Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(mocha @ 2011 03 04, 11:26)
Buvau radusi internete 2009 metų postą kažkokiam forume, kur vaikinas guodės, kad nubaudė jį už tai, kad važiavo antra juosta, o pirmoji buvo tuščia, atseit aplink mašinų nebuvo. Baudą iki 40lt grėsė, bet gavo įspėjimą. Tai turbūt gausim traktuot, kai aplink nėr mašinų, tai juosta "tuščia/ laisva" biggrin.gif taip išeina

na tai va, kai aplink... čia išvartyt galima visaip iš viso. nesąmonė kažkokia.

QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 03 04, 11:32)
Na, jei jums sunku suvokti kas yra "tuščia juosta", tai gal geriau išvis nevažinėti?

na tik ne Jums spręsti, kas man sunku ir kas itin lengva mirksiukas.gif

o šiaip irgi galėčiau lygiai taip pat dar pasiknaisiot giliau kad ir dėl šios taisyklės:
VI. Pėsčiųjų pareigos.
49. Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturi peržengti perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Kokia turi būti tiksli matomumo zona? Vienas žmogus mato itin gerai ir jo matomumo zona bus ten n-šimtų tų metrų, o kitas nemato toliau trijų žingsnių. Tai kaip čia su baudom, jeigu eis žmogus ne per perėją, bet va kaip leidžiama - stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose?
kai nenorima, mielas lituanus vulgaris, sviesto sviestuoto, tai reikėtų itin gerai sukonkretinti taisykles mirksiukas.gif ypač tokias, kaip KET.
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 03 04, 11:38)
na tai va, kai aplink... čia išvartyt galima visaip iš viso. nesąmonė kažkokia.
na tik ne Jums spręsti, kas man sunku ir kas itin lengva  mirksiukas.gif

Taigi jūs pati sakote, kad nesugebate suvokti ką reiškia „tuščia juosta“.

QUOTE(Almost @ 2011 03 04, 11:38)
o šiaip irgi galėčiau lygiai taip pat dar pasiknaisiot giliau kad ir dėl šios taisyklės:
VI. Pėsčiųjų pareigos.
49. Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturi peržengti perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Kokia turi būti tiksli matomumo zona? Vienas žmogus mato itin gerai ir jo matomumo zona bus ten n-šimtų tų metrų, o kitas nemato toliau trijų žingsnių. Tai kaip čia su baudom, jeigu eis žmogus ne per perėją, bet va kaip leidžiama - stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose?
kai nenorima, mielas lituanus vulgaris, sviesto sviestuoto, tai reikėtų itin gerai sukonkretinti taisykles  mirksiukas.gif ypač tokias, kaip KET.

Klausykite, o jūs ant tualetinio popieriaus detalios, kelių puslapių naudojimo instrukcijos nepasigendate?
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 03 04, 12:09)
Taigi jūs pati sakote, kad nesugebate suvokti ką reiškia „tuščia juosta“.

Klausykite, o jūs ant tualetinio popieriaus detalios, kelių puslapių naudojimo instrukcijos nepasigendate?

aš to niekam nesakiau laugh.gif geriausiu atveju rašiau smile.gif bet kiekvienas suvokia skirtingai. ypač, kai neturi ką veikt. ar ne? mirksiukas.gif

klausau. gal galite garsiau arba arčiau prieiti? ir apskritai prie ko čia tualetinis popierius? aš normaliai Jums paaiškinau, kodėl mane domina konkretumas. esat susidūrę su atvejais, kai nuo netikėtos ir visiškai nepaaiškinamos baudos išgelbėja būtent puikus KET žinojimas bei KET knygelės turėjimas automobilyje? smile.gif na bet tiek to, čia diskusiją ir galime baigti mirksiukas.gif
p.s. va kai tokie nekonkretumai vyrauja taisyklėse, tai žmogus ir laimi bylą prieš "inkilą", pagavusį jį važiuojantį per geltoną signalą laugh.gif
Atsakyti
Beprasmis ginčas, merginos smile.gif kiekvienas viską suprantame savaip wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 03 04, 13:14)
Beprasmis ginčas, merginos smile.gif kiekvienas viską suprantame savaip wink.gif

aš tai nesiginčyju visiškai hihihi.gif man tiesiog įdomu, gal žmogus (kaip įtariu vyras) žino kažką daugiau ir nori tomis žiniomis pasidalinti.
Atsakyti
Almost
Situacija situacijai nelygi. Net ir puikus KET žinojimas, ar gautas aiškus atsakymas į pateiktą klausimą dėl šiuo atveju tuščios/laisvos juostos, negarantuoja, kad nesuklysi ir negausi baudos.
smile.gif Eismo intensyvumo nesureguliuosi, kito veiksmų nenuspėsi, savo atidumo tam tikrą dieną irgi nesuplanuosi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 03 04, 13:39)
aš tai nesiginčyju visiškai hihihi.gif man tiesiog įdomu, gal žmogus (kaip įtariu vyras) žino kažką daugiau ir nori tomis žiniomis pasidalinti.

Ok. Pradėkime nuo to, kad KET nėra nei žodžio apie tuščias juostas. Ten sakoma štai kas:
125. Vairuotojas privalo važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituanus vulgaris: 04 kovo 2011 - 15:53
Kas liečia ėjimą ne per perėją, kai laikiaus teises prieš n metų, mums sakė, kad jei į abi puses apie 30 metrų nėr perėjos, galima eit per gatvę. Bet ar tikrai taip?
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 03 04, 18:39)
Kas liečia ėjimą ne per perėją, kai laikiaus teises prieš n metų, mums sakė, kad jei į abi puses apie 30 metrų nėr perėjos, galima eit per gatvę. Bet ar tikrai taip?

Tikrai ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 03 04, 23:57)

Nu bet tada ką reiškia KET tas matomumo zona?
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 03 05, 00:15)

O tai kas neaišku? Matomumo zona yra tai, kur matote. Jei matote perėją — reiškia ji yra jūsų matomumo zonoje.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 03 05, 00:15)

laugh.gif Aga, nesivelk jaučiu geriau į kalbas. juk viskas aišku. Tavo matomumo zona yra 500m, kaimynės Zosės - 10m. Tai va jūsų matomumo zonos skirtingos, bet tai vis tiek yra matomumo zonos ir viskas. Kas čia neaišku Tau? Gal Tu neik geriau iš viso į gatvę, jei nesupranti, kas yra matomumo zona lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti