Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai, kurie yra TIKRAI reikalingi - 2 tema

QUOTE(AlfaBeta @ 2011 01 12, 10:27)
Įtariu, kad jei studijuotumėte dabar, šitos sritys būtų Jums prioritetinės smile.gif

Prioritetinės- vargu.Nors į statistiką ir epidemiologiją(nebūtinai infekcinių ligų) mielai pasigilinčiau. Nemažai klinikinių studijų gerai panagrinėjus nušvinta visai kitoj šviesoj, nei išvadose pateikia tyrėjai smile.gif
Atsakyti
sveiki. padekite apsispresti .12 metu vaika pagal kalendoriu skiepijau nuo hep b. paskui suzinojau apie skiepu zala. buciau tai zinojusi anksciau jokiu budu nuo hep b nebuciau skiepijusi. arteja skiepas 15 metu nuo stabliges ir nebezinau ka man daryti? sitas skiepas butu kaip ir reikalingas. ka man daryti?kaip jus pasielgtumete? g.gif
Atsakyti
QUOTE(DIA-40 @ 2011 01 12, 12:10)
sveiki. padekite apsispresti .12 metu vaika pagal kalendoriu skiepijau nuo hep b. paskui suzinojau apie skiepu zala. buciau tai zinojusi anksciau jokiu budu nuo hep b nebuciau skiepijusi. arteja skiepas 15 metu nuo stabliges ir nebezinau ka man daryti? sitas skiepas butu kaip ir reikalingas. ka man daryti?kaip jus pasielgtumete? g.gif

Suprantu, kai kudikiai mazuciai, kai imunines sistemos nera dar, bet kai vaikai paaugliai jau ir bijoti skiepyti???? blink.gif Ar galite garantuoti uz savo vaika, kad neisbandys narkotiku, nepermiegos su serganciu, kirpykloj neikirps i ausi su uzkrestom zirklem? Neisidurs su nesvaria adata siudamas saga, nepersidurs kojos lauke dukdamas?
Net nesvarsciau tokios baimes savo dickiui.
Maziau laidu ziurekit arba jei ziurit-pasidomekit realiom baimem 4u.gif Laidose ir tai daugiau kalbama apie kudikius ir zala jiems, apie suaugusius nekalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 12 sausio 2011 - 11:23
na taip sutinku su jumis,bet, kad ir koks vaiko amzius bebutu,net ir uzauges,vistiek visa gyvenima mum mamom jis vistiek vaikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 01 11, 02:30)
alfabeta,
atsisakiau šnd skiepyt vaiką kds ir tt. dabar norėjau paklaust, ar saugot savo vaikus kaip nors specialiau?
man užkliuvo jūsų postas: neiti į susibūrimo vietas su kūdikiu (nekalbu apie parduotuvę).
ar neskiepytų vaikų imunitetas teoriškai geresnis nei paskiepytų, (paprastoms virusinėms ligoms ir pn.)ar tai labai indidvidualu? kaip mamos rašo, pvz; vienas vaikis, susiskiepytas, ir nesirgęs, o kitas neskiepytas, ir kosti ir sloguoja.

alfabeta ir kitos, pasidalinkit, kokio režimo laikotis su kūdikiais/vaikais.

nesu ta, kuri  gyvenimą tapr keturių sienų.

Gal panašiai atsakyčiau, kaip Amica ar Alecto. Tačiau mūsų taktika ir strategija nėra taikytina visiems ir kiekvienam. Jūs turite atrasti pati savo modelį, kuris labiau tiks, bus efektyvesnis Jūsų šeimai, Jūsų vaikams.

Turbūt, jau gerai įsigilinote į skiepų ir ligų problematiką, jei nusprendėte neskiepyti kūdikio.

Peršalimo ligų sezono metu aš ir su savo skiepyta pirmagime neidavau į susibūrimo vietas uždarose patalpose. Gal apsidrausdavau. Pati po gimdymo buvau nusilpusi. Nenorėjau užsikrėsti.

