Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

Noriuzako, galiu paguost, kad susitvarkys tie visi darbai kazkaip. Man pries savaite buvo juodai blogai, jau galvojau nespesiu nieko, susikaupe pora kursiniu, ir dar namu darbai, galvojau neisvesiu, eidavai miegot 2h o keldavausi 6h ryto ir vel dirbdavau, akis prie kompo isvarvinau, net spranda skaudejo nuo nuolatinio sedejimo, bet kazkaip padariau tuos darbus, ir tu pasidarysi smile.gif atsimenu po savaites niekur neejimo islindau i lauka, nes darbus nunest reikejo, tai net akys apsiasarojo nuo gryno oro ir sviesos anpludzio lotuliukas.gif
Laikykis viskas bus gerai, tik nepasiduok 4u.gif
O gal ir gerai tas mitybos dienorastis? Galima ji paanalizavus suprast, kas ne taip tavo mityboje...
Atsakyti
Kodėl taip sunku visoms, kas čia per laikas?
Aš negaliu nustot pykt ant savęs dėl nuolatinių ašarų ir menkos savivertės, atrodo, kad švaistau laiką, kurį galėčiau naudingai praleisti, bet nesigauna kitaip gyventi. Aišku, kiekvieno bėdos pačiam atrodo didžiausios, bet negalima taip savęs statyt į aukos vietą, juk pati kalta esu dėl visų blogumų, kurie mane lanko.
Geroji dalis ta, kad visai neblogai sekasi su maistu. Šiandien pietavau mieste, kai pamačiau, kad garnyrui atnešė gruzdintų bulvyčių, keliom sekundėm pasimečiau ir nežinojau, ką daryt, gailėjaus, kad ne ryžių prašiau. Galiausiai suvalgiau - ne viską, bet visviena šitai laikau žingsniu į priekį, nes apskritai dar sunku valgyti ne saugų savo maistą su paskaičiuotom kalorijom. Ir dar turėjau svėrimosi dieną šiandien, stengiuos save įtikint, kad man pasiekimas yra ne numesti, o priaugti kilogramai, bet sunku dar.
Muumiijaa, mitybos dienoraštis yra labai puikus dalykas savikontrolei- tavo atveju, gali paanalizuot, kas iššaukia persivalgymus, po kokio maisto esi linkusi persivalgyti, kokioj namų vietoj ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reverse: 07 balandžio 2011 - 16:42
O kaip ta mitybos dienorasti pildyt?
As viena karta buvau uzsivedus ji, ten rasydavau laika ir koki maista valgau. Prirasiau pilna sasiuvini, perskaiciau, niekas man nepaaiskejo ir meciau si reikala. Vis pagalvoju, gal vel reikia pradet..Bet stabdo vienas dalykas, kad po kiekvieno kasnio ir po kiekvieno atsigerimo reikia rasyt, kad nepamirsciau..Nes mano atmintis labai bloga, siaubingai bloga verysad.gif
Atsakyti
Man psichologė tokią knygelę atšvietus su programa, kuri skirta labiau bulimikėms, nes daug dėmesio persivalgymams skirta. Ji siūlo rašyti laiką, maistą, vietą ir emocijas, kurios kyla pavalgius.
Tokie užrašai (bent jau man) padeda pažiūrėt iš šalies ir objektyviau įvertint valgymo įpročius- ar ne per mažai valgau ir pan.
O aš kad nepamirščiau įsivedinėju į mobilų kaip juodraštį, kada prisėdu prie tų užrašų, viską perkeliu į juos.
Atsakyti
Sakykit, O jusu artimieji zino apie Jusu lygas? unsure.gif
Atsakyti
o man tas rasymas ir kaloriju skaiciavimas kaip tik labai blogai,nekarta bandziau rasytis bet net nezinau tas rasymas mane tarsi kontroliavo ir rasyt kiekviena kasni budavo kazkokia katastrofa tom dienom kai rasydavau nuolat persivalgydavau ir pamesdavau net ka reik uzrasyt,nu man tai tai visiskai netinka,as turiu jaustis visiskai nevarzoma nes tik pradedu galvot kad badausiu ar neleisiu sau kazko valgyt iskart uzpuola mintys apie persivalgyma,geriausia isivaizduot kad viska sau leidi ir nesilaikai jokios dietos bet labai sunku ta padaryt.
Papildyta:
QUOTE(Solitario @ 2011 04 07, 16:10)
Sakykit, O jusu artimieji zino apie Jusu lygas? unsure.gif

