multiexpo svarbu) ir dar daug daug visko buvo ir dabar tikiuosi yra pas vieną forumietę
sayonara savo pirmuku irgi labai patenkinta buvo. ir expoziciją tas aparatas mano galvą matuoja super.