Ypatingų dalykų nesigriebiu. MP maitinau abu vaikus iki 2 m. Laikomės subalansuotos mitybos principo ir valgymo grafiko. Šiek tiek pasinaudojam vaistažolių nuoviru. Nenoriu plėstis skiepų temoje.

Jūs atkreipėte dėmesį į mano pasisakymą dėl apsisaugojimo nuo kokliušo.

Saugojau net skiepytą kūdikį. Pavojingiausias pirmus gyvenimo mėnesius. Skiepijama nuo 2 mėn. ir turi būti paskiepyta dar 2 kartus iki pusės metų. Turi praeiti laiko, kol po skiepų susidaro reikiamas imunitetas. Taigi, atsarga gėdos nedaro.

Tiesa, skiepijo prieš keletą metų vakcina, kurios kokliušo komponentą sudarė pilna kokliušo ląstelė.
Kaip suprantu, imunogeniškumas didesnis, nei aceliulinės vakcinos. Bet turint omeny, kad vakcinoje kokliušo baltymų buvo 1000 ar daugiau kartų daugiau, negu būtina imunitetui susidaryti, tai ir į skiepą reagavo nekaip. Nežinau, kiek tų baltymų dabar vartojamose vakcinose nuo kokliušo.

Kaip minėjau aukščiau, didžiausią grėsmę kūdikiams kelia artimieji, šeimos nariai, nes turi būti artimas kontaktas, kad užkrėstų. Tad ir rašiau, kaip galima apsaugoti kūdikį tuo metu, kai jam pavojingiau susirgti tokia liga.

Akivaizdu, kad vaikų sergamumas pasireiškia kiekvienam individualiai. Kaip ir imuninė sistema individuali. Vieni sloguoja nuo kūdikystės, kiti paaugę lanko darželį sirgdami 2 - 3 kartus per metus.

Mano abu vaikai, skiepytas ir neskiepytas, serga peršalimo ligomis maždaug 2 - 3 k. per metus, nesunkiai.
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2011 01 11, 02:43)
elgtumėtės, ar elgiatės? kaip?

Elgiuosi biggrin.gif Taip, kaip rašiau.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2011 01 11, 18:55)
Geležies buvimas(arba pakankamas kiekis) stabdo toksino geno bakterijoje "paleidimą", geležies trūkumas- skatina.Beje šis dalykas yra išnaudojamas ir vakcinos gamyboje.

thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 12 sausio 2011 - 13:40
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 12, 09:45)
Ar esate kuri skiepijusis Pneumo-23 vakcina? Koks poveikis? smile.gif Ar padėjo? smile.gif

cia ta kur tipo nuo bronchitu ir plauciu uzdegimu? g.gif as savo dicki skiepijau dvieju metu, ji tipo galioja penkis metus, nezinau kaip sirgo taip serga ir ypac bronchitas kelis kartus per metus doh.gif
Atsakyti
na, gerai, alfabeta, tai kūdikiui artimieji pridaryt gali daugiausia žalos. tai ką daryt konkrečiai? septynmentis lanko mokyklą, va ir db kosinėja. tai ką daryt? kaip vaikus izoliuodavot ar kaip? ar eidavot į grupę mokykloj/darže paklaust ar vaikai kosti dėl kokliušo ar šiaip virusai?
Atsakyti
QUOTE(DIA-40 @ 2011 01 12, 12:04)
na taip sutinku su jumis,bet, kad ir koks vaiko amzius bebutu,net ir uzauges,vistiek visa gyvenima mum mamom jis vistiek vaikas smile.gif

