
zele sausainukai

iseina 2-3 tuzinai (24-36) sausainukai
440 g miltu
340 g sviesto
85 g vaisiu skonio zele (pasiruosti is anksto)
5 g kepimo milteliu
200 g cukraus
1 kiausinis
5 ml vaniles esencijos
issukti sviesta, cukru ir zele. ideti kiausini ir vanile.gerai isplakti. imaisyti miltus ir kepimo miltelius. ismaiyti iki mientisos mases.
jei kepsite be svirksto - tesla padeti i saldytuva iki sukietes(su svirkstu - nesaldyti). susukti i kamuoliukus ir su cukruotu stiklines dugnu prispausti prie kepimo skardos.
kepti 205C 7-10 minuciu.
blizgios snaiges
iseina 6 tuzinai (72) sausainukai
455g. minksto sviesto
1 st cukraus
3 st miltu
1/2 st krakmolo
3 v.s. valgomu blizguciu
orkaite ikaitinti iki 165C.
iki baltumo issukti cukru ir sviesta. miltus ir krakmola sumaisyti, imaisyti i mase. plakti kol taps sviesi ir puri.
isspausti svirkstu su zvaigzdutes formele ir apibarstyti blizguciais.
kepti 20-25 minutes. sausaineliu virsunels neparuduoja, tad po 20 min kepimo pasiziurti ar parudavo apacia.
snaiges

6 tuzinai (72) sausainukai
215 g sviesto ir augaliniu riebalu misisnio
85 g 'cream cheese'
200 g cukraus
1 trynys
5 ml vaniles esencijos
2 g apelsino zieveles tarkiu
310 g miltu
3 g druskos
0.6 g malto cinamono
orkaite ikaitinti iki 175C.
sviesta, 'cream cheese' ir cukru issukti. imaisyti tryni, vanile, apelsino zievele. plakti iki sviesios vientisos mases. imaisyti miltus, druska ir cinamona.
kepti 10-12 minuciu.
oi ilgai as sikat rasiau

