QUOTE(zuzu @ 2011 01 11, 02:30)
alfabeta,
atsisakiau šnd skiepyt vaiką kds ir tt. dabar norėjau paklaust, ar saugot savo vaikus kaip nors specialiau?
man užkliuvo jūsų postas: neiti į susibūrimo vietas su kūdikiu (nekalbu apie parduotuvę).
ar neskiepytų vaikų imunitetas teoriškai geresnis nei paskiepytų, (paprastoms virusinėms ligoms ir pn.)ar tai labai indidvidualu? kaip mamos rašo, pvz; vienas vaikis, susiskiepytas, ir nesirgęs, o kitas neskiepytas, ir kosti ir sloguoja.
alfabeta ir kitos, pasidalinkit, kokio režimo laikotis su kūdikiais/vaikais.
nesu ta, kuri gyvenimą tapr keturių sienų.
Gal panašiai atsakyčiau, kaip
Amica ar
Alecto. Tačiau mūsų taktika ir strategija nėra taikytina visiems ir kiekvienam. Jūs turite atrasti pati savo modelį, kuris labiau tiks, bus efektyvesnis Jūsų šeimai, Jūsų vaikams.
Turbūt, jau gerai įsigilinote į skiepų ir ligų problematiką, jei nusprendėte neskiepyti kūdikio.
Peršalimo ligų sezono metu aš ir su savo skiepyta pirmagime neidavau į susibūrimo vietas uždarose patalpose. Gal apsidrausdavau. Pati po gimdymo buvau nusilpusi. Nenorėjau užsikrėsti.
Ypatingų dalykų nesigriebiu. MP maitinau abu vaikus iki 2 m. Laikomės subalansuotos mitybos principo ir valgymo grafiko. Šiek tiek pasinaudojam vaistažolių nuoviru. Nenoriu plėstis skiepų temoje.
Jūs atkreipėte dėmesį į mano pasisakymą dėl apsisaugojimo nuo kokliušo.
Saugojau net skiepytą kūdikį. Pavojingiausias pirmus gyvenimo mėnesius. Skiepijama nuo 2 mėn. ir turi būti paskiepyta dar 2 kartus iki pusės metų. Turi praeiti laiko, kol po skiepų susidaro reikiamas imunitetas. Taigi, atsarga gėdos nedaro.
Tiesa, skiepijo prieš keletą metų vakcina, kurios kokliušo komponentą sudarė pilna kokliušo ląstelė.
Kaip suprantu, imunogeniškumas didesnis, nei aceliulinės vakcinos. Bet turint omeny, kad vakcinoje kokliušo baltymų buvo 1000 ar daugiau kartų daugiau, negu būtina imunitetui susidaryti, tai ir į skiepą reagavo nekaip. Nežinau, kiek tų baltymų dabar vartojamose vakcinose nuo kokliušo.
Kaip minėjau aukščiau, didžiausią grėsmę kūdikiams kelia artimieji, šeimos nariai, nes turi būti artimas kontaktas, kad užkrėstų. Tad ir rašiau, kaip galima apsaugoti kūdikį tuo metu, kai jam pavojingiau susirgti tokia liga.
Akivaizdu, kad vaikų sergamumas pasireiškia kiekvienam individualiai. Kaip ir imuninė sistema individuali. Vieni sloguoja nuo kūdikystės, kiti paaugę lanko darželį sirgdami 2 - 3 kartus per metus.
Mano abu vaikai, skiepytas ir neskiepytas, serga peršalimo ligomis maždaug 2 - 3 k. per metus, nesunkiai.
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2011 01 11, 02:43)
elgtumėtės, ar elgiatės? kaip?
Elgiuosi

Taip, kaip rašiau.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2011 01 11, 18:55)
Geležies buvimas(arba pakankamas kiekis) stabdo toksino geno bakterijoje "paleidimą", geležies trūkumas- skatina.Beje šis dalykas yra išnaudojamas ir vakcinos gamyboje.