Visiškai pritariu, ir kalbant apie skiepijimą ar neskiepijimą, dar pageidaučiau, kad tas visą gyvenimą mano vaikas būtų kiek įmanoma sveikas - nesirgtų hepatitu ir tuo labiau stablige... Jei vaikui anksčiau nieko blogo nesidarė skiepijant, tai kodėl manot, kad pasidarys dabar?
Suprantu, kai darosi kažkas. Realaus ir apčiuopiamo. Tada išties reikia mąstyti, ar nebus daugiau žalos skiepijant nei naudos. Bet jei nesidaro, tai pažiūrėjus isterinę laidą nuspręsti, jog skiepai blogybė - man tai reikštų, kad jūs irgi likote vaikas visą gyvenimą smile.gif
Atsakyti
zinokit man jau galva susisuko, nuo klausimo ar skiepit savo kinderius ar ne doh.gif baigiu isdurneti, atrode is pradziu galvoju viskas uzteks skiepu, kuo labiau gilinuosi, pasirodo cia dar reik atsirinkt kokiais skiepyti kokiais ne, bly sakiau kaip kokius saldainius, velnias nu ir kodel as nemedike, nuo terminu jau galva susisuko blink.gif
Sorry uz offtopica, turiu begales klausimu, ir net nezinau nuo ko pradeti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 01 12, 19:21)
na, gerai, alfabeta, tai kūdikiui artimieji pridaryt gali daugiausia žalos. tai ką daryt konkrečiai? septynmentis lanko mokyklą, va ir db kosinėja. tai ką daryt? kaip vaikus izoliuodavot ar kaip? ar eidavot į grupę mokykloj/darže paklaust ar vaikai kosti dėl kokliušo ar šiaip virusai?

Aš Jums ne pavyzdys. smile.gif

Dėl kokliušo ir apsaugos nuo jo pirmaisiais mėnesiais. Mums jau tas pavojingasis etapas už pečių. Nei vienas mano kūdikis iki metų niekuo nesirgo.

Taip jau sutapo, kad nuo antro vaikelio gimimo pirmus metus vyresnėlė beveik nesirgo. Gal vieną kartą.

Jei kosti mama, tai dar gaminasi antikūniai, kurie per pieną persiduoda. Tad gal ir ne tokia baisi ta mama, bet medicininė kaukė rekomenduotina.

O nuo kosinčio mokyklinuko gal ir atribočiau. Bet jį gi taip pat reikėtų ištirti, jei kosulys kelia įtarimus dėl kokliušo.
Sunkiau išvengti kontakto nebent tuomet, kai viename kambaryje žmonės gyvena ir nėr kur apsisukt.
Mokinukas ir taip turi ką veikti. Jei serga, tai sėdi lovoje arba savo kambaryje, gydosi ir sveiksta. Jei tik kosti, tai ruošia pamokas. Be to gi, jei sergi, galima nekosėti netoli kūdikio, jam į veidą, nebučiuoti. Čia aš apie kokliušo prevenciją. Su mokyklinuku, manau, galima susitarti, paaiškinti, kaip elgtis.

Aš žinau, tik kaip pati daryčiau ir kaip darau.

Negaliu gi net teoriškai ,,modeliuoti" kitų žmonių elgesį, šeimynines aplinkybes, įpročius. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 12 sausio 2011 - 23:23
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 12, 08:45)
Ar esate kuri skiepijusis Pneumo-23 vakcina? Koks poveikis? smile.gif Ar padėjo? smile.gif

Aš skiepijau savo dukrytę 2 m, na sergamumas gal ir mažesnis. Bet ar čia nuo skiepo ar nuo stipresnio imuniteto nežinau.
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 13, 14:57)
Aš skiepijau savo dukrytę 2 m, na sergamumas gal ir mažesnis. Bet ar čia nuo skiepo ar nuo stipresnio imuniteto nežinau.

Tame ir bėda su tais skiepais: kol nepasiskiepyjai, tai tol ir nesužinosi ar tau padės. g.gif Aš paskiepyjau mergaitę ir pati pasiskiepyjau Pneumo 23. Na ir aš negaliu vienareikšmiškai atsakyti. Pati po šio skiepo susirgau bronchitu ir sinusitu, tiesa šiuo metu slogos kaip ir išnyko. O mergaitė sirgo, tačiau gali būti kad lengvesne forma (antibiotikų po skiepo 3 m. laikotarpyje teko gert 2 kartus). Kadangi jai jau greit 7 m., tai gali būti,kad imunitetas ir be skiepų savaime susiformavo. ax.gif
Atsakyti