QUOTE(aaktinija @ 2011 01 23, 16:05)
tai vat. as ir bandau dabar apie kiekviena skiepa suzonoti atskirai.as taip pat galvojau, jog reikalui esant skiepyciau tik velesniame amziuje kaip ir minejote 12 metu.del sito jau aiksu.o del to MMR tai vat didziausia baime buvo del autizmo, nors pries skiepa as nesidomejau ir nezinojau, kad yra galimybe, bet jei nuspresciau savo antram vaikui neleisti juo skiepytis?ar jis rekomenduojamas?
ir dar.pirmomis gyvenimo valandomis kudikelis gauna ne tik HB skiepa, bet ir skiepa nuo tuberkuliozes.ar sitas skiepas blogietis ar kaip?kazkur skaiciau, jog tuberkulioze, gal net siame forume, jog tuberkuliozes atveju padaugeje.ar leidusi paskiepyti vis del to apsidrausiu nuo tokios ligos ir nepadarysiu, gal but, zalos vaikeliui.jis kaip matau pagal skiepu kalendoriu viena karta daromas.
Papildyta:
del situ dvieju dalyku man taip pat iskilo klausimelis,
niekada negali zinoti kas gali nutikti.o tai per kiek laiko susidaro imunitetas hepatituib, jeigu dekim pasirodo, jog reikia atlikti operacija ar kraujo perpylima kaip jau mineta?ir jei as apsidraudimui leisciau skiepyti pirmomis vaikelio gimimo valandomis ir atsisakyciau kitu skiepu, nes jie daromi 1meneiuko, 6 menesiuku ir jau toliau 12metu, tai ar tas pirmasis nebetures galios ar kaip?kam aplamai kazi tiek daug daroma situ skiepu per pirmus kudikio gyvenimo metus?
Raudonuke geriausia leisti persirgti mergaitei pačiai. Tymai, raudonukė ir parotitas man asmeniškai neatrodo siaubingos ligos.
Skiepas nuo tuberkuliozės neapsaugo vaiko nuo pačios tuberkuliozės. Apie tai jau nemažai buvo rašyta skiepų temose.
Vat būtent dėl šios priežasties Jūs niekada nežinosite ar priimate/priėmėte teisingiausią sprendimą. Paskiepysite ir kas nors nutiks vaikui dėl skiepo - graušite nagus kam skiepijote. Nepaskiepysite ir vaikas susirgs, kils komplikacijos ir pan - vėl bus tas pats, tik jau graušitės dėl to, kodėl neskiepijote. Mano pirmas vaikas iki metų augo išvis neskiepytas (tik nuo tuberkuliozės skiepas buvo spėtas padaryti gimdymo namuose), beje, tai buvo prieš 17 metų, šiek tiek ir skiepai kitokie buvo.