QUOTE(egliauskaite @ 2013 02 09, 21:36)
Nu bet tai jūs man sakykit, kodėl mus tėvai daug anksčiau pripratino prie puoduko? Na bent jau mane

Ir anais laikais labai normalų budavo kai vaikas 1-1,5 metukų supranta kas yra puodukas, kam jis skirtas ir kaip juo naudotis... Ir tikrai mažai kas laukdavo 2 metų kad pratint vaiką... Kam šutint tuos užpakaliukus? Čia nuo 2 metų man rodos tik mamoms paprasčiau ir lengviau galbūt būna

Na čia mano tokia nuomonė
Ogi todel, kad tais laikais nebudavo PAMPERSU. Budavo tik merliukai, vystykleliai, kuriuos reikedavo skalbti, dziovinti, per juos prasisunkdavo i drabuzelius, kuriuos taip pat reikedavo skalbti ir dziovinti (nebudavo net tokiu kaip dabar neperslampanciu kelnyciu, na, kokiais 1988 metais, mano jaunesniam broliui senelis is uzsienio parveze tokius celofaninius trusikelius, pro kuriuos neperslapdavo, tai mano mama sake, kad ziauriai shustras daiktas tada buvo). Tai musu mamoms daug lengviau budavo su mumis pasizaidziant pasiterlioti ir palaikyti virs puoduko, kriaukles, unitazo ar dar kurnos, negu istisai skalbti ir dziovinti. Tuo labiau, kad su merliukais iskart pasimatydavo kada vaikas pasisiojo ir jau musu mamos zinodavo mazdaug kada sisioja, kas kiek laiko ir pan.
Be to, ir paciam vaikui budavo LABAI didelis diskomfortas, kad slapia. Dabar su pampersais to slapumo jausmo beveik nebera. Na, nebent jau kai sunkus visai tas pampersas.
Ir del siu priezasciu matyt mums patiems lengviau susivesdavo galvyteje, kad reikia sysia daryti i tualeta, nes tada nebus slapia. O ir mamos budavo labai suinteresuotos prie to pratinti, kad skalbti nereiketu.
Dabar to suinteresuotumo mazai, kadangi daug lengviau pakeisti pampersa ir ismesti, negu terliotis ir pratinti prie puoduko...