savo vyrui neseniai pasakiau, daugiau niekas nezino
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2011 04 08, 02:15)
savo vyrui neseniai pasakiau, daugiau niekas nezino

ir kaip jis reagavo?
As dabar galvoju.. sakyt ar nesakyt.. pavargau jau viska slepti.. verysad.gif 5 metai itampos ir tilos, kazin kiek ilgai dar pajegsiu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solitario: 07 balandžio 2011 - 18:27
QUOTE(Solitario @ 2011 04 07, 17:25)
ir kaip jis reagavo?
As dabar galvoju.. sakyt ar nesakyt.. pavargau jau viska slepti.. verysad.gif 5 metai itampos ir tilos, kazin kiek ilgai dar pajegsiu..

na jis zino kad jis kaltas del mano atkritimo,pasakiau kad seniau turejau vs ir paaiskinau ka padare musu vienas barnis kuris paskatino atkritima na jis labai grauzesi stengiasi suprast ir palaikyt mane.
o kam tu nori sakyt,vyrui savo?ar artimiesiems?cia labai priklauso koki santykiai su tais asmenimis kuriems nori sakyt,jei jie supratingi ir sutari gerai, esat artimi tai butinai pasisakyk.
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2011 04 08, 03:43)
na jis zino kad jis kaltas del mano atkritimo,pasakiau kad seniau turejau vs ir paaiskinau ka padare musu vienas barnis kuris paskatino atkritima na jis labai grauzesi stengiasi suprast ir palaikyt mane.
o kam tu nori sakyt,vyrui savo?ar  artimiesiems?cia labai priklauso koki santykiai su tais asmenimis kuriems nori sakyt,jei jie supratingi ir sutari gerai, esat artimi tai butinai pasisakyk.

Noreciau pakalbeti su mama..Na santykiai nera labai artimi, bet manau bulimija nemazai prisidejo prie to.. bet bijau, kad nebutu dar blogiau... unsure.gif
Atsakyti
solitario tu tik viena gali mazdaug numanyti kaip bus,ar suartesit ar bus dar blogiau,sunku patart nes nezinau kokie jusu santykiai,bet jai jau kilo toks noras pasakyt jai ,tai manau pasipasakok gal supras ir pades tau bet kad busi sekama ir stebima nuolat tai faktas.bent as tai savo mamai nesakyciau niekada nes ji niekada nesuprato,nesupranta ir nesupras tokio dalyko,nes savo mama labai gerai pazistu.
Atsakyti
Apie mano padeti irgi niekas nezino. Mamai kelis kartus bandziau pasakyt, bet pritrukau drasos ir nusprendziau nesakyt. O draugas zino, kad man kazkas ne taip su valgymu, nes vis sako, kad jei kada gyvensim kartu, jis kontroliuos, kad normaliai valgyciau pusrycius pietus ir vakariene, normaliom porcijom, tada ir apsirijimu nebus. Bet tokios kalbos visada baigiasi gincu, nes man nuo tokiu kalbu net drebulys ima, pradedu sakyt, kad jis neturi teises kontroliuot mano gyvenimo, kaip ir as jo, zodziu atsisakau netiesiogiai pagalbos, kuri galbut tikrai praverstu unsure.gif Jis supranta, kad apsiryju todel, kad pries tai savaite gyvenu pusbadziu, bet nezino, kokia tai liga. Apie anoreksija kazka tai zino, bet apie bulimija visai nieko.
Vakar diena praejo sklandziai, jokio apsirijimo, nors vakariene mama padare labai skania, bet apsiribojau minimumu ir labai dziaugiuosi, vel stoju i vezias ax.gif
Atsakyti
muumiijaa kaip tau gerai,saunuole taip ir toliau 4u.gif aisku nebadu bet valgyt su saiku 4u.gif o as niekaip negaliu nustot edus verysad.gif diena praeina sklandziai o vakariene virsta pragaru ir siandien ypac prastai jauciuos,jau taip pavargau.bandysiu virtuvej prisikabinet lieknu paneliu foto gal pades ir panorejus est pamatysiu ir praeis noras.jau net nebeisivaizduoju ka ir bedaryt kad nebut tu persideemu frusty.gif tik pliusas tas kad pajegiu sustot ir nepersiedu iki vemimo lygio,tai jau nevemiu nuo antradienio
Atsakyti